Magnesium….mijn beste keuze!

Ik ontving n.a.v mijn recente artikel over magnesium erg veel vragen over de beste keuze om te maken op gebied van magnesium supplementen. In mijn artikel vertelde ik o.a dat dit nogal kan verschillen van pot tot pot. Magnesiumsupplementen op basis van magnesiumcitraat zijn het beste, deze zijn zeer goed opneembaar . Diverse onderzoeken hebben uitgewezen, dat magnesium-citaat-supplementen zeer goed worden opgenomen door het lichaam en zo goed in het lichaam terechtkomt. Sommige pillen bevatten echter naast vulmiddelen meerdere soorten magnesium. Naast het gangbare en goed opneembare magnesiumcitraat zit er dan ook het goedkopere en veel minder effectieve magnesiumoxide in. Lees daarom altijd goed de kleine lettertjes op het etiket. Naast de soort(en) magnesium staat daarop soms ook het werkelijke deel magnesium dat ontdaan is van hulpstoffen vermeld. Besef dat, zeker bij het slikken van magnesiumpillen, het meeste magnesium ongebruikt het lichaam weer verlaat. De maag kan namelijk maar een kleine hoeveelheid magnesium tegelijk verwerken. Veel magnesium blijft dus ongebruikt en scheid je weer uit.

 IMG_1850
Omdat veel mensen moeite lijken te hebben met het vinden van een goed supplement, heb ik besloten op zoek te gaan naar de beste keuzes op de markt vindbaar. Ik ben uiteindelijk gekomen op  één ultieme magnesium-aanvulling.  Ik wil benadrukken dat ik op basis van eigen kennis en ervaring heb gehandeld. Ik ben op zoek gegaan naar supplementen die meest natuurlijk en puur en zuiver zijn gebleven. Vrijwel alle magnesium-supplementie wordt synthetisch gemaakt ( met o.a magnesium citraat en oxide) En van een dosering van  gemiddeld 250 mg. Dit bleek knap lastig. Veel supplementen bevatten verschillende doseringen, die tussen de 200 en zelfs 1000 mg liggen. Ik ontdekte ook pas goed hoeveel meuk er verkrijgbaar is. Heel veel reguliere magnesiumsupplementen zitten vol met synthetische vulstoffen en ik kwam erg veel supplementen tegen die zelfs suiker ( maltodextrine) bevatte. Ook biologische en natuurlijke supplementen zijn geen heilige boontjes. Zo bevat de magnesium van het bekende merk SOLGAR ( 200 mg) anti klontermiddelen, glansmiddelen, en kleurstoffen. Voor 60 tabletten betaal je rond de 15 euro. Goedkopere supplementen kosten zo rond de vier euro per  90 tabletten. Een groot verschil dus. Zoals eerder gezegd verschillen de supplementen ook sterk in dosering en samenstelling. Zo kunnen we ook veel magnesium-supplementen kopen die zijn verrijkt met bijvoorbeeld vitamine D . Na lang zoeken ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij een supplement, die met kop en schouders boven alle andere uit sprong. Ik heb de producent benaderd en kreeg een potje toegestuurd. Meteen na ontvangst ben ik gestart met de capsules.

IMG_1854

ROYAL GREEN MAGNESIUM CAPSULES

Het merk was mij niet onbekend: ROYAL GREEN. Deze naam kennen we van één van de beste varianten zuivere kokosolie. Royal Green levert niet alleen goede kokosolie, maar ook een groot scala aan pure, zuivere en biologisch gecertificeerde voedingssupplementen. De magnesium is zelfs zeer uniek. Het is HET EERSTE PRODUCT TER WERELD dat magnesium, vitamine D en ashwagandha in gecertificeerde biologische vorm levert. Dit betekent dat het niet meer puur en natuurlijker kan. De gecertificeerde biologische magnesium komt uit een bijzondere zeesla. Het is dus GEEN MAGNESIUMCITRAAT, of magnesiumoxide. ( synthetische magnesium) Deze magnesium komt, net als de ampullen ( zie verderop) rechtstreeks uit de natuur en zijn geheel vrij van synthetische meuk, Het wordt door het lichaam herkend en heeft een optimale werking in het lichaam. Het levert 250 mg magnesium, 50 mg ashwagandha, en 5 mag vitamine D per twee capsules. De capsules zijn veganistisch. De capsules moeten liefst bij een maaltijd worden ingenomen.
ASHWAGANDHA WATTEH…?

Ashwagandha is een lange plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht. De plant groeit in India, maar ook in andere delen van Zuidoost-Azië, Afrika en het Middellandse Zeegebied. Hij kan daar in het wild bloeien, of hij wordt verbouwd op boerderijen. Een andere noemer voor ashwaghandha is Indiase ginseng en de wetenschappelijke naam is Withania somnifera. De wortels en bladeren van de ashwagandha plant worden al duizenden jaren gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Sinds een paar jaar wint ashwaghandha snel aan populariteit in het Westen. Er wordt op dit moment veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar werking van het kruid. De belangrijkste actieve stof in de plant is withanolide. Die stof behoort dan weer tot de groep van flavonoïden. Flavonoïden zitten ook in fruit, groenten, zaden, noten en andere geneeskrachtige kruiden. shwagandha is adaptogeen. Adaptogene kruiden werken ontspannend op ons zenuwstelsel en werkt gunstig in zeer stressvolle periodes. Er zijn veel positieve effecten toegeschreven aan ashwagandha, maar deze zijn allen niet onderbouwd. Er wordt onderzoek naar gedaan. Er zijn meerdere studies geweest die veel voordelen hebben aangetoond, zoals:

– ondersteuning van de hersenfuncties, zorgt voor gezonde hersencellen, kan het geheugen verbeteren
– kan beschadigde cellen repareren
– werkt energieverhogend
– vermindert stress, helpt bij onrust, spanningen, depressie, overspannenheid
– Verbetert het immuunsysteem
– werkt opsterkend na ziekte en bij herstel
– ondersteunt de lever
Ashwagandha wordt voornamelijk gebruikt om lichaam en geest te ontspannen, een verbeterde weerstand op te bouwen en ( tijdelijke) stress te verminderen.

IMG_1855

WAT ZIT ER IN DE CAPSULES?

ZEESLA EXTRACT ( Ulva Lacturaca)  eenjarig groenwier , snelst groeiende zeewier-soort langs de noordzeekust. Ulva biedt goede aanknopingspunten voor waterzuivering. Vooral stikstof wordt hierdoor goed verwijderd. Als we naar een maat kijken, is  600µg verwijderd stikstof per gram ulva .Zeesla is bijzonder goed bestand tegen vervuiling. De zeesla is gecertificeerd biologisch.
CAPSULES: HPMC: Veganistisch en vegetarisch alternatief voor gelatine capsules. Tevens vrij van gluten, en suiker. De capsules van Royal Green worden gemaakt met dennenboom cellulose. 
ASHWAGANDHA ( withania somnifera) : zie uitleg hierboven
SILLICIUMdiOXIDE MAGNESIUMCARBONAAT: werken beiden als antiklont-middel. Siliciumdioxide is een zuivere stof wat voorkomt als een wit kristallijn poeder wat vrijwel onoplosbaar is in water. Komt in de natuur in diverse vormen voor. Magnesiumcarbonaat is een anorganische magnesiumverbinding. 
GEKWEEKTE CHAMPIGNON ( Agaricus bisporus)  biologisch gekweekte witte champignon 

IMG_1852

HOE GEBRUIK JE ZE?

Geadviseerd wordt, om twee capsules per dag te slikken. Dit bevat:
– 250 mg magnesium uit zeesla ( natuurlijk gebonden aan verschillende aminozuren en andere organische dragers )
– 50 mg ashwagandha 
– 5 mcg vitamine D
Neem ze het liefst in tijdens een maaltijd. Bij spierpijnen en krampen kun je ze ook voor het slapen gaan innemen. 

DE TEST

Ik vraag erg veel van mijn lichaam ( en geest). Ik sport iedere dag fanatiek, ik ben soms 24 uur aan het werk, en al zorg ik goed voor de juiste balans, soms zijn er stressvolle periodes. Ook kan ik soms wat té fanatiek sporten waardoor ik mijn spieren behoorlijk kan gaan voelen. En s’nachts soms wakker wordt van vervelende krampen in benen en voeten. Als het weer zover is, weet ik wat mij te doen staat: extra magnesium slikken. Ik merk dan direct effect. Twee tot drie uur na inname vermindert de pijn aanzienlijk en verdwijnen de krampen. Sinds ik de ampullen heb ontdekt drink ik bij tijden van behoefte aan meer magnesium twee ampullen. Deze werken bij mij perfect. Toch is een capsule of pilletje soms nét even handiger. Toen ik deze pot Royal Green ontving, had ik weer vrij veel last van overbelaste spieren. Ik wist dat de capsules onderweg waren en heb daarom geen ampullen ingenomen, maar gewacht op deze capsules, een betere test kon ik mij niet wensen. Direct na ontvangst heb ik bij de lunch twee capsules ingenomen. Na twee uur verminderde de spierpijn aanzienlijk en had ik geen krampen meer in mijn kuit. Ik was erg blij verrast! De dagen erna ben ik de capsules blijven doorslikken en heb geen last meer van mijn spieren. Zodra de last compleet is verdwenen bouw ik de dosering af van twee naar één capsule per dag, tot het punt dat ik voldoende uit mijn voeding kan halen. Ik eet per dag kilo’s verse groente waaronder altijd groene bladgroente. Daarnaast eet ik veel peulvruchten, en eet ik geregeld zeewier. ( kelp) Ik slik / drink dus niet standaard magnesium. Onder normale omstandigheden kun je voldoende magnesium uit je voeding halen, maar veel mensen halen dit niet. Een aanvulling bijslikken is dan niet onverstandig. 

WAAR KAN IK HET KOPEN? 

De magnesium van Royal Green is goed verkrijgbaar, in zowel fysieke winkels als on line. Puur & Fit is een groot exclusief verkooppunt van Royal Green. KLIK HIER om de magnesium daar te bestellen.  Een busje van 60 capsules kost € 25,95. 
Mijn keuze is gebaseerd op puurheid en natuurlijkheid. Daarnaast heb ik naar dosering en werking/opname gekeken. En wat ze voor mij deden. De capsules van Royal Green  bevatten geen synthetische/ chemische magnesium. Ik vind dit belangrijk, maar jij hoeft dit uiteraard niet belangrijk te vinden. Voor meer informatie over het maken van een juiste keuze, klik hier. 

53 Reacties op “Magnesium….mijn beste keuze!

 1. Ik gebruik al jaren dr schussler
  Magnesium phosphoricum d6. Voorgeschreven door mijn homeopatisch arts. Heb je daar ook enige informatie over?
  MVG Alice

  • Dag Alice,
   Deze ken ik helaas niet en kan er dus ook geen oordeel over geven. Als je mijn artikel over magnesium even goed doorleest, kun je zien of het een goede of minder goede variant is. Warme groet!

  • Beste Alice, Dr Schüssler tabletjes zijn celzouten. Deze zorgen er voor dat cellen de magnesium in het lichaam beter kunnen opnemen en naar het bloed transporteren.

  • er bestaan meer vormen van magnesium en mooi zo verhaal hierboven alleen een lab test rapport zou fijn zijn. Met zegt het altijd dat het lijkt dat het gezond is “HET LIJKT” omdat het er zo mooi natuurlijk uit uitziet.

   lees dit eens , welke de vormen het beste zijn : https://aor.ca/blog/supplement-ethics-does-your-magnesium-glycinate-also-contain-magnesium-oxide

   nederland blijven ze maar hangen o bepaalde slechte vormen van magnesium. Citraat zou toch organisch zijn ? dat kopt alleen op langere termijn zal magnesium citraat zink en koper uitputten.

 2. Mooi artikel. Echter bij stress en burnout kan het zijn dat ashwaganda niet goed wordt verdragen, doordat de bijnieren overbelast zijn of niet goed werken. Je krijgt dan juist een extra opgejaagd gevoel. Dus helaas niet altijd de beste keuze????

  • Dit heb ik hoogstwaasrchijnlijk inmiddels bij deze suplementen ervaren….waarschuwingen hiervoor vind ik wel belangrijk.

  • Net omgekeerd, bij uitputting bijnieren is Ashwagandha aangewezen. Is ook adaptogeen en doet wat het moet. Door Ashwagandha mijn diploma gids kunnen behalen, want alles liep toen tegen.

 3. Beste Monique.
  Mijn fysio vertelde me dat haar broer bio chemicus is en dat hij liever zout uit de grotten heeft dat er al jaren zit dan verontreinigd Noordzee water. Ik gebruik de ampullen al,maar schrok hiervan. Hoe zuiveren ze dat zeewater van kwik en andere meuk? Groetjes Christine

  • Dag Cristine,
   Het zeewater in de ampullen bevatten nul komma nul verontreiniging, uiteraard wordt dit streng gecontroleerd. Anders zou het ook niet verkocht mogen worden. Lees mijn review over de ampullen eens na. Geen zorgen dus . Warme groet!

   • Beste Monique,
    Wat is het verschil tussen magnesium citraat en magnesium tauraat? Heeft u de tauraat ook meegenomen in uw magnesiumtest (bv van Vitakruid)?

 4. Hallo Monique,
  Dank je wel voor je duidelijke magnesium artikel.
  Ik heb echter nog een vraag.
  In de capsules van Royal Green zit zeesla extract.
  Nu ben ik drager van een ijzerstapelingsziekte en moet ook aderlaten.
  Het is dus zaak om niet te veel ijzer binnen te krijgen.
  Is deze capsule dan wel geschikt voor mij?
  Graag als het kan een antwoord.
  Vriendelijke groet,
  Hélène

  • Dag helene,
   op zich zou je ze kunnen uitproberen, want de capsules zijn in basis gemaakt op magnesium. Het bevat geen grote hoeveelheden ijzer. Het is het proberen waard als je magnesium tekorten hebt ( opgelopen) SUCCES!

   • Ik heb ook teveel ijzer in mijn bloed door de lyme ziekte.Maar moet toch.magnesium slikken . Omdat de borelia bacterie veel magnesium opslokt. En ik overal spierpijn hebt en krampen. Het helpt als ik dagelijks slikt.

 5. mijn orthomoleculair geneesheer vertelde mij dat magnesium malaat de beste vorm is, in die vorm wel moeilijk te vinden

  • Er zijn diverse vormen van magnesium met hun specifieke werking. Een Magnesium malaat kan heel goed werken bij spierspanningen en krampen. Zo heb je ook magnesium tauraat. Stel eerst een goede diagnose, wat wilt je bereiken wat zijn je klachten en pas daar dan je supplementen op aan. Om zomaar klakkeloos magnesium te gaan slikken ben ik geen voorstander van en kan soms averechts werken.

 6. Ik ben al een hele poos magnesium gebruiker maar zoek nog steeds een beter opneembare vorm. Dus was in eerste instantie best enthousiast over dit middel vanwege zijn zuivere en goedopneembare vorm, dus heb een paar potjes besteld.
  Ik moet zeggen dat ik er nog helemaal niet zo enthousiast over ben.
  Sinds het gebruik nu een dikke week, begint een uur na inname mijn hart sneller te kloppen en te bonken, m’n keel voelt enigszinds vernauwd en voel ik me niet helder in mn hoofd, heb een piep in mn oren etc.etc. dus het geeft een zeer onrustig en gejaagd goevoel.
  Ik wijt dit aan de ashwaganda maar weet dat natuurlijk niet zeker, het is ook een zeeproduct dus kan meerdere oorzaken hebben, bv werking op de schildklier.
  Ik zou graag een uitgebreider omschrijving en/óf onderzoek zien op de combi van deze ingredienten maar ook waarschuwingen voor nadelige werkingen die wel degelijk kunnen ontstaan.
  Of ze van korte tijd zijn of gewenning nodig hebben weet ik niet maar het voelt niet helemaal vertrouwd….

  • heb je de nano magnesium al eens geprobeerd
   ik heb alles geprobeerd en dit werkt zoo goed omdat het meteen in je bloed wordt opgenomen via je slijmvliezen dus het werkt snel
   helaas is het ook duur 55 euro per liter n daar doe je een maand mee

  • Goedendag,

   Met welke opneembare vorm heeft u tot nu toe her beste resultaat?

  • Ashwaganda is wat je ijzer opstapeling kan krijgen,als je al een hoge ijzergehalte hebt in je bloed, controleer dat,en kijk maar na onder ashwaganda,succes

 7. Het gebruik van zeewier wordt afgeraden bij schildklierpatienten.
  Als je magnesium wilt proberen, slik dan een supplement met daarin alleen magnesium(citraat). Op deze manier kan je beter beoordelen wat alleen magnesium voor je doet.

 8. er is een magnesium waar je niet of zelden van hoort,en dat is l-treonaat
  -beschermt de hersenen,zorgt dat ge een beter kort en lange termijn geheugen blijft behouden,zeer goed tegen stress,je slaapt beter en zou bescherming bieden tegen parkinson en dementie,maar dit vertellen ze u niet,hebben liever dat ge naar de dokter gaat,deze magnesium zorgt er voor dat het door de hersen barriere heen gaat en beschermt de synapsen,wat ervoor zorgt dat de hersenen niet achter uit gaan,magnesium heeft een 300 tal functies in het lichaam,heb iemand in mijn kennissen kring die al 2 jaar geen zware migraine aanvallen meer heeft gehad door magnesium l-treonaat mvg

 9. Haai. Een kennis van mij “ verkoopt” en gebruikt Beyuna. Heb je daar ervaring mee? Behalve dat deze erg duur is?
  Gr monique

 10. En ik zie dat er verschillende soorten zijn, bv de een is beter voor zenuwgestel en de ander voor spieren etc. Kan je deze dan naast elkaar slikken, of zijn er ook die alles hebben?

 11. Dag monique,
  Het magnesiumcitraat poeder van Jacob hooy is dat pure , zuivere magnesium? Ik heb ooit ergens puur magnesium vlokken of korrels gezien voor inwendig gebruik op te lossen in water en dit mengsel op nuchtere maag te drinken ipv magnesiumtabletten in te nemen.

 12. Hou Monique

  Je schrijft in je artikel dat de maag maat een kleine hoeveelheid magnesium op kan nemen. Dit kan je toch ondervangen door een spray te gebruiken die je op je huid sprayed?

 13. Lieve Monique,

  Wat een prachtige website heb je. Ik kijk er vaak op en leer er veel van. Dank je wel daarvoor!

  Ik ben sindskort met edelgistvlokken begonnen, omdat ik veel nachtmerries had. Dit schijnt vooral met een B1 tekort te maken hebben. Ik had duidelijk een tekort want na een half uur merkte ik het verschil al. Voor mensen met weinig energie, nachtmerries, angsten en depressie is edelgistvlokken een goede en goedkope manier om je b vitamines aan te vullen.

  Nu er al best wat opgelost is merk ik dat ik nog steeds wat verkrampte spieren heb en toch bij tijden nog wat angstig ben. Ben naar de dokter gegaan en ze constateerde een magnesium tekort. Aha! dat dacht ik dus al…

  Nu heb ik even zitten googlen, maar zoals ik het begrijp zijn niet alle magnesium soorten het zelfde nu heb ik goede gevonden, maar weet niet zeker of dit ook de juiste zijn. Willen jullie eens kijken of dat de juiste zijn?

  https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2019/01/30/beste-magnesium-tabletten-beste-magnesium-supplementen-2019/

  En zo niet. Welke zouden jullie voorstellen om in te nemen? En wat zijn jullie ervaringen daarbij?

  Dank je wel alvast.

  Liefs,

  Daisy

  • Dag Daisy,
   Om te beginnen is er geen ” jullie” maar ” ikke alleen 😉 ” Voor je vraag verwijs ik je graag naar mijn algemene artikel over magnesium, waarin je alle ins and outs kunt lezen, om zo je eigen gerichte keuze te maken. Ik heb geen ervaring met de magnesium uit je link. Mijn topper is de magnesium van ROYAL GREEN, en ik heb onlangs ook twee andere getest 9 zie blog)
   Veel succes!

  • wat was je magnesium waarde ? Want ik zit op het randje met 0.72 maar heb wel al jaren veel klachten die lijken op magnesium tekort? maar als je binnen de normaalwaarde valt dan is er geen tekort zeggen ze …..

 14. Monique, heb je ook een persoonlijke voorkeur voir een magnesium spray? Is dat zowieso de SOS spray?
  Wordt nk. behandeld door een osteopaat die me heeft aangeraden voor het slapen gaan een magnesium spray te spuiten op handen, voetzolen en rond de zonnevlecht. Omdat jij veel producten onder de loep neemt en ik veel waarde aan je oordeel hecht, heel grasg je advies.
  Hartelijke groet,
  Lia

 15. Hoi Monique, dankjewel voor je snelle reactie. De SOS spray komt inderdaad goed uit de bus. Vind ‘m nogal prijzig en ik zag ook plaatjes van o.a. die van Zechsel. Is die ook goed?
  Of moet ik echt SOS nemen voor het beste resultaat? Je reactie is erg belangrijk voor mij.
  Hartelijke groet, Lia

  • ik persoonlijk vind de SOS spray de beste….maar dat is mijn mening.

 16. Hoi Monique, ik heb puur magnesium malat gekocht van vital cell life. Zitten geen andere toevoegingen bij. Mijn keuze voor magnesium malat is gebaseerd op mijn klachten. Minder energie, slechte concentratie en spanning. Dus meer om mentale functie. Ik ben benieuwd of magnesium tuarat beter is voor mij klachten of juist malaat. Alvast bedankt! Groetjes Lente

 17. Hoi Monique,

  Helpt het alleen tegen spierkrampen of ook voor vermoeidheidsklachten? Ik wil het namelijk gaan gebruiken voor mijn vermoeidheid.

  Groeten Nathalie

  • magnesium helpt ook tegen vermoeidheid. Zeker het proberen waard! Succes!

 18. Ik wil de magnesium gaan gebruiken voor vermoeidheid. Helpt het daar ook tegen? Hoop dat iemand mij kan antwoorden.

  • Nee magnesium helpt niet tegen vermoeidheid, dan zou ik met mijn dagelijkse inname super fit moeten zijn.

 19. Monique, telkens weer onder de indruk van al je artikelen en blogs.
  Zodra ik meer wil weten over bepaalde vitamines of mineralen google ik altijd eerst op jouw naam én jawel, ook over magnesium heb je weer een mooi artikel geschreven.

  Ik ben wel zo vrij een aanvulling te geven.
  Ik ben zelf erg fan van de olie, omdat je dat meerdere malen per dag kunt gebruiken. En omdat de opname via de huid plaatsvindt, belast het je maag en darmen niet, waardoor je bij teveel geen diarree krijgt. Ik spray het eerst op mijn hand en smeer dan mijn voetzolen en buik en rug in, met name omdat je dan geen zoutvlekken ziet op je kleding, omdat je die daar overheen draagt.
  Het nadeel van een pil kan zijn – omdat je geen voorraad kan opslaan van magnesium – dat je bijvoorbeeld ’s ochtends je pil inneemt, maar ’s avonds een verhoogde behoefte zou hebben aan magnesium en je dat van die ochtend dan al kwijt bent.
  Ook vind ik het heel fijn om ’s avonds een voetenbad te nemen met magnesiumkristallen en wat etherische olie, of ik smeer mijn voetzolen in met de olie, sokken erom en zzzzz.
  Wat ik er van begrepen heb, heb je met olie en kristallen ook vrijwel geen kans op overdoseren. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Liefs, Lynn

  • over magnesium olie heb ik ook veel geschreven hoor 😉

 20. Hallo, , monique, ik lees met belangstelling je uitleg over magnesium, heb het nog nooit gebruikt, maar heb wel veel van de klacten die genoemd worden, nu heb ik al vele jaren een schildklier probleem waar ik thyrax voor slik, kan dat wel in combinatie met magnesium?

  • je kunt deze vraag het beste even voorleggen aan je behandeld arts! Succes!

 21. heb gisteren green royal magnesium vit d gekocht om dat ik veel last hebt van spierspanning en stress hoop dat dit gaat helpen

 22. Kun je de capsules openbreken en de inhoud oplossen inlauw water? Ik kan nl geen capsules en pillen doorslikken.

 23. Hoi Monique, ik begrijp dat je pro Royal Green magnesium bent. Kun je mij ook vertellen hoe puur of wie weet syntetisch de Magnesiumcitraat van Jacob Hooy is? Die gebruik ik nu, maar ga nu naar een jaar toch twijvelen of het goed spul is.

  Ik hoop echt dat je me hier meer over kan vertellen. Is het meuk of niet?

  Met een Vegan-groet, Liesbeth

 24. In de magnesium van royal green zit ook vitamine d2, d3 is toch beter opneembaar?
  Hoe zit/werkt dit dan precies of hoe denkt u hierover?

 25. Hallo ik zag dat er sulfiet in deze magnesium capsules zat dat is toch niet gezond ? Gr Jelly Fels

 26. beste lieve Monique,

  ik ging eens op mijn potje magnesium kijken en daar staat op magnesium Bisglycinaat. dus ik ben even gaan googelen en las het volgende:

  Wat is magnesiumbisglycinaat?
  Bisglycinaat daarentegen, is een geval apart. Eveneens een magnesiumverbinding en net als citraat organisch gebonden. Maar de kwaliteit van bisglycinaat is dat het de zogenaamde ‘mineralencompetitie’ in het lichaam omzeilt. Dat zit zo: meerdere mineralen maken gebruik van dezelfde transporters, wat de opname van magnesium belemmert. Ons lichaam beschouwt magnesiumbisglycinaat echter als aminozuur, waardoor het in tegenstelling tot de andere magnesiumverbindingen zeer goed wordt opgenomen. Bovendien bestaat bisglycinaat uit heel fijne, kleine deeltjes waardoor het óók in je hersenen terecht kan komen, iets wat citraat minder goed tot niet lukt. Voor het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans is magnesiumbisglycinaat dus de beste keuze.

  nu is mijn vraag, is dit ook een goede magnesium naar jouw mening, daar ben ik benieuwd naar. Helpt mij ook bij mijn volgende keuze van magnesium kopen.
  liefs, sterkte (bij je rouw) en tot hoors, Ella

 27. Hallo ,ik heb een neurologische aandoening wat vooral klachten geeft op de spieren en het lopen. ik gebruik Metarelax, deze in zakjes, gezoet met Stevia, dit is de samenstelling, is deze goed?

  /zakje %RI*
  Magnesiumglycerofosfaat 1800mg
  Magnesiumelement 200mg 53,3%
  Taurine 200mg
  Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 2mg 143%
  Folaat (Calcium-L-methylfolaat) 200µg 100%
  Vitamine B12 (methylcobalamine) 25µg 1000%
  Vitamine D (cholecalciferol) 25µg 500%*%RI = Referentie Inname

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *