Kokos cookie dough stol ( vegan)

Wil je supersnel een feestelijke lekkernij op tafel toveren die ook nog eens knetterlekker en gezond is? Dan is dit recept ideaal. Zeker rond de drukke feestdagen kan een lekker snel en eenvoudig te maken recept een geschenk uit de hemel zijn. Dit recept is binnen nog geen half uurtje gefikst en je hoeft je oven er niet voor aa te zetten!!!!

Naast gemakkelijk om te maken bevat het knetter-gezonde ingrediënten zonder in te leveren aan smaak. Daarom kun je dit jouw gasten met een gerust hart voorschotelen. Daarnaast kunnen erg veel mensen deze stol eten, omdat het 100% meukvrij en veganistisch is. Het is een verrukkelijke lekkernij voor de feestelijke tafel. Vrij van gluten, lactose en caseïne, synthetische ellende, en geraffineerde suiker.

Dit heb je nodig:

Voor de stol:

Voor de topping:

  • 100 gram zuivere kokosolie, gesmolten
  • een volle grote eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • kokosrasp

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten voor de stol in een kom goed door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe terwijl je alles goed doorkneedt. Als de massa mooi smeuïg is geworden , de deegbal op een vel bakpapier storten en deze ” inpakken” Laat dit kort even opharden.

Roer de cacao en stevia door de kokosolie en zet dit ongeveer 10 minuten in de vriezer. Roer opnieuw goed door en wacvht kort tot het terugstolt. Besmeer de stol met de chocolade en bestrooi tot slot met de kokosrasp.

 

 

Een reactie op “Kokos cookie dough stol ( vegan)

  1. Ha Monique, dank voor dit recept. Ik maakte hem deze week, maar ik hou niet zo van een chocoladetopping. Heb je een idee wat ik en hoe iets anders kan gebruiken? #bennietzocreatief#

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *