Mijn hulptroepen voor mijn spieren en gewrichten van VAN DER PIGGE, met 20% korting tijdens de plasticvrije Septembermaand!

Standaard en onmisbaar in mijn kast: de verzorging en herstellende producten van VAN DER PIGGE gericht op spieren  ( en gewrichten ) Ik vraag nogal veel van mijn spieren, iedere dag weer. Ik sport iedere dag, en loop en hol / vlieg / ren heel wat af. Nu dat ik wat ouder begin te worden wil mijn hoofd het nogal eens verliezen van mijn lijf. In het koppie wil ik vlammen en knallen, terwijl mijn lijf zegt “ ja HOHO even! “ Gevolg: spierpijn, kramp en vermoeide spieren. Als het weer “ zover” is, grijp ik meteen naar mijn hulptroepen die netjes bij elkaar gereed staan. Ik heb afgelopen jaren heel wat oliën, smeersels, zalven en crèmes geprobeerd, om mijn arme aangepakte spieren wat te verwennen. Uiteraard moesten al die hulptroepen ook aan mijn strenge eisen-lijst voldoen omdat ik ook nog eens te kampen heb met een extreem overgevoelige huid die al direct reageert als er maar één chemisch stofje op wordt gesmeerd. Dus: 100% natuurlijk, liefst zo biologisch mogelijk, en….zoveel mogelijk plastic vrij. Ook het milieuvriendelijke ( recyclebaar en bio-afbreekbaar) plastic  wil ik zoveel als mogelijk mijden. Ik heb alles liefst in glas, voor zover dat mogelijk is. 

 
VAN DER PIGGE is mijn eindpunt geworden, ik kwam daar echt wat je zegt thuis. Deze onderneming bestaat al sinds 1849 en is in Haarlem een begrip. De oude gaper hangt inog steeds aan de gevel aan de Gierstraat in Haarlem, waar de oude winkel nog altijd goed draait. VDP werkt nog op de ouderwetse manier, met de ouderwetse pure ingrediënten. Dus geen chemische meuk, en andere vervelende stoffen. Daarnaast wordt zoveel als maar mogelijk is gedacht aan mens, dier en milieu. De verpakkingen zijn zoveel mogelijk plastic vrij, en ook de ingrediënten worden duurzaam verbouwd en ingekocht. 
 
 
 
Onlangs dragen veel producten het  keurmerk NCS ( Natural Cosmetics Stansard) mogen dragen.  ECO Control staat voor de controle die op de biologische ingrediënten zijn gedaan. Dit keurmerk krijg je niet zomaar, daar gaat een zeer strenge keuring aan vooraf. Zo moeten producten aan bepaalde eisen voldoen. Onder andere :
 
·         Geen microplastics
·         Geen genetische manipulatie
·         Geen parabenen, siliconen, PEG’s of ftalates
·         Geen dierproeven
·         Geen bestraling van ingrediënten
·         Alleen gebruik van natuurlijke geurstoffen en op planten gebaseerde oplosmiddelen
·         Gebruik van gecertificeerde palm olie (minimum RSPO)
·         Verpakkingsmateriaal is doordacht, kan worden gerecycled of hergebruikt
·         Een natuurlijk cosmetica standaard wat is gebaseerd op duurzaamheid
 
 
 
Nog niet ALLE producten krijgen dit keurmerk. Een bio keurmerk of vegan was helaas nog niet helemaal mogelijk, biologisch krijg je alleen als het 90% biologisch is. Vegan is bijvoorbeeld nog niet mogelijk, omdat  in sommige producten  xanthaangom zit van eierschalen afkomstig is. Biologisch schijnt erg moeilijk te zijn om te verkrijgen, omdat water bijvoorbeeld daar niet onder valt.  Daarnaast zijn sommige ingrediënten niet altijd biologisch verkrijgbaar. Maar het is al een ongelofelijke mijlpaal om dit keurmerk op heel veel producten te mogen gebruiken! Het is mede door de pure en natuurlijke ingrediënten, waarom ik VAN DER PIGGE zo hoog in het vaandel heb staan. Ik ben daar overigens zelf het beste bewijs van, omdat ik nooit last heb van de producten. 

SPIEREN EN GEWRICHTEN

Terug naar de spieren ( en gewrichten) Ik heb dus zoals eerder gezegd een legertje aan producten in mijn kast gereed staan als de nood weer aan-de-man-is. Deze zijn allemaal van VDP. In mijn “ september plastic-en voedselverspilling -de-wereld-uit” maand wil ik explosief aandacht gaan besteden aan de kleinere dingen die JUIST zo ontzettend belangrijk zijn om te veranderen., We richten ons , als we naar de milieu-problematiek kijken, vooral op het grote plaatje en dat is ook goed, want ook dat is nodig. Maar we zien daardoor de kleinere zaken over het hoofd, die zaken waar we ons iedere dag “ schuldig” aan maken. De producten die we iedere dag gebruiken, consumeren en …weggooien. Voedsel, verzorgingsproducten en hulp-attributen. Door in deze hele Septembermaand hier het licht op te schijnen, hoop ik dat ik tenminste één iemand aan het denken zet en de verandering in gang kan zetten.
Steeds meer mensen hebben last van hun spieren en gewrichten. Dit kan zowel chronisch zijn als periodiek. Linksom of rechtsom, we hebben allemaal wel eens last van pijntjes en krampen en weten dat dit gewoonweg niet prettig is ( zacht uitgedrukt ) Soms kan de pijn zulke ernstige vormen aannemen dat het dagelijkse leven erdoor wordt beïnvloedt. Ik heb meest last van krampen en over-vermoeide spieren. Ik ransel mijn spieren nogal eens af…..🙄 Ik geef ze er regelmatig flink van langs en zij trakteren mij dan heel veel pijn en krampen in return. 😓 Gelukkig is dit zo verholpen mijn mijn legertje aan producten in mijn kast. 
Ik heb verschillende producten. Soms is het nodig om met wat sterkere munitie te komen, soms heeft het maar wat lichts nodig. Ik ben van alle markten thuis. Ik zal in dit artikel mijn geliefde legertje uit mijn kast bespreken. 
 

MAGNESIUM ULTRA

De magnesium Ultra van Van der Pigge ( VDP) bevat een bijzondere magnesium. Namelijk het zogenoemdeSUCROSOMIAL MAGNESIUM. Dit is een gepatenteerd magnesium, die optimaal kan worden opgenomen in het lichaam. De magnesium wordt zeer goed opgenomen in het maag/darmkanaal. Het vervoert zich probleemloos door het spijsverteringskanaal en komt vrijwel direct via de dunne darmwand in het bloed terecht. Door deze zeer vlotte passage heeft dit sucrosomial magnesium een veel hogere opname dan magnesium Citraat. Dit kan zelfs oplopen tot zo’n 20%. Daarnaast is het zeer rijk aan elementair magnesium. Het levert zo’n 30% Mg aan elementair magnesium en dat is ten opzichte van andere magnesium soorten erg veel.
Hoe wordt het gemaakt? Het actieve mineraal wordt eerst ingekapseld tussen twee lagen fosfolipiden. Meestal met zonnebloemolie en sucrose esters van vetzuren. Dit vormt een membraan wat bestaat uit twee lagen, en is vergelijkbaar met ons natuurlijke celmembraan. Een celembraam is een zeer dun vliesje wat voor een scheiding zorgt tussen een cel en de omgeving rondom de cel. Dit zorgt ervoor, dat de cellen beschermd blijven. In een celembraam zitten openingen, deze worden gebruikt door het lichaam om eiwitten, suikers en andere stoffen uit te wisselen met de omgeving.
Het vergelijkbare celembraam in sucrosomial magnesium verbetert het absorptievermogen terwijl het tegelijkertijd de nutriënten beschermt. Dit zorgt ervoor dat de nutriënten ongestoord door het spijsverteringskanaal heen kan, en komt er geen reacties met het slijmvlies. De nutriënten worden via de dunne darmwand direct in de bloedbaan opgenomen.
Dankzij deze bijzondere magnesium verkrijgt de magnesium Ultra van VDP een vrij hoog elementair gehalte aan magnesium. Dit ligt tussen de 32-37 %. De mate van de werkzaamheid van de stoffen ( biologische beschikbaarheid) ligt in deze tabletten erg hoog. Het magnesium is dus zoals je eerder hebt kunnen lezen vooral ontzettend goed opneembaar. Wil je meer lezen over de opneembaarheid van magnesium? KLIK HIER.
 
WAT ZIT ER IN DE TABLETTEN? 
 
 
SUCROSOMIAL MAGNESIUM: zie uitleg hierboven
MICRO KRISTALLIJN CELLULOSE ( MCC) : wordt in biologische en natuurlijke producten ( met name in supplementen) veel gebruikt als anti klontermiddel. Het is onoplosbaar in water, en wordt gemaakt van het pulp van plantaardig materiaal. Dit wordt bewerkt met minerale zuren. Het bestaat voor zo’n 99% uit voedingsvezels en zouten. Het wordt gebruikt als alternatief voor synthetische gels en polymeren.In deze tabletten wordt MCC gebruikt als vulmiddel.
MAGNESIUMSTEARAAT: In deze tabletten wordt deze MS gebruikt als anti-klontmiddel. Kort door de bocht gaat het om een magnesiumzout wat wordt gewonnen uit stearaatzuur. Het is van belang, dat je kijkt naar de hoeveelheden aan MS in een magnesium of ander supplement. Als het op een juiste manier wordt toegepast, en dus zuiver en alleen is gebruikt ter voorkoming van klontering. Zal er eigenlijk maar een klein spoor in de tabletten of capsules terechtkomen. Echter: met name de goedkopere alternatieven worden voornamelijk gevuld met MS. Dit levert een zeer goedkoop en winstgevend product op. Maar zeker geen echt goed en werkzaam product. In de tabletten van VDP is er een spoor gebruikt. De tabletten bestaan voornamelijk uit de sucrosomial magnesium.
COLLOIDAAL SILICUMDIOXIDE : Eveneens toegepast ( sporen) als anti klontmiddel. CS ( of ook wel silica) komt in de natuur voor. Het komt in de natuur voornamelijk voor als zand.
Per tablet bevat het 300 mg magnesium. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf drie jaar. De tabletten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Een potje van 60 tabletten kost € 23,50.
 
Ik slik de tabletten nu een maand. Iedere dag een tablet. Is de nood hoger, kun je per dag tot twee tabletten innemen. Voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar oud kun je dagelijks een halve tablet in hun voedsel verwerken. Voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar kan je een tablet per dag geven. Overleg in geval van het geven aan kinderen liefst altijd even in overleg met een arts. Dit geldt ook voor zwangeren, en mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken.
Ik ervaar geen klachten, wel merkbaar verbetering. Ik kan in sommige periodes ( teveel sporten, stress) extra behoefte hebben aan magnesium. Dit is bij mij erg merkbaar. Zeker betreft spieren. Als ik weer voel dat ik wat extra’s kan gebruiken, slik ik bij of spray ik op de gekwetste spieren ( over een spray, verderop meer) Deze tabletten vullen mijn tekorten zeer goed op. Merkbaar. Een tablet per dag is ruim voldoende om mijn magnesium gehalte in mijn lijf op peil te houden. Ik ben onder de indruk. En gebruik deze tabletten dan ook naast de Royal Green. Al blijft mijn grote voorkeur daar toch naar uitgaan.
De magnesium Ultra van VDP is te bestellen via de webwinkel en in de winkel verkrijgbaar KLIK HIER om via de webwinkel te bestellen. Het potje is van glas. 
 

SPIER EN GEWRICHTSBALSEM

 
Dit potje heeft een behoorlijke historie. Het is één van de oudste producten in het assortiment van VDP, het product is zeker al 100 jaar oud! Aan de formule is niet tot nauwelijks gefrunnikt, dus de werking is ook nog steeds hetzelfde. De balsem bestaat uit simpele, pure, natuurlijke, maar juist zeer doeltreffende ingrediënten. Onder andere:
 
– wonderolie
– kokosolie
– bijenwas ( helaas dus minder geschikt voor veganisten )
– carnaubawas
– jobobaolie
– levensboom-extract
– cajaputi-olie
– dennennaald-olie
– laurierolie
– natuurlijke kamfer
– kruidnagelblad-olie
– wintergroen olie
– rozemarijn-olie
Met maar liefst acht etherische pure oliën ruikt deze balsem hemels. Ik hou er wel van 😁 De geur alleen doet je luchtwegen direct prikkelen. Deze balsem is ideaal om standaard in juiste hebben bij de eerste hulp bij spier en gewrichtsklachten en onderhoud. Het is ideaal bij :
 
– de dagelijkse verzorging en onderhoud van spieren, pezen en gewrichten
– gevoelige spieren die vrij snel overbelast raken
– bij oververmoeide of “ te hard aangepakte “ spieren, geeft een directe verlichting en helpt bij herstel
– koude, stramme en stijve spieren, bijvoorbeeld bij het opstaan of lang in een verkeerde houding te hebben gezeten
– ochtend stijfheid, het maakt de spieren direct weer soepel
– verkrampte spieren en gewrichten
 
Een potje ( glas) bevat 95 gram en kost € 16,90. Omdat je betrekkelijk weinig nodig hebt per smeerbeurt, doe je best lang met een potje., Je kunt de balsem ook op de borst smeren bij een verstopte neus of verkoudheid. Ook ideaal om mee te stomen. 
 
DE TEST
Al meteen na de eerste smeerbeurten was ik verliefd. Wat een power-house in een potje gevangen! 💪 De geur vind ik echt heerlijk, ik ben dol op dit soort geuren. Het is daarom voor mij geen straf om deze balsem te gebruiken. Het smeert heerlijk uit, en trekt diep in de spieren. Dit geeft een geweldige koude en warmte sensatie. Na 5-10 minuten voel je de pijn en / of kramp weg ebben. Ik kan inmiddels echt niet meer buiten deze balsem. Echt geweldig. TIP: gebruik wel een latexvrije handschoen om op te brengen want het is nogal heftig! 
 
 

SPIER EN GEWRICHTSKRUIDEN ) THEE) 

Ik ben een thee-liefhebber en ik gebruik graag losse thee, VDP heeft een ge-wel-dig assortiment aan losse ( kruiden ) theetjes. Deze zitten verpakt in milieuvriendelijke / bio afbreekbare plasticvrije zakjes. Ik vind de zakjes erg schattig, in je keuken kun je ze leuk tentoon-stellen 😃Deze kruiden-mengsels zijn erg heilzaam voor bepaalde kwalen en lichamelijke klachten. Zo is er ook een kruiden-mengsel die speciaal is gericht op de spieren en gewrichten, De samenstelling is als volgt:
 
Heermoes helpt bij het behoud van soepele gewrichten. , het draagt bij aan een goede bot-opbouw en stimuleert het kraakbeen. Moreas spirea zorgt voor een goede functie van de gewrichten, en berk zorgt voor een natuurlijke reiniging , ondersteunt bovendien de lever / nier en spijsverteringsfunctie. Guldenriede ondersteunt niet alleen de urinewegen, maar ook de blaas en de nieren. Dit resulteert weer in een goede vochtbalans. 
Wijnruit is ook zo’n ondersteunend kruid voor de nierfunctie. 
Je hebt twee eetlepels nodig op 500 ml kokend water. Dit laat je maximaal 10 minuten trekken. Je kunt de thee in een thee-ei doen of ongebleekte biologische en milieuvriendelijke bio-afbreekbare zakjes gebruiken. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt het afgeraden deze thee te drinken. Ook moet je eerst even vooraf met een arts overleggen als je ziek bent en / of medicatie gebruikt. 
Er zit 100 gram in een zakje, en kost € 9,90. Dat is inderdaad even slikken, maar echt de moeite waard. 
 
DE TEST
Ik gebruik deze thee inmiddels een paar keer per week. Niet ieder dag. Ik gebruik een eetlepel op 250 ml water. De thee ruikt heerlijk, en smaakt echt ontzettend lekker. Beetje een mix van zoet en bitter. Een heerlijk rustgevend thee-momentje! 
 
 

FIKSE KORTING OP ALLE DRIE BESPROKEN PRODUCTEN! 

En je ook, net als ik mega enthousiast geworden? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag van vrijdag 6-9-2019 tot vrijdag 13-9-2019 op ALLE DRIE DE BOVEN BESPROKEN PRODUCTEN een korting van maar liefst 25% bieden! WAUW! Inslaan die hap! 
 
– zolang de voorraden strekkend zijn. Wees er tijdig bij, de acties bij VDP gaan altijd razend snel en de voorraden zijn niet zo heel groot
– alleen geldig in de webwinkel. Wil je graag in de wnkrel in aHaarlem gebruik maken van de kortingen, bestel dan on line en klik op “ afhalen in de winkel” Je bestelling wordt daar dan voor je klaar gezet. 
– alleen geldig met de kortingscode “ duurzaam2019″
– lukt het bestellen niet? Heb je een vraag voor de deskundigen bij VDP? Neem contact op met de klantenservice van VDP
KLIK HIER om de magnesium Ultra te bestellen
KLIK HIER om de spier en gewrichtsbalsem te bestellen
KLIK HIER om de kruiden thee te bestellen
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *