Monique’s prinsessen taartje

Wil je echte verwennerij? Dan is deze taart ideaal! Ook fijn: hij is zo gemaakt!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 300 gram melenmix ( ik heb boekweitmeel, amandelmeel, rijstemeel en kastanjemeel gebruikt)
  • 100 gram fijn gemalen pecannoten
  • een ei
  • een banaan in stukken
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • twee eetlepels kokosvet/olie op kamertemperatuur
  • 100 ml havermelk
  • zes eetlepels magere cacaopoeder

Voor de vulling:

  • een grote appel, gewassen en in de schil gelaten, in stukjes gesneden ( harde kernen verwijderen)
  • drie flinke eetlepels ceylon kaneelpoeder

Voor de topping:

  • twee bananen in stukken
  • 10 druppels pure vanille extract

Voor de spitsbolletjes:

  • 100 gram blanke gemalen amandelen ( amandelmeel kan ook)
  • een eiwit
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • het rasp van een biologische citroenschil

Om te garneren:

  • moerbeien
  • gojibessen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden, en vet een ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie.Bekleed vervolgens met bakpapier om plakken te voorkomen.Klop het ei, banaan, suiker,en kokosolie romig.Voeg het meel en bakpoeder toe en klop tot een korrelige massa.Voeg de melk toe en klop door.Blijft de massa nog te droog, voeg dan wat extra melk toe, maar zorg dat je het niet te nat maakt.Halveer de massa en verdeel deze over twee kommen.Voeg aan één helft de cacaopoeder toe en klop stevig door.

IMG_6851

Stort de naturel massa in de vorm en verdeel.Verdeel hierover de stukjes appel en bestrooi deze royaal met de kaneelpoeder.Stort de massa met de cacaopoeder op de appelstukjes en verdeel.Klop de twee bananen samen met het vanille extract romig.Schenk de massa uit over de massa in de vorm en verdeel.Maak een spijs van alle ingrediënten voor de spijs.Draai er balletjes van en verdeel deze op de taart in de vorm.Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussendoor goed controleren, het kan harder gaan dan de aangegeven baktijd! Laat afkoelen.

IMG_6849

Garneer met de gojibessen en moerbeien.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *