Knapperige mini wafeltjes ( vegan)

Ik ben dol op mijn wafelijzer ( KLIK HIER ) Hij staat regelmatig aan, en ik maak er snel de meest lekkerste wafels mee. Alles 100% meukvrij natuurlijk. Ik heb inmiddels erg veel lekkere recepten bedacht ( KLIK HIER ) maar ik blijf steeds weer nieuwe bedenken die zo heerlijk zijn, dat ik ze niet anders kan dan met jullie delen!

Deze mini wafeltjes zijn super schattig, super lekker en zeer snel klaar . Ze zijn geschikt voor veganisten. Uiteraard zijn ze verder ook vrij van gluten, lactose / caseïne, en geraffineerde suikers en andere ” nasty’s”. Deze wafeltjes zijn extra knapperig. Dit, omdat ik ze na het bakken in het wafeijxzert in de oven nog na-bak. Dit geeft de wafeltjes een lekker knapperig korstje.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen
  • 125 gram zonnebloempitten, in de blender tot meel vermalen
  • 10 gram wijnsteen bakppoeder
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een gepureerde banaan
  • een eetlepel vanille bourbon
  • drie flinke eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm het wafelijzer.. Doe alle ingrediënten in een kom, en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een mooie, homogene  massa ontstaat, wat je tot een soepele deegbal kunt kneden. Draai kleine balletjes uit het deeg en maak er mini wafeltjes van in het wafelijzer.

Verwarm de oven voor op 180 *C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de wafeltjes over de plaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15-20 minuten knapperig en goudbruin.

Lekker met Greensweet-stevia ICING poedersuiker! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *