Natuurlijk Lekker Bakken

https://youtu.be/azDt4ceSMlk

Nu verkrijgbaar!  Moniques Mega-Bakboek Natuurlijk Lekker Bakken. 400 meukvrije recepten, voorzien van prachtige foto’s in een gebonden boek van maar liefst 384 pagina’s! Bekijk het inkijkexemplaar hier en bestel direct bij Bol.com, de uitgeverij of – in België – de webshop van Lannoo:

Mieke biedt in haar webshop een leuk starterspakket aan waarmee je meteen kunt beginnen!

Tevens is het boek  vrijwel overal verkrijgbaar. Laat je inspireren door tal van gemakkelijk te maken recepten, volledig vrij van meuk!

10686896_711967605557515_3009147005928211205_n

400 recepten

Het bakboek ” natuurlijk lekker bakken” bezit meer dan 400 recepten.Dit zijn echter niet zomaar gezonde recepten.Dit bakboek gaat een stapje verder om zo wat dichterbij de natuur zelf te komen.Naast dat het vrij is van kunstmatigheden,E nummers,lactose/koemelk,suiker,gluten en zelfs vlees,wordt er ook niet gewerkt met natuurlijke suikervervangers die even zo goed van invloed zijn op de bloedsuikerspiegel. Er is gekozen voor meest zuivere stevia,en meest zuivere erythritol suiker,twee 100% natuurlijk gewonnen suikervervangers die tevens ook zeer geschikt zijn bevonden voor diabetes patiënten. Dit maakt dit boek ook zeer toegankelijk voor deze groep mensen. Er zijn echter hoofdstukken aanwezig in het boek waarin diverse suggesties staan om stevia en erythritol te vervangen met alsnog andere natuurlijke suikervervangers. Voor iedereen is er dus wel een oplossing. De recepten zijn zo open en toegankelijk mogelijk gehouden zodat iedereen zijn eigen draai kan geven.Wil men dus vlees of andere gewenste ingrediënten toevoegen/vervangen,dan is dit prima mogelijk.

SAM_6471

De recepten zijn deels bestaande uit meest populairste producten in koek,taart,gebak en cake en desserts.Maar ook is een groot hoofdstuk aanwezig om zelf gistvrij,glutenvrij brood te maken. Daarnaast vind je een erg groot hoofdstuk om zelf vullingen en decoraties te maken.Zo kun je gezonde mango chutney maken en lemon curd,maar leer je ook hoe je zelf gezonde marsepein en amandelspijs maakt. Ook vind je recepten terug hoe zelf chocolade te maken en noga. Er zijn maar liefst 100 koekjes recepten aanwezig,die gaan van traditionele weespermoppen naar zelf door Monique bedachte pecan koekjes. Je vind een groot hoofdstuk vol met taartrecepten,en om zelf meest lekkerste soorten cakes en muffins en cupcakes te bakken. Desserts ontbreken ook niet,van merinique tot triffle,van vla tot pudding. Uniek in het boek zijn ook de traditionele streekgerechten uit zowel Nederland als Vlaanderen. Van de Haagse kakker tot de Luikse wafel. Je vindt ze allen terug in meest gezondste jasje gestoken.

aaaa-mo-bij-oven

In een groot hoofdstuk wordt ook aandacht besteed aan ovenstanden en baktemperaturen. En lees je hoe je alles wat je bakt nu het beste kunt bewaren. Je leest ook informatie over diverse meelsoorten,bakpoeders en bindmiddelen. Kortom: een bakboek die je na tien jaar nog op je keukenplank hebt staan! Het is geweldig naslagwerk die eigenlijk niet mag ontbreken in iedere meukvrije keuken!

Vanaf nu overal verkrijgbaar en via bovenstaande linkjes.

15 Reacties op “Natuurlijk Lekker Bakken

  • ja hoor! Je vind bovenaan het artikel een linkje naar het inkijk exemplaar! Succes!

 1. In je bakboek zag ik vaak “melenmix” staan. Bedoel je hiermee dat je zelf moet experimenteren met welk meel je aan de slag gaat, of stel ik nu een “hele blonde” vraag?

  • Achterin het boek staat het netjes omschreven wat molenmix is! 🙂 Ook in het meukvrij ABC vind je de omschrijving.

 2. Hoi Monique,
  Ik zie dat je (natuur)voedingsdeskundige bent, gewichtsconsulente en voedingscoach. Ik wil graag ook opleidingen doen in deze richting. Kun je me zeggen waar je goede opleidingen hierin hebt? En wat kun je er mee? Welke heb jij evt gedaan?
  Groetjes Josje

  • Dag Josje
   Wat leuk dat je interesse ook ligt in voeding en diëtiek! Ik ben echter alweer wat ouder ( 45) en ik heb eind jaren tachtig/begin jaren negentig de opleidingen gevolgd.Ik ben gestart in Amerika ( AZ) en heb later terug in Nederland nog diverse opleidingen ernaast gevolgd,zoals gewichtsconsulente.Destijds was dat ( door Sonja bakker) nog helemaal niet zo actueel en had de LOI enkel nog deze opleiding in hun aanbod.Daar heb ik dan ook deze opleiding gevolgd.Daarnaast diverse opleidingen voor psygho/gedragsteherapie en natuurvoedingskunde,diverse bijscholings-cursussen enz.Het is eigenlijk van alles geweest.Kijk gewoon even rond op internet! Succes!

 3. Hoi monique,
  Sinds 3 weken probeer ik suikervrij te eten. Dit is een uitdaging en toch ook weer makkelijk en vanzelfsprekend. Ik zie jou heel vaak voorbij komen op de facebookgroep Miss Natural en geniet van elke tip en recept.
  Heb je nieuwe boek besteld en was vandaag heel blij toen hij werd bezorgd. Heel de avond al aan het lezen en bladeren. Kan niet wachten met beginnen met kokerellen. Maar moet eerst nog een hoop inslaan. Ik ben al op de site van steviaproducts geweest maar kan de bruine stevia basterd suiker niet vinden en de stevia chocolade ook niet. Zie ik iets over het hoofd?
  Groeten Laura

 4. Hoi Monique,
  Sinds een week heb ik te horen gekregen (na jaren lang zoeken) dat ik allergie heb voor histamine, melk, yoghurt, room, suiker wit, rietsuiker, karnemelk, gluten, tarwe, tarwezetmeel, champignons, tomaat, ketchup, pinda en bier. Na wat te googelen op internet ben ik bij site terecht gekomen. Ik heb gelijk de 2 boeken aangeschaft. Heerlijk om uit te werken, alles netjes uitgelegd en mooie plaatjes. Kan iedereen deze boeken aanraden ook al heb je geen allergieën.
  Echter heb ik wel een vraagje, bij de recepten bijvoorbeeld koekjes bakken staat het aantal er niet bij vermeld, bij de cake staat niet vermeld om hoeveel plakjes het gaat.
  Bij de recepten van gerechten staat het wel vermeld. Bijvoorbeeld het maken van een maaltijdtaart is dit voor vier personen.
  In ieder geval ben ik ontzettend blij met de 2 boeken. Ik ben al iedere dag een recept aan het maken. Echt heerlijk!
  Groetjes Brenda

  • Dag Brenda,
   Wat vervelend voor je dat je voor veel allergisch blijkt. Fijn, dat ik je een eind op weg kan helpen met mijn boeken! Betreft je vraag: ik heb de behoefte ook niet om dit te vermelden. Enkel bij volledige maaltijden vind ik het nodig om de personen-aantallen erbij te vermelden. Maar een cake bak je lekker uit losse pols en niet om hoeveel plakken je eruit haalt. Bovendien ligt dat bij iedereen ook anders: de één snijdt dikke plakken, de ander dun. Bak gewoon lekker je cakes en koekjes en zie waar je uitkomt! Mijn recepten geven in ieder geval voldoende! 🙂 Succes!

 5. Dag Monique, boek ziet er super uit! Staan hier ook veel dingen in die op je site te vinden zijn? Of echt een toevoeging bij de site?

  • nee, de recepten in mijn boeken vind je niet terug op de website en zijn dus exclusief! 😉

   • Ah, dat klinkt aantrekkelijk….. Je vernieuwde website ziet er trouwens super uit zeg!

 6. Hallo Monique,
  Is er een overzichtje van welke foto bij welk recept hoort? Vooral de bladzijden met veel foto’s zou ik graag willen weten. Blz 353, 332, 285, 240, 1 etc.

 7. Ik zie dat er ook eieren worden gebruikt, bijv in het quinoa brrod. Zijn deze ook goed te vervangen door bijv chiazaad of lijnzaad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *