LIVING NUTRITION supplementen…..top of flop?

Qua supplementen ben ik nogal honkvast. Als ik eenmaal “ mijn” supplementen heb gevonden, wijk ik daar niet snel meer vanaf. Mijn supplementen bestaan voornamelijk uit ROYAL GREEN supplementen. Daar kwam onlangs echter een nieuwe eend in de bijt bij: LIVING NUTRITION. Terwijl ik dacht, dat niets, maar dan ook echt helemaal NIETS maar enigszins dichtbij ROYAL GREEN supplementen kon komen, lijkt het één fabrikant toch gelukt.

WAT IS LIVING NUTRITION?

Ik kwam er bij toeval mee in aanraking. Ik krijg regelmatig vele supplementen aangeboden om te testen, maar juist omdat ik zo “ more than satisfied” ben met mijn RG ( = Royal Green ) supplementen, kost dat erg veel overredingskracht om mij te overtuigen om het te gaan testen. Alles blijft toch een beetje synthetische meuk, wat mij wordt aangeboden. Of het is het nét niet. Onlangs werd ik door www.puurenfit.nl benaderd, zij vertelden erg enthousiast over hun nieuwe aanwinsten in hun webwinkel: supplementen van LIVING NUTRITION. Ik was eerlijk gezegd al meteen een beetje onder de indruk , en was daarom zeer nieuwsgierig. Ik kreeg wat thuisgestuurd, en ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Ik ben begonnen met de TUMERIC ALIVE capsules, wat mij tot de dag van vandaag enorm is bevallen. Dit smaakte absoluut naar meer.
Okay……laten we bij het begin beginnen. WAT EN WIE is het merk LIVING NUTRITION? De capsules zijn van het, voor mij onbekende, merk LIVING NUTRITION, ook wel afgekort LN. Dit merk is opgericht door natuurgeneeskundige Graham Botfield. Deze man is gefascineerd door oudere wijsheden. Met zijn kennis van de traditionele geneesmiddelen , de toepassing van o.a paddenstoelen en kruiden in de geneeskunde en zijn ruime ervaring ( meer dan 12 jaar) in productontwikkeling legt hij de focus en onderzoek op gefermenteerde voedingsmiddelen. En daar ligt dan ook meteen de uniekheid van deze supplementen.  Ze bevatten biologische, gefermenteerde ingrediënten, verse wortels en probiotica.
De fermentatie is bijzonder te noemen, het gebeurt met een traditionele kefir/ kombucha-achtige fermentatie, met een synergie van 35 soorten micro-organismen. Zodra de fermentatie is voltooid, worden de volledig levende voedingsmatrix van enzymen, voedingsstoffen en microben via een zeer delicaat vriesdroog-proces opgevangen. Hierbij komt geen hitte vrij, is er geen druk, en…worden er géén vulstoffen , bindmiddelen of andere toevoegingen gedaan. Dit maakt de capsules bijvoorbeeld meteen geschikt voor veganisten, de capsules zijn gemaakt van cellulose, een plantaardig alternatief. De voedingsmatrix levert een zeer hoge biologische beschikbaarheid, met vrij hoge niveaus van geactiveerde bio-stoffen. Dit omvat, om een voorbeeld te noemen betreft de Kurkuma capsules een toename van gemiddeld 1000 tetrahydra-curcumine. Aan de capsules wordt een niet gefermenteerde biologische kurkuma en gember toegevoegd. Voor de basisondersteuning.  Meer niet. Dus ook geen vulstoffen of bijvoorbeeld anti-klontermiddelen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch.
LN heeft meer dan twintig onderzoeken uitgevoerd, eer zij een product op de markt zetten. Het unieke fermentatieproces die zij handhaven, verhoogt de belangrijkste actieve voedingsstoffen in ons voedsel, waardoor ze biologisch beschikbaar worden. Vanaf de opname tot het gebruik op cellulair niveau. Hierdoor kunnen wij er veel beter van profiteren. LN zegt zelf “ onze producten leven” en dat is ook letterlijk het geval.
Ik ben zeer onder de indruk van de zeer korte ingrediënten lijstjes. Er zit niet meer in dan nodig , om bij het voorbeeld van de kurkuma te blijven :… gefermenteerde, gevriesdroogde CurcumaLonga, Kurkuma-Longa, Gember en plantaardige cellulose ( capsule) Ik wordt hier heel erg blij van. DRIE capsules leveren van ieder ingrediënt maar liefst 400 mg. De aanbevolen dosering voor een volwassene ligt op 1-3 capsules per dag. Ik zelf slik één capsule per dag.
In de meeste kurkuma supplementen vinden we een zwarte peper. Dit vinden we bijvoorbeeld ook in de capsules van mijn geliefde Royal Green. Waarom vinden we dit niet in deze capsules? Want hebben we niet geleerd, dat kurkuma beter wordt opgenomen door ons lichaam met wat zwarte peper?
Ja, dat klopt, maar omdat LN gebruik maakt van probiotica en een zeer uniek fermentatieproces, levert de voedingsmatrix een zeer hoge biobeschikbaarheid. Dit vervangt als ware de werking van zwarte peper, en levert een nog betere biobeschikbaarheid.
De prijs vind ik niet eens zo veel duurder dan andere ( goede) supplementen. Per 60 capsules betaal je gemiddeld  € 25,95. De capsules van RG kosten bijvoorbeeld per 60 capsules € 23,95. Voor deze unieke capsules vind ik het prijsverschil niet zo schrikbarend veel. Sommige webwinkels houden regelmatig leuke kortingsacties, waardoor je ook goedkoper kunt scoren. O.a via www.puurenfit.nl, waar ik deze capsules vrijblijvend kreeg thuisgestuurd.

THEMA’S

LN heeft inmiddels een zeer groot assortiment. Als je het nog niet kent, kan dat echt een wereld zijn wat voor je opengaat. Dat was bij mij het geval. En dan kreeg ik nog alleen maar DRIE series thuisgestuurd. … LN werkt onder bepaalde thema’s. Bijvoorbeeld een serie die gericht is op ( verbetering en onderhoud) een goede darmflora, een serie van supplementen met gefermenteerde geactiveerde biologische kruiden, en een serie met paddenstoelen, een  vrij nieuwe trend die zich anno 2020 flink lijkt door te zetten.  Ik heb besloten, om uit iedere serie er eentje te gaan testen. De series die ik ontving:

SIGNATURE COLLECTION:

Dit is een serie van vijf verschillende soorten door fermentatie geactiveerde kruiden en biologische paddenstoelen. De paddenstoelen die zijn gebruikt zijn o.a shii-take , Reishi, en CordyCeps, drie zeer populaire soorten waaraan hele goede gezonde eigenschappen worden gehangen. De capsules zijn 100% natuurlijk en door fermentatie geactiveerd ( op basis van kefir-kombucha ) en is gefermenteerd met 35 micro-organismen. De capsules worden geleverd als een levende voedingsmatrix, wat een gigantisch grote biologische biobeschikbaarheid geeft. De voedingsstoffen zijn sterk verhoogd ( tot wel 1000%, klinisch bewezen)  , o.a de enzymen en microben. De capsules die ik ontving:
– warrior 
– canal -X 
– kef-flatex 
– your daily 
– cognitive 
Hier zie je een overzicht van de werking van de vijf verschillende soorten:

YOUR FLORA:

Naar deze serie was ik meest benieuwd, want er zijn ontzettend veel mensen die kampen met darmklachten. Het is een serie van zes verschillende soorten capsules, die kunnen zorgen voor een complete , natuurlijke ondersteuning voor de darmflora. Deze supplementen worden gefermenteerd op basis van biologische sojamelk, wat ze dus geschikt maakt voor veganisten. De kefir soja is biologisch, vergis je dus niet in de reguliere soja. Deze kefir soja is GGO vrij en gemaakt met 35 bevorderlijke bacterie-stammen. In tegenstelling tot reguliere soja wordt soja in gefermenteerde vorm al eeuwen gebruikt en gemaakt als een natuurlijk probioticum. Tempeh, natto en miso zijn daar bijvoorbeeld ook goede voorbeelden van. Gefermenteerde soja is een zeer goed opneembare eiwitbron, en mocht je je zorgen maken over de fytinezuren en trypsinneremmers, die worden door het fermentatieproces geheel onschadelijk gemaakt. Volgens LN is klinisch bewezen, dat de overleving van microben ligt op maar liefst 80% wat echt erg hoog is te noemen. Deze capsules kunnen de spijsvertering waar nodig is, herstellen, de natuurlijke diversiteit verhogen en heeft een hoge anti-oxidante werking.  De capsules die ik ontving:
– sensitive
– family
– gold spice
– regenesis
– trangull
Hier zie je een overzicht van de werking van de zes verschillende soorten:

ALIVE COLLECTION:

Deze serie van vier is op basis van door fermentatie geactiveerde biologische kruiden. Eerder vertelde ik al wat over de TUMERIC variant, maar er zijn er nog meer die zijn gefermenteerd op basis van kruiden die wetenschappelijk gezien heilzame eigenschappen bezitten, zoals maca. Mariadistel en basilicum. De gehalten aan voedingsstoffen zijn door de fermentatie sterk verhoogd, tot wel 1000%. Dit kan betere ontsteking-remmende effecten bieden. De basis van deze capsules zijn weer op de kefir- kombucha fermentatie, met 35 bevorderlijke stammen. De capsules die ik ontving:
– tumeric
– holy basil
– maca
– rhodiola
– milk thistle
Hier zie je een overzicht van de werking van de vier verschillende soorten:
Er mist er hier eentje: de MILK THISTLE, ook wel mariadistel .Ik denk, dat deze er echt nog maar net aan is toegevoegd. Ik heb deze daarom uitgelicht.
Mariadistel wordt vreselijk veel ingezet bij zogenaamde detox kuren,  omdat het de lever zou reinigen en “ schoon spoelen” Dit is echter nooit bewezen, maar mariadistel is zeker ondersteunend voor de lever en de gal. Mariadistel moet ook altijd worden gecombineerd met andere ondersteunende componenten, denk aan paardenbloem en gemberwortel. Pas dan kan het de lever een handje helpen. Sommigen drinken liters mariadistel-thee, dat is een aftreksel van gekookte gedroogde mariadistel. Als je hier wat gemberwortel aan toevoegt zal dit een beter effect hebben, maar liters opdrinken per dag kan juist weer averecht werken. Spring dus verstandig om met mariadistel.
Een echt supplement is nauwelijks vindbaar.  LN is wat dat betreft wellicht baanbrekend. De fermentatie is bijzonder te noemen, het gebeurt met een traditionele kefir/ kombucha-achtige fermentatie, met een synergie van 35 soorten micro-organismen. Zodra de fermentatie is voltooid, worden de volledig levende voedingsmatrix van enzymen, voedingsstoffen en microben via een zeer delicaat vriesdroog-proces opgevangen. Hierbij komt geen hitte vrij, is er geen druk, en…worden er géén vulstoffen , bindmiddelen of andere toevoegingen gedaan. Dit maakt de capsules bijvoorbeeld meteen geschikt voor veganisten, de capsules zijn gemaakt van cellulose, een plantaardig alternatief. De voedingsmatrix levert een zeer hoge biologische beschikbaarheid, met vrij hoge niveaus van geactiveerde mariadistel.  Dit omvat een toename van gemiddeld 1000 tetrahydra-“ milk thistle” ( mariadistel )  Aan de capsules wordt een niet gefermenteerde biologische mariadistel zaad en blad en gember toegevoegd. Voor de basisondersteuning.  Meer niet. Dus ook geen vulstoffen of bijvoorbeeld anti-klontermiddelen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch.
Ik was zeer onder de indruk van de zeer korte ingrediënten lijst. Er zit niet meer in dan nodig.
De fabrikant strooit opvallend genoeg NIET met claims m.b.t de lever. Het stelt gewoon vast dat het een gezonde aanvulling en ondersteuning kan bieden op de algehele gezondheid.
De capsules bestaan uit 160 mg gefermenteerde gevriesdroogde mariadistel zaad, 100 mg biologische mariadistelzaad en 100 mg biologisch gemberwortel. Volwassenen worden geadviseerd om 1-2 capsules per dag te doseren. Er wordt tevens goed gewaarschuwd om deze capsules NIET te slikken als je allergisch reageert op de plantenfamilie van de mariadistel. Ik slik ze nu enkele weken, een capsule per dag en ik heb verder geen rare klachten. Ik vind het een onwijs gaaf product. Super interessant en multi functioneel. Zeker een aanrader als je je lever soms even wat extra wilt ondersteunen. De LIVING NUTRITION is o.a verkrijgbaar via www.puurenfit.nl . KLIK HIER om te bestellen. Inmiddels heb ik weer even een pauze ingelast en ben ik gestopt met het slikken van een capsule per dag. Ik gebruik deze capsules voornamelijk als een soort onderhoudsbeurt voor mijn lever.
Over naar een variant uit de YOUR FLORA serie. Ik koos voor de SENSITIVE. Waarom? Omdat deze capsules kunnen werken bij een stressvolle periode, en daar zit ik op dit moment behoorlijk in.  Deze supplementen worden gefermenteerd op basis van biologische sojamelk, wat dus geschikt maakt voor veganisten. De kefir soja is biologisch, vergis je dus niet in de reguliere soja. Deze kefir soja is GGO vrij en gemaakt met 35 bevorderlijke bacterie-stammen. In tegenstelling tot reguliere soja wordt soja in gefermenteerde vorm al eeuwen gebruikt en gemaakt als een natuurlijk probioticum. Tempeh, natto en miso zijn daar bijvoorbeeld ook goede voorbeelden van. Gefermenteerde soja is een zeer goed opneembare eiwitbron, en mocht je je zorgen maken over de fytinezuren en trypsinneremmers, die worden door het fermentatieproces geheel onschadelijk gemaakt. Volgens LN is klinisch bewezen, dat de overleving van microben ligt op maar liefst 80% wat echt erg hoog is te noemen. Deze capsules kunnen de spijsvertering waar nodig is, herstellen, de natuurlijke diversiteit verhogen en heeft een hoge anti-oxidante werking.  Ook hier bedraagt de geadviseerde dosis voor volwassen 1-3 capsules per dag. Je kunt het met water innemen of bij je voeding. Het omvat per drie capsules 400 mg gefermenteerde biologische kefir sojamelk ( glycine max) , 400 mg pepermuntblad en 400 mg citroenmelisse.
De SENSITIVE richt zich met name op het onderhoud van een gezonde darmflora. Als je een gevoelige darmflora hebt, zijn deze capsules wellicht ook een erg goede optie. Ze bevatten biologische pepermunt en citroenmelisse, om een vrij gevoelige spijsvertering te kalmeren en te reguleren. De fabrikant vertelt ook dat het kan helpen bij stress. Ik slik ze nu ongeveer twee en halve week ( 1 x per dag) en heel eerlijk? Ik merk niets. Geen verlaagd stress-level in elk geval 😕🥺 en mijn darmflora is denk ik meer dan op peil door mijn voeding. Ik slik deze dan ook tot de derde week door, maar daarna bouw ik af omdat het vermoedelijk voor mij niet erg veel doet. Ik heb gelukkig verder geen last van rare krampen, rommelende darmen of andere ongemakken, dus de capsules worden verder prima verdragen. Maar wellicht is deze variant aan mij gewoonweg niet besteed en moet ik eens een andere uit de serie gaan testen…..
Uit de SIGNATURE COLLECTION  besloot ik de WARRIOR te gaan testen. Deze capsules zijn samengesteld uit gefermenteerde gevriesdroogde Siberische Gingsengwortel, baobab fruit, maca wortel, kurkuma wortel, en gemberwortel. Het bevat ook cordyCeps paddenstoel ( biologisch, full spectrum )  Deze capsules zijn in het bijzonder geschikt voor mensen die wel wat extra energie kunnen gebruiken en betere prestaties willen verrichten. Het kan vermoeidheid onderdrukken, en heeft een gunstige invloed op de hormonale balans. Drie capsules omvatten 400 mg van de volgende ingrediënten :
Siberische gingsengwortel ( 100 mg)
Maca wortel                 ( 100 mg)
Baobab fruit.                 ( 100 mg)
Kurkuma wortel              ( 80 mg)
Gemberwortel                ( 20 mg)
Ik heb nu twee weken lang 2 capsules per dag geslikt en ik weet niet of het aan de verdubbeling van de capsules ligt, maar ik merk echt significante verschillen. Ik merkte dat ik energieker was, en mijn concentratie verbeterde ook iets. Ik ben daar best een beetje van onder de indruk, omdat ik niet snel een reactie bemerk bij een supplement. Dit was best opvallend. Ik ga dit potje zeker op gebruiken en daarna aanzien hoe ik mij ga voelen. Voor nu is het een welkome ondersteuning.

WAT VIND IK?

Ik blijf nog altijd trouw aan ROYAL GREEN, omdat zij o.a de perfecte vitamine B12 ( voor mij…) in huis hebben, maar ik heb zeker een mooie naaste gevonden in LIVING NUTRITION. Komende tijd ga ik nog meer varianten uitproberen. Sommigen heb ik inmiddels al standaard in mijn dagelijks gebruik opgenomen zoals de CURCUMINE en de MILK THISTLE, die ik onderhoudend gebruik. Ik denk vooral, dat LN een perfect product is voor vele aanvullingen op bestaande ( essentiële) vitaminen en mineralen. RG is daar weer meer in gespecialiseerd wat deze twee merken NAAST ELKAAR tot een perfect team maken. Ik ben fan. En ben ontzettend benieuwd naar de andere varianten.

WAAR KAN IK LIVING NUTRITION KOPEN?

In Nederland is het nog niet zo lang op de markt en daarom niet overal goed verkrijgbaar. Een verkooppunt, en via ik deze kreeg, is www.puurenfit.nl. Zij leveren het gehele assortiment. En vullen hun assortiment regelmatig aan zodra LN weer met nieuwe varianten komt.
NOTIFICATIE: ik ontving de supplementen gratis ter beoordeling. Geheel op vrijblijvende basis. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit eventueel gehouden kortingsacties. Dit artikel is vrijblijvend op eigen initiatief en 100% on-afhankelijk geschreven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *