Monique’s luxe rozijnenbrood ( vegan)

“…Lieverd, wil je voor mij je krentenbroodje weer maken?/” Dit hoor ik mijn lieve moeder vaak vragen 😉 Ze is niet zo dol op brood en aanverwanten, maar mijn eigen bedachte rozijnenbrood ( ze blijft het krentenbrood noemen, en acht…ik laat haar maar) vind ze heerlijk. Ik maak het dan ook met grote regelmaat voor haar. En voor mezelf natuurlijk 😉 We delen, ieder de helft.

IMG_1411

Wat er dan zo bijzonder aan is vraag je je af? Wel, het is 100% veganistisch, en verrijkt met o.a kokosrasp en banaan, wat dit brood zijn bijzondere, unieke textuur en smaak geeft. Probeer het zelf maar !

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout tot meel vermalen in de blender)
  • 500 gram volkoren boekweitmeel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels greensweet stevia erythritol
  • een theelepeltje vanille bourbon ( optioneel, wel aan te raden)
  • een grote banaan, fijn gepureerd
  • een koffiekopje kokosrasp
  • twee koffiekopjes Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • warm water

IMG_1410

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een groot vierkant brood ( bak) blik  met bakpapier. Roer de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de rest toe en voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort het beslag in het blik en tik het blik enkele keren goed aan op het aanrecht. Bak het brood in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 60 minuten, blijf tussentijds goed controleren, oventemperaturen ren tijden kunnen afwijken per oven. Laat afkoelen.

IMG_1413

Bewaar het brood in een plastic zak in de broodtrommel. Je kunt het brood ook invriezen.

IMG_1412

 

2 Reacties op “Monique’s luxe rozijnenbrood ( vegan)

  1. Zou wel fijn zijn als er bij stond op hoeveel graden je de oven moet voor verwarmen .Als ik dat heb ga ik hem zeker maken ,ziet er lekker uit .gr Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *