Haver/ pompoenpit cake

Zin in wat lekkers wat niet al teveel tijd en geld kost? Maak dan eens deze verrukkelijke luchtige cake! Je kunt hem zowel veganistisch als met eieren maken. De cakejes zijn geglaceerd met een heerlijke laag chocoladeglazuur. De ingrediënten zijn budget-vriendelijk, waardoor de cake ook nog eens toegankelijker is voor veel mensen. Daarnaast is hij uiteraard, zoals je van mij gewend bent, 100% meukvrij.  Het bevat geen gluten, geen koemelk en geen geraffineerde suikers.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout
  • 350 gram pompoenpitten
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xttra
  • 45 gram zuivere kokosolie, gesmolten
  • 175 ml warm water
  • drie eieren of een grote gepureerde banaan ( veganistisch )
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder

Voor het glazuur:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 •C. Bekleed een grote vierkante ovenschaal of blik met bakpapier. Je kunt ook ieder ander gewenste vierkante bakvorm gebruiken. Maal in de knappert ( = de hoge snelheidsblender ) de pompoenpitten en de havermout tot meel. Voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten en roer stevig. Als het wat te loskorreling blijft, voeg dan een beetje extra water toe. Stort het beslag in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij de plak in mooie vierkante blokken.

Maak een stevig glazuur door de stevia dor de cacaopoeder te vermengen en hieraan steeds kleine beetjes water toevoegt terwijl je blijft roeren. Besmeer de cakejes royaal met het glazuur en laat drogen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *