Hazelnoot vanille cookie-dough moppen ( vegan, no oven)

Sinds ik de nieuwste suikers van greensweet-stevia in bezit heb ben ik er flink mee op avontuur gegaan in mijn keukentje. Ik vind het een geweldige uitvinding, om zuivere erythritol en stevia te verrijken met pure extracten. Ik ben er erg enthousiast over omdat het meteen enorm veel mogelijkheden biedt om mee te bakken. Ik ben nog lang niet uitgespeeld met mijn nieuwe zakken suikers, dat is zeker! 😉

Mijn grote favoriet van alle vier de smaken is de chocolade. Dit is werkelijk verrukkelijk in baksels, maar ook zalig door de kwark en de yoghurt. Ik maak er echter het liefst poedersuiker van. Dit maak je supereenvoudig door de suiker in een ( HS) blender tot een poeder te vermalen. Let op, het stuift wel enorm. Dus trek het deksel er niet meteen af zodra alles tot poeder is vermalen en haal het deksel er liefst buiten af ( ik ga altijd even naar mijn balkonnetje 😉 )

De chocolade poedersuiker is echt verslavend lekker. Ik gooi vaak een lepeltje door mijn eiwitten ( eiwitmousse) en ik bestrooi er heel veel mee. In poedersuiker vind ik deze suikers nét even iets lekkerder. Je kunt uiteraard ook de andere smaken kiezen ( vanille, caramel, kaneel)

Deze onweerstaanbare hazelnoot-vanille koekjes zijn echt bijzonder. Ik zet de vele bijzonderheden op en rijtje:

  • je hebt geen oven nodig
  • ze bestaan uit maar DRIE ingrediënten ( exclusief water)
  • ze zijn binnen nog geen 10 minuutjes klaar
  • ze zijn onweerstaanbaar lekker
  • ze zijn knettergezond
  • arm aan koolhydraten
  • suikervrij
  • voedzaam en vullend
  • eenvoudig om te maken

ECHT WAAR? Ja, echt waar! Deze koekjes hebben alle bovenstaande voordelen. Ik heb ze laten proeven aan het meest kritische publiek, namelijk aan drie kinderen. Ze kregen er geen genoeg van, dus de proeftest is meer dan geslaagd. Ze vonden de koekjes ” super-lekker!”.

Hoe maak je ze? Doe drie flinke eetlepels greensweet-stevia sweet vanille in een kom, en voeg daaraan 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen) en 100 gram fijn gehakte hazelnoten door, voeg vervolgens steeds kleine beetjes water toe, en blijf flink doorkneden tot je een grote stevige deegbal hebt.

Boetseer er ronde moppen van. Doe wat stevia sweet vanille in een kommetje en haal de zijkant van een mop steeds door de suiker. Druk tot slot een hele hazelnoot in de mop. THAT’S ALL FOKS!

De koekjes zijn heerlijk smeuïg. En je kunt ze gewoon op een bordje bewaren op een koele plek, Ideaal om onverwachte gasten te verrassen, of als je zin hebt in wat lekkers, iets gezonds en wat zo is gemaakt. Je kunt dit bijvoorbeeld ook op je vakantieadres maken ( camping) of als kindertraktatie op school.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *