Kokos Dublo’s ( van vers kokosvlees)

In mijn artikel over kokosnoten kun je alles lezen over het lekkere, sappige vruchtvlees. Je kunt er heel veel kanten mee op. Ik bedacht bijvoorbeeld deze verrukkelijke Dublo’s. Ze bevatten maar zes ingrediënten inclusief de vulling, en zijn vreselijk snel en simpel om te maken, je hoeft er dus geen keukenprins of prinses voor te zijn!

 

Dit heb je nodig:

Voor de koek:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 druppels greensweet-stevia kokos of een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • warm water
  • het vruchtvlees van een kleine kokosnoot, fijn vermalen met 10 druppels stevia in de blender

Voor de vulling:

  • vijf flinke eet;lepels carobpoeder of magere cacaopoeder
  • 6-8 druppels greensweet-stevia kokos
  • warm water
  • kokosrasp

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de koek in een kom stevig door elkaar, voeg steeds wat warm water toe, en kneed flink. Het moet een beetje smeuïg zijn, maar maak het niet te papperig. Stort de massa uit op de plaat en druk dit met bevochtigde handen zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe knapperiger. Bak de plak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf goed controleren. Laat afkoelen.

Steek met een vierkante koekuitsteker ( andere vorm kan uiteraard ook) koeken uit de plak. Meng de stevia druppels door de carobpoeder en voeg hele kleine beetjes water toe tot er een mooi en stevig glazuur ontstaat. Besmeer steeds een koek met het glazuur en bestrooi met wat kokosrasp. Druk een koek erop. Je kunt ze leuk presenteren op een vetvrij papiertje.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *