Kokos-geitenkwarktaart

Kokos en geitenzuivel zijn een ” matchmade in heaven”. Het vult elkaar perfect aan in smaaknoten. Deze super simpele kwarktaart is het bewijs!
Je kunt, in plaats van geitenkwark, ook biologisch/dynamische kwark gebruiken. Of yomio hangop, wat je maakt van yomio yoghurt. Wil je veganistisch? Gebruik dan kokosmelk wat 24 uur tevoren is gekoeld. Dit bevat wel meteen veel meer vetten.
Dit heb je nodig:
- 450 gram biologische magere geitenkwark of anders ( zie toelichting hierboven)
- 18 gram greensweet-stevia geleisuiker
Voor de bodem:
- 90 gram kokosmeel
- 200 gram havermout ( droog)
- 10-12 druppels greensweet-stevia vanille
- 375 ml kokosmelk drink of andere melkvervanging ( indien nodig, meer toevoegen)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een dichte ronde bakvorm ( 18-20 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem stevig door elkaar tot een smeuïge homogene massa. Als alles wat te los-korrelig blijft, meer melk toevoegen. Stort in de vorm en druk dit stevig aan. Bak de boden 10 minuten in de oven.
Doe ondertussen de kwark en geleisuiker in een pan en breng al roerende aan de kook. Haal na 10 minuten de bodem uit de oven en stort de kwark erop, verdeel. Bak de taart verder af in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren.
Laat de taart goed afkoelen. Je kunt de taart eventueel nog wat bestrooien met kokosrasp of Icing poedersuiker!
Ben de taart nu aan het bakken????