Moorkop-cakejes

Zijn ze niet schattig? Deze mini moorkop-cakejes kun je mooi presenteren op een feestelijke tafel. Ze zijn meukvrij superlekker en super-gezond. En….zeer eenvoudig om te maken.

Je kunt het beste een malletje of tray gebruiken voor kleine, ronde koeken. Deze kun je vinden in de meeste ( web) bakwinkels en ook kun je eens kijken in kringloopwinkels en winkels als Blokker. Kies je siliconen malletjes, let dan wel op 100% siliconen. Heb je geen malletje of tray, dan kun je ook papieren mini vormpjes gebruiken, deze kun je o.a bij de Action kopen.

Wil je een veganistische variant maken? Vervang de eieren in het recept dan voor anderhalve gepureerde banaan. Het is mogelijk, dat je hierbij wat water moet toevoegen.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram amandelmeel
  • 125 gram havermout
  • drie eieren
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • indien nodig: warm water
  • optioneel: een theelepel vanille bourbon

Voor de topping:

  • vijf eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een volle eetlepel biologische erythritol
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170•C. Zet de vormpjes klaar. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar tot er een grote spijs-achtige deegbal ontstaat.  Blijft het allemaal nog wat te los en te droog, voeg dan een heel klein beetje warm water toe maar pas op dat je de boel niet te papperig maakt,. Draai balletjes uit het deeg en doe telkens een balletje in een vormpje en druk aan. Bak de cakejes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf controleren. Ze moeten mooi goudgeel zijn verkleurd. Laat afkoelen.

Roer steeds wat beetjes water door de cacao en de stevia, tot er een stevig glazuur ontstaat. Doop steeds een cakeje in de chocolade en laat dit enige tijd drogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *