Luxe amandel koeken ( Vegan)

Heerlijke, gezonde koeken hoeven niet ingewikkeld te zijn om te maken. Neem nu deze overheerlijke luxe koeken. Gemaakt met weinig maar gezonde ingrediënten, binnen 25 minuten gebakken!

De koeken zijn zacht en dus niet bikkelhard. Ze hebben een stevige bite. Je kunt ze het beste bewaren in een koektrommel of doos, op een koele en donkere plek. Hoe langer ze liggen, hoe lekkerder ze eigenlijk worden!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram amandelmeel
  • 200 gram havermout
  • een halve banaan, gepureerd
  • twee eetlepels greensweet-stevia erythritol
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • een koffiekopje moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • een koffiekopje gojibessen, geweekt en uitgelekt
  • een half koffiekopje rozijnen, gewekt en uitgelekt
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175•C. Bekleed twee ( indien nodig meerdere) bakplaten met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een stevige, smeuïge massa ontstaat. Draai steeds een balletje uit het deeg en druk deze zo plat mogelijk uit op de bakplaat. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

Een reactie op “Luxe amandel koeken ( Vegan)

  1. Klinkt al lekker! Ik ga ze zeker maken. Bedankt voor t recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *