Kokos-banaan chocoladetaartje ( vegan)

IMG_1347

Soms….soms heb je gewoon even erge zin in wat lekkers. Maar dan wel graag een beetje verantwoord, gezond en wat dan nog steeds lekker smaakt. En oh ja….ook moet het niet al teveel tijd en moeite kosten. Dit simpele veganistische taartje is binnen een uurtje klaar, bevat weinig ingrediënten en is naast knetter-gezond ook echt onwijs-knetter-dol-lekker!

IMG_1350

Dit heb je nodig:

( taartje is goed voor 6-8 personen )

  • twee bananen, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel)
  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een koffiekopje kokosrasp
  • drie eetlepels kokosolie, gesmolten
  • vijf eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Voor de topping:

  • een banaan
  • ceylon kaneelpoeder

IMG_1346

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een lage ronde vorm ( 20-22cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom stevig door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort het beslag in de vorm en verdeel. Breek de banaan in stukjes en verdeel ze over de taart. Bestrooi met ceylon kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1348

Je kunt uiteraard nog tal van lekkers aan het beslag toevoegen, zoals zaden, noten en pitten!

IMG_1351

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *