Hummus

Hummus is weer zo’n simpel recept wat je zelf in nog geen paar minuutjes kunt maken. Het is echt niet nodig, om dit kant en klaar vol extra meuk in de winkel te kopen. Je kunt het snel, of super-snel maken. De snelle manier is om de gedroogde kikkererwten 24 tevoren te weken en daarna te koken en af te gieten. De rest is een kwestie van alles bij elkaar mengen en klaar. Wil je echt super-snel, dan kun je kiezen voor biologische kikkererwten, verkrijgbaar bij de biowinkel. Maar als je de kikkererwten een dagje tevoren laat weken, kost dit ook geen extra tijd! Zeker in hummus zijn vers gekookte kikkererwten op zijn lekkerst!

Dit heb je nodig:

  • 350 gram geweekte/gekookte kikkererwten
  • vier flinke eetlepels kokosolie, gesmolten tot olie
  • twee eetlepels tahin ( fijn gemalen sesamzaadjes)
  • vier flinke eetlepels lekkere gedroogde verse kruiden, bijvoorbeeld ras el hanout, curry-madras, kerrie masala, basilicum, peterselie, enz
  • een kleine teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een kleine rode ui, fijn gesnipperd

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, en laat dit draaien tot er een mooie, stevige, smeuïge massa ontstaat. Doe de hummus ion een schone glazen pot en bewaar op een koele plaats buiten de koelkast.

SAM_2718

Lekker op homemade krentenbrood!

11 Reacties op “Hummus

  1. Hoi Monique,
    Hoe lang is het ongeveer houdbaar buiten de koelkast?
    Groetjes Veronique

  2. Ha Monique.

    Ik heb diepe bewondering voor je.altijd en overal heb je weer net een weetje en touch om een recept te verlekkeren(geen goed Nederlands)
    Super !

    • wat heeft dit met mijn website en artikelen te maken?

  3. Moet je de kikkererwten na het weken echt nog koken of zijn ze dan al zacht om falafel te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *