Havermout/banaan muffins met avocadomousse

Supersnel en gemakkelijk recept om lekker van te smullen. Omdat het alleen maar gezonde voedingsstoffen bevat kun je deze muffin op ieder moment van de dag eten, bij het ontbijt, bij de lunch, diner en uiteraard als tussendoortje of snack!

SAM_1399

Dit heb je nodig:

  • twee ( liefst overrijpe) bananen, fijn geprakt
  • 375 gram havermout ( droog)
  • 10 druppels greensweet-stevia vanille
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 200 ml ( of meer indien nodig) homemade kokosdrink of andere melkvervanging ( water kan ook)

Voor de topping:

  • 1 eetrijpe avocado, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels rauwe cacaopoeder
  • enkele druppels greensweet-stevia vanille
  • twee eetlepels water of kokodrink
  • rauwe, gepelde cacaobonen ( optioneel)

SAM_1400

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes. Je kunt ook kommetjes gebruiken. Heb je geen papieren vormpjes, kun je ook uit een vel bakpapier vierkante stukjes knippen en deze in de vormpjes van de tray drukken of in de kommetjes. Roer alle ingrediënten voor de muffin in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, wat melk toevoegen, maar pas op dat je het niet te nat/papperig maakt. Het moet goed opschepbaar blijven.

SAM_1403

Schep de vormpjes vol, met een flinke kop erop. Bak ze in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_1402

Roer de stevia, water en cacaopoeder door de avocado. Schep op de muffins.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *