Kids cookies ( vegan)
Soms zie ik op internet de meest ingewikkelde recepten voorbij komen voor koekjes. Als je gezonde koekjes wilt maken, kom je al snel in een klit aan recepten die worden gemaakt met honing, dadels, ahorn/maple siroop, kokosbloesemsuiker of rietsuiker enz Het ironische is vaak, dat de koekjes 9/10 keren MEER suiker bevat dan ” gewone” koekjes gemaakt met een beetje sucrose. Er gaan vaak enorme hoeveelheden doorheen waardoor een koekje een enorme suikerbom kan worden.
Ik probeer hier in mijn recepten altijd goed op te letten. Het scheelt al enorm, dat ik alleen met zuivere stevia en erythritol werk, en daarnaast vers intact fruit gebruik. Ik probeer zowel de ingrediënten als het aantal aan ingrediënten zo simpel en laag mogelijk te houden. Het grappige is, dat juist DAN de lekkerste koekjes worden geboren! Zoals deze kids cookies. Ik heb ze niet voor niets zo genoemd, want ze zijn hier inmiddels een vette hit onder kinderen! Maar eerlijk = eerlijk: volwassenen lusten er ook pap van! 😉 Ze bevatten zes simpele ingrediënten, die je zelfs vast nog wel in je keukenkastjes hebt staan. Heerlijk, simpel en gemakkelijk om te maken, weinig tijdrovend, geen keukenmachines nodig….hoe leuk is het om deze koekjes op een regenachtige dag saampjes met je kids te gaan maken? En geloof mij, na 1 x ga je ze vaker maken! De koekjes zijn geschikt voor veganisten.
Dit heb je nodig:
- 200 gram havermout ( droog)
- 225 ml water
- een half kopje biologische Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 10 druppels greensweet-stevia chocolade of twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar. Schep bergjes op de bakplaat, druk licht aan. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.