Kokos boterkoek balletjes ( vegan)

SAM_2396

Ja….deze balletjes smaken net zoals ze eruit zien! 😉 Verrukkelijk als tussendoortje! Ze zijn zeer gemakkelijk om te maken.

Dit heb je nodig:

SAM_2395

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een kom tot een deeg. Stort het deeg op de bakplaat en rol uit. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, de massa moet goudbruin zijn verkleurd. Laat 5/10 minuten afkoelen.

SAM_2394

Pak de uiteinden van het bakpapier bijeen en knijp een bal van de massa. Stort deze in een kom. Draai uit de bal kleine balletjes. Vul een kom met kokossnippers of rasp en rol steeds een balletje royaal door de massa. Laat de balletjes daarna ongeveer 4/5 uur op een koele plek hard worden.

SAM_2393

TIP:

Gebruik GOEDE kokosolie. In dit recept van groot belang. Slechte en ontgeurde kokosolie zorgt ervoor dat de balletjes sneller uit elkaar vallen n niet goed van smaak zijn. Ik adviseer je om echte, zuivere kokosolie te gebruiken. Meer informatie over kokosolie, kun je lezen op de website. Tik in de zoekbalk ” kokosolie” in en je krijgt alle resultaten. Bestel hier de echte zuivere kokosolie van Royal Green.

royal-green-kokosolie-extra-virgin-1400ml

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *