Lucuma chocoladetaartje
Hoe eenvoudig wil je het hebben? Deze onweerstaanbare taart maak je niet alleen in een handomdraai, het is ook nog eens waanzinnig lekker! Bovendien met zeer weinig ingrediënten. Wat houdt je nog tegen ? Hup, schort ombinden en de keuken in! 😉
Als topping op deze taart heb ik gebruik gemaakt van lucuma. Dit is een zoet poeder met vele gezonde voordelen. Lees er alles over, door hier te klikken . Â Vind je lucuma te duur, dan kun je het prima vervangen met ceylon kaneelpoeder!
Dit heb je nodig:
- twee kleine appels, gewassen en in de schil, in stukken gesneden
- twee bananen
- 100 gram havermout ( droog)
- 200 gram zonnebloempitten
- 15 gram bakpoeder
- 25 gram biologische magere cacaopoeder
Voor de topping:
- lucumapoeder of ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde lage vorm ( 18 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bestrooi rijkelijk met lucuma of kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
weer een super recept past volledig in mijn ei/suiker/glutenvrij dieet
ik doe de helft van het deeg(zonder cacao) in cupcakevorm en doe er wat gemalen gedroogd fruit bij , de andere helft (met cacao) gaat in een grote vorm
alles staat te bakken, maar het zal weer super lekker zijn, met deze recepten is het opgelegde dieet wegens intolleranties heel gemakkelijk te volgen
kan ik de havermout vervangen door amandelmeel?
ja hoor