De kerst editie van JouwBox by Ralph Moorman…..hoe meukvrij is hij?

Ik hou van leuke verrassingen en cadeautjes, Daarom vind ik de vele boxen op gebied van voeding en gezondheid tegenwoordig ook zo super-leuk. Ik heb zelf ook eenmalig boxen uitgebracht, met daarin al mijn favorieten. Echt zo leuk om te doen! En vooral om te zien hoeveel mensen je er erg blij mee maakt.

Nu is de ene box de andere niet. Er zijn veel leuke boxen verkrijgbaar, maar ook vele onzinnige, waarin veel producten zitten waar je eigenlijk geen bal aan hebt. Dan is zo’n box ook erg duur betaald.
Het begon min of meer een beetje met de Healthbox. Daaraan werden steeds opnieuw bekende mensen uit de wereld van voeding en gezondheid gekoppeld, zij mochten een box samenstellen met al hun favorieten. Inmiddels kunnen we talloze boxen kopen, van yoga-boxen tot groente-boxen. De leukste blijven toch de boxen die zijn gevuld met favorieten van bekende “ goeroe’s”. Het grote voordeel van deze boxen is dat je heel veel (( duurdere, hoog kwalitatieve) merken zeer voordelig kunt uitproberen. De boxen worden met zeer hoge kortingen aangeboden wat het uitproberen dubbel zo leuk maakt. Voor fabrikanten heeft het ook een wisselwerking. De meeste deals die worden gesloten gaan gepaard met de nodige promoties, en uiteraard kunnen de boxen enorm veel extra klanten opleveren. Het werkt. Ik heb bijvoorbeeld nog altijd een toverhazelaar lotion in gebruik dankzij het uitproberen van deze lotion uit de eerste JouwBox. Dit is voor mij een grote favoriet geworden en zo heeft de deelnemende fabrikant er een vaste klant bij.
Dit jaar kwam er een nieuwe box op de markt: JOUWBOX. Initiatiefnemer van deze boxen is Tim Hortensius. Hij bedacht dat het misschien erg leuk was, om maandelijks boxen uit te leveren die steeds door één zelfde persoon wordt samengesteld, in dit geval zijn ( inmiddels) goede vriend Ralph Moorman. Ralph vult nu voor de derde keer een box vol met zijn favorieten. Deze derde editie is echter speciaal omdat het gaat om een bijzondere kerst-editie. “ Mo, heb jij zin om een box te testen? “ werd mij gevraagd door de twee boys. Maar natuurlijk! Want ik wil mijn kritische oog best even laten schijnben op de producten in de box! Hoe meukvrij is de inhoud van deze box?

Goed, wat erin zit is superleuk. Daar werd ik echt blij van. Maar ik ben een kritisch health blogger….????
Dus ik ga de producten eens nader bestuderen.
1) RUDE HEALTH  CORNITA’S
Ik ben bekend met dit merk. Ik koop regelmatig wafels in allerlei lekkere gecombineerde smaken. Ze verkopen ook plantaardige dranken en ontbijtgranen. Alles zo meukvrij mogelijk, dus ook deze cornita’s zijn meukvrij. Het bevat kikkererwten, linzen, maïs en een snufje zout. Ze worden gebakken in olijfolie. Ik vond ze zo lekker dat het zakje al vrij snel leeg was. Niks mis mee dus! ????
2) BEE HONEST BODY OIL ( de Traay)
Weer een merk die mij niet onbekend is: de TRaay. Eerder heb ik bodylotions, en douchegels van dit merk geprobeerd die mij allen zeer bevielen.Deze body olie was nieuw voor mij. Betreft geuren ligt deze olie geheel in mijn straatje. Honing, vanille, amandel….allemaal geuren die behoren tot mijn grote favorieten. Deze olie vertelt, dat het voedt en verzorgt, en in basis bestaat uit bijenwas en plantaardige oliën. Deze olie is dus ongeschikt voor veganisten wat een beetje jammer is. Ik doe daar niet moeilijk over, maar een strikte veganist gebruikt ook geen honing en bijenwas. De geuren zijn echt heel lekker, afkomstig van amandelolie en vanille. De ingrediënten zijn ook helemaal in orde. De basis is zoete amandelolie. daarna volgt macadam olie. Gevolgd door de bijenwas. Verder geen rare stofjes en de ingrediënten lijst is kort.
Ik heb hem na een douchebeurt opgesmeerd….HEERLIJK! Trekt erg snel in. Wat een topper! Deze ga ik zeker nog eens aanschaffen.
3) WE LOVE THE PLANET FOREVER FRESH STICK DEODORANT
Ook dit merk is voor mij geen onbekende. Dit merk in natuurlijke deodoranten timmert lekker aan de weg. Deze geur was nieuw voor mij, ik was deze ook nog niet eerder tegengekomen. Het is een onwijs frisse geur. Ik heb een beetje moeite om te onderscheiden of het nu gaat om een unisex deo of niet….Ik hou het maar op de unisex want de geur is vrij neutraal. Het betreft een stick, die in een kartonnen koker zit ( milieuvriendelijk verpakt dus) De We Love crèmedeodorant bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen synthetische stoffen en aluminium aan toegevoegd waardoor de deodorant niet schadelijk is voor je lichaam. De ingrediënten zijn tip-top in orde. En…geschikt voor veganisten. Ik heb na mijn douchebeurt de stick onder mijn oksels gesmeerd…..ik vond de geur erg sterk na het opbrengen, maar deze ebt gelukkig snel weg waardoor je niet als een soort wandelende fles WC eend rondloopt en iedereen bedwelmt ???? Fijne deo! 
 
4) A.VOGEL VITAMINE D 3
Ja, ik val in herhaling, maar ook dit merk is mij niet onbekend. Ik slik regelmatig de lever-ondersteunende tabletjes die A.VOGEL als enige een beetje meukvrij heeft. We weten inmiddels allemaal, hoe belangrijk vitamine D is. Zo niet, KLIK DAN HIER voor meer info. Deze vitamine D is best bijzonder, want het was de eerste 100% plantaardige vitamine D op de Nederlandse markt. Dit maakt het voor mij al meteen een zeer interessant supplement. De tabletten zijn zeer fijn in gebruik. Geen mega grote pillen of capsules, en ze lossen erg snel op. Fijn! Ik ben er blij mee! 
 
5) H-EERLIJKE WIJN  “ SELECTION DE MARROTE ROUGE
Ik drink geen wijn, maar mijn moeder is daar in tegen een echte wijndrinker. Zij heeft deze duurzame wijn voor mij getest. Ze vond hem “ on-wijs-le-kkkeerrr!’ ???? Ze vond de afdronk erg fijn, en de smaak rolde goed door de mond. ( jaja, een echte kenner!) 
Deze wijn is speciaal gemaakt voor de bekende restaurants “ LAPLACE” Aan deze biologische wijn is bijna geen sulfiet toegevoegd. Het bevat ook geen toegevoegde suikers, alles puur en eerlijk. Mijn moeder vond hem echt zo lekker dat het flesje soldaat werd gemaakt in één avond! 
 
6) ROSALPINA NOURRISHING CREAM
Deze ken ik nog niet, dus extra interessant. De info vertelt, dat het gaat om een “ age protect” créme voor het gelaat. In het bijzonder geschikt voor de droge en vochtarme huid. Dankzij het werkzame bestanddeel van rosalpina plantaardige stamcellen wordt de vitaliteit van de huid- stamcellen en de vernieuwing en versterking van de natuurlijke afweer van de huid gestimuleerd. Verder vinden we teunisbloemolie in de créme terug en “ buddlega extract”. De crème kan als dag en nachtcreme worden gebruikt.  Deze créme betreft een limited edition, speciaal voor kerstmis. Het etiket heeft een leuke illustratie. Ik heb de créme twee x gebruikt en beide keren gaf mijn huid geen krimp, goed teken dus, want zodra er maar één raar stofje in een verzorgingsproduct zit reageert mijn huid direct. Fijne créme, ruikt ook lekker. 
 
7) TEA BY ME – ANNE’S GROENE THEE
Deze thee wordt lokaal geteeld, direct geproduceerd, is duurzaam en vers. Een super-zuivere en pure thee, volgens mij kan het niet verser, en vriendelijker voor mens, dier en milieu. De smaak en geur vind ik verrukkelijk. Jammer dat er zo weinig in de verpakking zit, want van deze thee lust ik wel meer! 
 
8) EARTH LINE ARGAN REPAIR BODYLOTION
Jaaaah! Most defenitly , by far mijn grootste favoriet in deze box! Ik hou van Earth Line. Ik gebruik dagelijks producten van deze pure, gecertificeerde biologische verzorgingslijn. Dus Ralph en Tim konden mij geen groter plezier doen om deze in hun box te stoppen ???? Ik denk, nee, weet zeker dat heel veel mensen hier erg blij van worden. De lotion is 100% meukvrij, ruikt heerlijk en is wat mij betreft één van de beste voedende en verzorgende lotions op de markt, wereldwijd. Ewen beetje is voldoende om je huid te verzachten, te voeden en te hydrateren. Uiteraard zijn de verpakkingen van Earth Line 100% milieuvriendelijk en recyclebaar. Er wordt bijvoorbeeld alleen FSC papier gebruikt en zijn alle verpakkingen 100% biologisch afbreekbaar. En uiteraard vrij van microplastics. Een heerlijke lotion voor iedere dag. Ik kan er bijna niet van buiten! 
 
 
9) ARCTIC BLUE OMEGA 3 VISOLIE CAPSULES
Dit ( Nederlandse) merk is mij bekend, eerder heb ik deze al eens beoordeeld in mijn omega 3 testen. Daar kwamen de producten niet al te onaardig uit de bus. Op zich is het dan ook absoluut geen verkeerde omega 3 capsule. En bovendien zijn de producten erg vriendelijk geprijsd. Toch moet ik persoonlijk een kanttekening zetten omdat ik geen super-goede resultaten heb bereikt. Ik slik ook liever algen olie, om de vissen te sparen. Daar heeft Arctic Blue ook een variant in maar helaas is deze niet volledig. Maar goed…..geen onaardig product! Ik hou het echter liever op de algen olie. 
 
10) VITALS ELKE DAG CAPSULES
Vitals is een goed aangeschreven supplementen merk. Ze werken met de hoogst haalbare kwaliteit en zuiverheid. Het blijven echter wel synthetische supplementen. Daarom is mijn eerste keuze de supplementen van Royal Green omdat deze wel 100% natuurlijk zijn Deze multi is een fijne aanvulling . Het bevat zeaxaanthine, luteïne, bioflavonoïden, en het co-enzym Q10. Er is gekeken naar de beste opneembaarheid van de stoffen en de verbindingsvormen. Als je een goede en betaalbare multi zoekt is deze absoluut een topper. Ik heb mijn potje weggegeven omdat ik geen multi nodig heb. Vriendlief wel, en hij gaat ze lekker slikken komende tijd ????
 
11) LIQUID GOLD GECONCENTREERDE BOTTEN-BOUILLON
Dit is eigenlijk het enige echte product in deze box die ik echt oversla, omdat ik een 98% veganiste ben. Vriendlief is een echte vleeseter dus daar kan ik het prima aan kwijt. Bottenboullion stamt af uit grootmoeders tijd. Dankzij de gezonde stromingen is het bottenboullion weer helemaal terug van weggeweest. In grootmoeders tijd werden de botten van runderen gekookt om zo een versterkend bouillon te trekken, wat de weerstand hoog hield in barre tijden. Vandaag de dag worden er veel meer gezondheidsclaims aan vastgeplakt zoals een effectief middel tegen astma, maag en darmklachten en hooikoorts. Wanneer botten langere tijd worden getrokken komen er mineralen , aminozuren, en gezonde vetzuren vrij. Dit zou een helende werking geven op de algemene gezondheid van de mens. Deze bottenboullion is geconcentreerd en bevat geen verdere toevoegingen. De botten zijn afkomstig van een biologische rundvleeshouderij. Door het gebruik van de botten is de bottenboullion een product waarbij het hele dier uiteindelijk wordt gebruikt.. 
Als 98% veganist sla ik deze over. Maar ik denk dat het voor veel mensen iets interessants is om uit te proberen. 
 
Als leuke bonus zit er in de box een lief 100% katoenen tas. Dit is , nu overal plastic tasjes niet meer gratis worden verstrekt, altijd een uitkomst! 
Ik vind vooral het uiterlijk van deze box echt SUPER. Je ontvangt werkelijk een kerst-pakket. Onwijs feestelijk verpakt zonder daarbij het milieu te schaden. Daar houden we van. Ik kreeg er in elk geval een onwijs blij en gelukkig gevoel van, tijdens het uitpakken werd ik alleen maar blijer ???? Ik gun dit iedereen. Als je iemand wil verrassen dan kan ik je geen betere box dan deze adviseren. Compleet meukvrij, en zeer divers. Het nadeel is dat het niet echt een box is voor de veganist. En ik vond drie supplementen in één box best wat veel van het goede. Daar had ik graag toch één iets anders voor gezien, Maar verder? Ik word er een gelukkig mens van! 
 

WAT KOST DAT?

JouwBox werkt ook met abonnees. Als je je abonneert ontvang je iedere editie voor een extra lage prijs. De boxen kosten dan € 39 euro per box. Daarnaast kun je de box éénmalig aanschaffen, zoals nu bijvoorbeeld voor de kerstdagen. Dan betaal je € 45 euro. KLIK HIER om naar de website te gaan om direct te bestellen
 

€ 2,50 KORTING! 

Ik zou Meukvrij met Monique niet zijn als ik ook hier een voordeeltje voor mijn fans en volgers uit kon halen! ???? Samen met Mieke van www.puurmieke.nl mag ik jullie een exclusieve korting aanbieden van € 2,50!!!!!!! Dat is toch meegenomen? Je betaalt dus € 42,50 in plaats van € 45. 
 
– Gebruik de kortingscode “ PuurMieke”
– alleen geldig via JouwBox
– lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van JouwBox! 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *