Herfst smullies

SAM_2952

Wat hou ik toch van de herfst. Ik krijg er volop inspiratie van! Zoals deze onweerstaanbare herfstkoeken met een heerlijke topping! Zijn ze niet om op te (vr) eten? En geloof het of niet, ze bestaan maar uit ACHT ingrediënten! Allen knetter-gezonde, veganistische ingrediënten!

SAM_2952

Dankzij de gezonde ingrediënten kun je de koeken op ieder moment van de dag eten. Als onderdeel van een hoofdmaaltijd, als volwaardig tussendoortje, of als ware traktatie!

Dit heb je nodig:

Voor de topping:

(* Kaneelsuiker maak je door twee flinke eetlepels ceylon kaneelpoeder door 150 gram erythritolsuiker te mengen)

SAM_2948

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom stevig door elkaar, de massa moet smeuïg zijn. Als de massa te stroef blijft, meer water toevoegen. Schep bergjes op de bakplaat en vorm erg ronde koeken van. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf zeer goed controleren. Als ze te lang doorbakken kunnen ze droog worden, dus hu het goed in de gaten. Laat afkoelen.

SAM_2950

Roer de druppels en cacao met steeds wat beetjes water stevig door elkaar, tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de koeken met het glazuur en bestrooi rijkelijk met kaneelsuiker.

SAM_2951

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *