Helpen deze CHI spray / roller en balsem tegen de zomerse ongemakken?

Zomer……🙄

Voor de één is het 😃 en voor de ander ( waaronder ik mij schaar ) 😩. Ik had er “ vroegggaaaaah “ niet zo’n last van. Sterker nog, ik vond de zomers van de jaren 80 /90 verrukkelijk. Naarmate ik ouder werd en ook het klimaat sterk ging veranderen waardoor de zomers alleen maar heter en heter zijn geworden, begon voor mij de ellende. KLIK HIER om daar meer over te lezen.
Naast de extreme hitte vind ik nog meer dingen aan de zomer niet-zo-gezellig. Ik wordt ieder jaar weer aangevallen door hele legers insecten ( muggen! ) en de eiken processierups. Ik woon in een heerlijke en groen-rijke omgeving wat in de andere seizoenen echt een geschenk is. Maar in de zomermaanden “ iets minder”. 😟 Ik ontkom niet aan muggen-plagen, wespen, brom-vliegen en ander vliegend en kruipend gespuis in en rondom mijn huisje.
In de zomermaanden wandel ik dan ook geheid rond met allerlei insecten beten. Gekmakende jeuk, krabben, bulten, rode en geïrriteerde huid….het hoort voor mij inmiddels bij elke zomer…

Ik heb inmiddels al heel wat aan natuurlijke en meukvrije middeltjes uitgeprobeerd en ik maak heel veel zelf. Mijn homemade middeltjes werken op zich prima, maar het lijkt erop dat het op een gegeven moment niet meer werkt. Of nog maar heel eventjes werkt. De meukvrije middelen die te koop zijn werken bij mij tot nu toe eigenlijk helemaal niet. Ik heb van alles geprobeerd inmiddels. Anti mug-sprays op basis van oliën, zalfjes tegen de jeuk, rollers om op een insecten beet te smeren…..voor mij deed het allemaal niet zoveel.
Ik was daarom ook best een beetje sceptisch, toen ik van www.chi.nl een pakje ontving met daarin een aantal producten speciaal tegen al dat insecten geweld en zomer-kwaaltjes. Het merk CHI ken ik goed. Ik gebruikte in de jaren 90 veel producten van dit merk en zo nu en dan koop ik nog wel eens wat. Ik vind het een fijn merk, goede kwaliteit en mooie ethisch-verantwoorde producten. Maar ook prijzig. Ik ontving de volgende producten om eens uit te gaan proberen:
– CALENDULA REPAIR BALM
– INSECTEN BETEN ROLLER
– TEA TREE FIRST AID SPRAY
Drie producten, die niet alleen zeer fijn zijn om mee te nemen op vakantie, maar ook om standaard in je EHBO kastje te stallen. Aangezien we op dit moment de eerste hittegolf te pakken hebben ( Juni 2020 ) en ik knetter-dol wordt van de insecten beten / jeuk kwamen deze producten als geroepen.
Geen mooiere gelegenheid om deze producten eens goed te gaan testen.

HET TEAM

Laten we eerst beginnen met wat meer informatie over dit team . Te beginnen met de Calendula repair balm. De tube waar ik persoonlijk meest benieuwd naar ben. Ik ben namelijk een groot fan van calendula ( KLIK HIER om er meer over te lezen ) en gebruik deze krachtige goudsbloem dan ook graag op mijn huid. De balsem bestaat uit 100% pure en biologisch gecertificeerde ingrediënten. De balsem bestaat voor het grootste deel niet uit calendula, maar uit Castor olie. Dit betekent dat de balsen NIET is gebaseerd op water, wat met vele andere balsems , crèmes en zalven wel het geval is. Verder zit er kokosolie in, en Shea butter, lavendel olie, witte klei, Sacha olie en uiteraard calendula. Allemaal ingrediënten die inderdaad zeer weldadig zijn voor de huid.
De balsem is een alles-kunner. Het is een soort EHBO bij huid-ongemakken. Daarbij kun je denken aan insecten beten, brandwondjes, verbrande huid door de zon, schrale plekjes, kloven, uitgedroogde huid, en zelfs tere baby billetjes / huidjes.
Het is een fijne tube om standaard in huis te hebben. Ook in de koude wintermaanden of op wintersport, omdat de balsem niet bevriest .
De tweede in het team is een “ NA DE BEET “ roller, bedoeld om over insecten beten te rollen ter verzachting en verlichting tegen jeuk, en om insecten op afstand te houden.  Het is samengesteld uit een blend van pure oliën. En dan specifiek die oliën waar muggen niet erg van houden als lavendel olie, geranium, kattekruid,  Afrikaantje, citroen en eucalyptus olie. Dit alles wordt gedragen door joboba-olie om de huid te verzachten. De roller is overigens ook geschikt om te gebruiken bij kwallen beten. De olie-blend is zo puur en zuiver, dat de roller al gebruikt kan worden bij baby’s vanaf drie maanden. Het is tevens bijzonder geschikt voor de overgevoelige en kwetsbare huid.
Nummer drie is een TEA TREE FIRST AID spray.  Theeboom olie is een natuurlijke, zuivere, etherische olie, gewonnen uit de Australische theeboom (tea tree). Deze olie heeft een bijzonder breed toepassingsgebied en mag niet ontbreken in de natuurlijke huis- tuin-en-keuken-EHBO-kit. Het wordt o.a. toegepast bij kalknagels en zwemmersvoeten; een gevoelige, schrale, ruwe en rode huid. Het ondersteunt zowel de weerstand als het herstellend vermogen van de huid. Theeboom olie kan worden gemengd door allerlei verzorgende producten, zoals bijvoorbeeld shampoos en crèmes
Tea tree, of theeboom 😉 wordt ontzettend veel toegepast in huidverzorgingsproducten. Met name in reinigende verzorgingsproducten wordt het toegevoegd omdat het de huid zuivert. Dit werkt bijvoorbeeld bij puisten en acné zeer effectief. Maar niet alleen werkt het zuiverend op de huid, het kalmeert ook. Bij kwallen en/ of insectenbeten bijvoorbeeld. Maar het kan ook de luchtwegen openen in een stoombad. Theeboomolie kan voor zeer kleine oppervlakken puur op de huid worden gebruikt.
Deze spray bestaat voor het grootste deel uit een gedestilleerd rozenwater, wat ik opmerkelijk vind. We vinden de tea tree pas op de VIERDE plek in deze spray wat ik voor een “ tea tree” spray wat weinig aandeel vind. Daarnaast bestaat het uit een alcohol denat. Wat is gemaakt uit biologische essentiële oliën. Toch blijf ik een DENAT-alcohol niet een al te beste keus vinden. Het zijn vrij harde alcoholen. Bovendien komt het als tweede ingrediënten voor in de ingrediënten lijst wat behoorlijk veel is. Ik was daarom enorm benieuwd wat het op mijn huid ging doen aangezien mijn huid erg reageert op deze vrij harde alcoholen. We vinden verder nog wat andere oliën in de spray, waaronder lavendel olie en er is gebruik gemaakt van een natuurlijke emulgator op basis van zonnebloemolie.

GEBRUIK / TEST

Meteen nadat ik de producten ontving ben ik ermee aan de slag gegaan. Een mooiere gelegenheid bestaat immers niet nu dat ik midden in de “ jeuk en krab-periode “ zit. Ik heb de balsem als eerste getest op mijn jeukende bovenarm. Wellicht is dit iets van de processie rups, het krioelt in mijn omgeving momenteel van de nesten, omdat er veel bomen staan.
De substantie is groen. En de geur kruidig. Het smeert lekker uit op de huid, het trekt vrij snel in en laat geen vette laag achter. Het uitsmeren ervaar ik als zeer prettig omdat er een verfijnde kruidige geur vrijkomt. Deze ruik je uren na het opbrengen nog zeer subtiel, maar dan een stuk zoeter. Een zeer prettige geur. Ik associeer deze geur nog het meest met vers gemaaid gras 😊
Meest belangrijk: de jeuk verdween vrijwel direct en kwam niet meer terug. En ook mijn huid lijkt het allemaal prima te vinden. Blij verrast dus! Deze balsem staat vanaf nu op mijn tafel, klaar voor gebruik. Topper!
En dan de tea tree spray. Ik had mij toevallig lelijk verbrand aan een handgreep van een loei-hete pan. Flinke rode vlek. Ik heb de spray erop gespoten, en aanvankelijk leek dit goed te gaan. De plek werd zelfs iets minder vurig, maar daarna…..werd mijn huid boos. En begon te irriteren rondom de rode vlek. Ook leek mijn huid uit te drogen. Mijn overgevoelige en kwetsbare huid lijkt de alcohol niet te accepteren, zoals gewoonlijk. Het is voor mij een teken, dat er in een product TEVEEL alcohol is gebruikt. Het maakt in dit geval niets uit of het is gewonnen uit pure etherische oliën. Mijn huid vind het gewoon niet fijn. Gelukkig bleef de irritatie maar even hangen. En kalmeerde mijn huid uiteindelijk wel, maar de reactie was toch best opmerkelijk. Verder niks mis met deze spray. Het geurt wel naar tea tree en de dosering per pompje is prettig.
En dan de roller. Die lag ik naast mijn bed neer, om gereed te hebben voor de eerste muggen zwerm om mijn oren. Het duurde niet lang: ik lag mijn oor nog niet op mijn kussen of er kwamen al drie dames-muggen op mij af. Ik heb mijn slapen in gerold, mijn polsen, delen van mijn armen en benen en de punten van mijn kussensloop. Heel even leek het rustig. Maar helaas-pindakaas…..ik ben die nacht toch drie keer gestoken. De geur is sterk : citronella. Ik kreeg er eerlijk gezegd wat lichte hoofdpijn van. Maar het heeft nu eenmaal wat nodig om de muggen op afstand te houden . Wat overigens fijn is, is dat deze roller uiteraard geen chemische stoffen bevat , dus ook GEEN DEET. Ik heb de roller ook gebruikt op mijn muggen bulten en daar werkt het prima voor. Maar de muggen hield het ( bij mij ) niet lang op afstand.

WAT VIND IK?

De calendula balsem vind ik een regelrechte winnaar. Dat is echt een geweldige balsem. Ik heb het later nog op mijn kleine brand plekje gesmeerd en dat ging echt stukken beter. Mijn vlekje werd veel minder vurig en mijn huid kalmeerde. Deze tube ga ik zeker vaker aanschaffen.
De roller….dat zou ik zeker overwegen opnieuw aan te schaffen. Want voor insecten beten werkt ie prima. Maar TEGEN de insecten…dat minder . Mijn huid blijft overigens ook blij , wat natuurlijk ook belangrijk is in dit verhaal. Daarom zou ik zeker overwegen om de roller opnieuw aan te schaffen.
De tea tree spray sla ik persoonlijk over. Ik vind de samenstelling niet erg prettig, de werking ook niet. Ik denk zeker wel, dat het voor andere huidjes vast effect werkt, maar mijn overgevoelige huid wordt er niet blij van.
Resumerend vind ik dit team wel een zeer fijne aanvulling in de EHBO kast van de meukvrije mens 😀 Het zijn zeer fijne alternatieven op de synthetische meuk. Zeker de calendula balsem is een aanrader. Het werkt tegen onwijs veel kwaaltjes en zomerse ongemakken.

WAAR KAN IK DIT TEAM KOPEN?

CHI ligt in vrij veel fysieke winkels. Ik kan het bijvoorbeeld volop kopen in mijn eigen biowinkel ( Gimsel te Rotterdam ) On line kun je het rechtstreeks kopen in de webwinkel van CHI KLIK HIER om naar de webwinkel te gaan.
De calendula balsem kost € 14,95 per 75 gram, de NA DE BEET roller kost € 9,50 voor 10 ml en de TEA TREE FIRST AID spray kost  € 12,50 voor 50 ml.
Notificatie: ik ontving de CHI producten gratis en vrijblijvend om te testen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit review is 100% on-afhankelijk, op eigen initiatief en vrijblijvend geschreven. 

KORTINGSACTIE! 

Van donderdag 25 Juni 2020 tot zondag 28 juni 2020 ontvang je op de drie beoordeelde CHI producten 20% korting!

  • gebruik de kortingscode MONIQUE
  • korting alleen geldig bij www.chi.nl
  • lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van CHI.

KLIK HIER voor de calendula balsem

KLIK HIER voor de NA DE BEET roller

KLIK HIER voor de tea tree first aid spray

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *