Mini haver pizzaatjes
Zoooooowh hey! Zijn deze efkes een partijtje lekkerrrr! En het mooiste: zo gemaakt! Kids love them!
Dit heb je nodig:
- 400 gram havermout ( droog)
- twee flinke eetlepels kerrie masala
- 225 ml water
Voor de topping:
- 100 gram wortel, fijn gesneden
- 100 gram prei, in ringetjes gesneden
- enkele takjres platte peterselie, fijn geknipt
- enkele takjes basilicum, fijn geknipt
- een rode paprika 9 klein of half) in stukjes gesneden
- een gele paprika ( klein of half) in stukjes gesneden
- een ui, in ringen
- drie tomaten
- twee eetlepels kerrie masala
- een eetlepel kurkuma
- geitenkaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een grote bakplaat of twee bakplaten met bakpapier. Maal de haver, kerrie en het water in de keukenmachine tot een stevige bal. Draai er ronde balletjes uit en druk deze plat op de bakplaat terwijl je ze in ronde pizzabodempjes boetseert.
Pureer de drie tomaten in de keukenmachine tot puree. Smeer de tomatenpuree uit over de pizzaatjes. Meng de rest van alle ingrediënten, behalve de geitenkaas, in een kom goed door elkaar. Verdeel de topping over de pizzaatjes. Brokkel tenslotte steeds wat geitenkaas op ieder pizzaatje. Bak de pizzaatjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussendoor controleren.