Kokos bollen met verse kokos ( vegan)

Zo na de kerstdagen maken we ons opnieuw druk voor oudejaarsavond. Alhoewel we steeds vaker grijpen naar de kant en klaar oliebollen bij een kraam gekocht, bakken we ze toch liever zelf. En zijn er nog heel veel mensen die dit ook doen. Oliebollen worden nog altijd het meest gegeten tijdens een jaarwisseling. Daar achteraan komen de appelbeignets en kniepertjes.

Oliebollen en appelbeignets zijn nu niet bepaald gezonde dingen. Maar als we het bij eentje per jaar houden, valt de schade te overzien. Maar ja…..hou jij het er bij eentje? Juist, vaak niet. En daar wringt de schoen. Gemiddeld eten we per persoon rond de jaarwisseling zo’n acht oliebollen. En daarnaast gemiddeld zo’n vier tot vijf appelbeignets. Dit kan een enorme optater zijn voor je lichaam.

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ongezond. Ik heb een heleboel lekkere meukvrije alternatieven bedacht op de oliebol en de appelbeignet. Mijn haverbeignets zijn inmiddels ieder jaar een terugkerend megasucces! Ieder jaar worden deze verrukkelijke alternatieven op appelbeignets massaal gemaakt. Daar ben ik stiekempjes best een beetje trots op!

Ook betreft oliebollen heb ik een heleboel lekkere alternatieven bedacht. Zoals een banaan-bol, en een hartige oliebol/ KLIK HIER om naar het overzicht te gaan, in dit artikel vind je alle directe linkjes overzichtelijk op een rijtje.

Deze kokosbollen zijn weer zo’n lekker alternatief! Ze zijn gemaakt met echt vers kokos vruchtvlees. Je moet voor dit recept dus wel eerst een kokosnoot kopen en kraken. Gelukkig gaat dit erg eenvoudig, KLIK HIER om te lezen hoe eenvoudig je een kokosnoot kraakt. Door vers kokosvlees te gebruiken, krijgen deze bollen een verrukkelijke smaak met een smeuïge textuur. Je maakt ze in de oven, wat weer een bak vol vet scheelt. Verrassende bollen om op tafel te zetten!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout
  • het vruchtvlees van een kleine kokosnoot, fijn vermalen in de blender
  • een koffiekopje cacaonibs
  • 15 druppels greensweet-stevia kokos druppels
  • een eetlepel erythritol
  • een theelepel vanille bourbon
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed alle ingrediënten in een kom samen, terwijl je beetjes water blijft toevoegen. Kneed de massa tot een smeuïge bal. Draai hier bollen uit en leg deze op de bakplaat. Bak de bollen in het midden van de oven gaar  en goudgeel bruin in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

Lekker met wat Greensweet stevia ICING poedersuiker! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *