Haverfeest brood

Dit is werkelijk een feest! Naast ontzettend lekker en gezond ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken! Over kinderen gesproken: hier is dit brood bij kinderen vooral een ontzettende grote favoriet!Een waar feestje op je bord! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf.Zie recept.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram geweekte havermout in stevia *
  • twee flinke eetlepels wijnsteen bakpoeder ( tenminste 15 gram)
  • een kopje geweekte rozijnen
  • een kopje geweekte gojibessen
  • een kopje geweekte tutti-frutti,in kleine stukjes geknipt
  • een kopje moerbeien
  • vijf gedroogde biologische vijgen, in kleine stukjes geknipt ( harde steel verwijderen)
  • een kopje kokos-snippers
  • een kopje geschaafde blanke amandelen

( *zet de 500 gram havermout samen met twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra in ruim water te weken, liefst 24 uur, maar dit hoeft niet,4-8 uur volstaat ook.Roer de stevia goed door de mout)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak een prop van een vel bakpapier, haal de prop weer uit elkaar, en bekleed een grot brood-bakblik met het verkreukte bakpapier.Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar.Zorg dat alles goed door elkaar is geroerd.Stort de massa uit in het blik en verdeel.Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds regelmatig goed controleren.Laat op een rooster afkoelen.

IMG_6713

Tip: je kunt uiteraard nog tal van andere lekkere toevoegingen doen zoals noten, zaden en pitten! 

IMG_6716

3 Reacties op “Haverfeest brood

  1. Hoi Monique,

    Ik heb een paar vragen over het recept.Hoeveel is ‘ruim water’? En moet je na het weken het overschot afgieten? En ik heb alleen erithrytolsuiker. Hoeveel moet ik daarvan toevoegen?
    Ik heb de havermout in de week staan en ik moet zeggen: gaat moeilijk worden om nog zo lang te wachten voor ik kan gaan bakken

  2. Hoi Monique,

    Ik heb een paar vragen over het recept.Hoeveel is ‘ruim water’? En moet je na het weken het overschot afgieten? En ik heb alleen erithrytolsuiker. Hoeveel moet ik daarvan toevoegen?
    Ik heb de havermout in de week staan en ik moet zeggen: gaat moeilijk worden om nog zo lang te wachten voor ik kan gaan bakken

    • Voor al je vragen over haver ( ook weken) kun je terecht in het meukvrij ABC.Zoeten kan met alles, ook erythritol.Gewoonweg zouten op smaak.Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *