Haver torens ( vegan)

Wat zijn ze leuk hé? Bijna zonde om op te eten! Erg leuke traktaties voor op school en werk, mooi bij een high tea, heerlijk als gezond en voedzaam tussendoortje, lekker bij de koffie! Deze torens lijken ingewikkeld en intensief om te maken, maar dat is nu juist de grote grap: ze zijn in nog geen 30 minuten klaar te maken!

Ze bestaan uit maar vijf ingrediënten inclusief de topping meegerekend. Er zit gepofte boekweit doorheen om de koeken een lekkere crispy-bite te geven. Dit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkten kopen. AH heeft zelfs biologische varianten, van boekweit tot quinoa, van het glutenhoudende spelt tot het glutenhoudende bulgur. Het is lekker voordelig, dus ook budgetvriendelijk. De andere ingrediënten zijn ook budgetvriendelijk te noemen. Havermout kost, zelfs biologisch niet veel, kokosrasp al evenmin en zonnebloempitten zijn zelfs biologisch ook nog geen € 5 euro per kilo. Het eb=nige waar even wat meer in geïnvesteerd moet worden is de zuivere stevia. Kies alleen voor ZUIVERE varianten. Een goed merk is www.greensweet-stevia.nl

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout
  • 350 gram zonnebloempitten, in de blender tot meel vermalen
  • 100 gram gepofte boekweit ( ander gepoft graan kan natuurlijk ook)
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185•C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe, kneed tot een stevige deegbal. Draai balletjes uit het deeg en druk steeds tussen de handpalmen licht plat. Leg steeds een koekje op de bakplaat en druk er een koekje bovenop.Bak de torens in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Roer de stevia door de kokospoeder en voeg hele kleine beetjes water toe tot de massa verandert in een dik glazuur. Besmeer de torens royaal met het kokos-glazuur, en bestrooi eventueel nog met wat biologische magere cacaopoeder.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *