Kokosolie chocoladeletter ( vegan)

HHmmm….wat zijn ze onweerstaanbaar lekker, die chocolade letters en de luxere varianten. Ieder jaar komen er steeds luxere soorten bij. Supermarkten verkopen inmiddels ook mooie, luxe en bijzondere chocoladeletters. Tot voor kort vonden we deze luxere letters alleen in een banketbakkerij.

DSC_0442

Ik hoef je vast niet te vertellen dat chocoladeletters en ook de luxere soorten nu niet bepaald in de categorie ” gezond” vallen. Ze bevatten enorme hoeveelheden suikers, hulpstoffen ( smaak / geur en kleurstoffen) en veel transvetten. Je kunt daarom beter zelf een gezonder alternatief maken op basis van zuivere kokosolie. Ik leg de nadruk echter op ZUIVERE KOKOSOLIE. Als je namelijk afval kokosolie gebruikt ben je niet veel beter af dan de ” gewone” luxere letters. Je ontloopt wel suikers en geur / kleur/ smaakstoffen e.d maar qua slechte vetten verschilt dit in wezen niets. Het is dan ook erg belangrijk om zuivere kokosolie te gebruiken, zoals ROYAL GREEN en THE WHITE PEARL.  

DSC_0446

Het kost niet veel tijd en moeite en je kunt je luxe letter versieren met wat je maar wenst. Ik heb bijvoorbeeld gojibessen, geschaafde amandelen, kokossnippers, noten, en cacaonibs gebruikt, maar je kunt gebruiken wat je wenst. Ongezwavelde rozijnen zijn bijvoorbeeld ook lekker.

Dit heb je nodig:

EXTRA NODIG:

  • een spuitzak met een grote kartelmond
  • een plaat, bekleed met een vel bakpapier

 

Zo maak je het:

Laat de kokosolie au bain marie smelten. als de kokosolie vloeibaar is geworden, de stevia + cacaopoeder toevoegen en goed door de olie roeren. Laat dit terug stollen. Als het mengsel goed is gestold, de spuitzak vullen en een letter naar keuze op de plaat spuiten. Dit kun je vervolgens met wat je wenst decoreren. Laat de letter op een koele plek hard worden. Op kamertemperatuur bewaren.

DSC_0443

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *