Natuurlijke MSM shampoo…..voor de problematische hoofdhuid!

Ik ben , op mijn 51 ste, pas ECHT gelukkig met de conditie van mijn haar. Jarenlang heb ik gesukkeld met weerbarstig, dun, vlas en koppig haar. Als kind was ik geen meisje met schattige staartjes en vlechtjes in de haartjes, nee, bij mij zag het er altijd meer uit alsof ik net mijn bed uit was gestapt. ūüėē Het was iedere morgen een kleine oorlog aangaan met dat wispelturige haar van mij. Speldjes en clips spuugde mijn haar zonder pardon uit, elastiekjes hadden de grootste moeite om mijn haar enigszins bij elkaar te houden. Mijn moeder gaf het dan ook al vroeg op, ze lag zich neer bij het feit dat haar enigste dochter geen schattige staartjes kon dragen.

Pas rond mijn 45 ste jaar begon de ‚Äú rust‚ÄĚ wat in mijn haar te komen. Het werd minder springerig, maar ook iets dunner‚Ķ.ūüėě. Gelukkig is het tot nu toe enorm beperkt gebleven en is mijn haar op mijn hoofd ietsje uitgedund, maar verder ben ik nog steeds gezegend met een voel bos haar. Natuurlijk heeft voeding en verzorging daarin een grote vinger-in-de-pap, maar ik voel mij toch echt heel erg gezegend, dat ik nog zo‚Äôn volle bos haar heb, en er regelmatig complimenten over mag ontvangen.
Ik voel me tevens gezegend met een gezonde hoofdhuid. Last van roos of andere vervelende ongemakken als schilfers en droge plekjes heb ik nooit gehad. Ik heb een dierbare vriend ( 50 ) die ik zo‚Äôn beetje als mijn bonus broer beschouw, hij heeft ENORME last van zijn hoofdhuid. Het kan soms vreselijke vormen aannemen. Volgens de artsen lijkt het op een soort eczeem. Omdat K. op zeer vroege leeftijd al kaal is geworden, is het extra goed zichtbaar. En soms kan dit er echt gruwelijk uitzien. Ik ben er al eens echt misselijk van geworden bij het aanzien, de korsten hingen er toen bij. Naast dat het enorm vervelend is, heeft hij er ook echt last van. Het kan beginnen met enorme , gek-makende jeuk, wat overgaat in pijn. Het kan overal op zijn hoofd uitbreken. Zijn kussen ligt iedere morgen vol met schilfers. Het is inmiddels drie keer onderzocht, maar de echte oorzaak is niet goed te vinden. Het lijkt nog het meest op een eczeem-probleem ( seborro√Įsch eczeem ) Linksom of rechtsom: ‚Ķ het blijft een zeer vervelend probleem. K. heeft inmiddels onwijs veel zalfjes en smeersels en shampoo‚Äôs voorgeschreven gekregen, allen deed het niets tot niet veel. N√©t toen hij er een beetje wanhopig van werd, kreeg ik per toeval een fles shampoo in handen, die uiteindelijk het grote verschil heeft gemaakt voor hem. De MSM shampoo van VAN DER PIGGE. Ik heb een erg leuk contact met Pamela van VAN DER PIGGE. Zij is √©√©n van de deskundigen van het VAN DER PIGGE team. Ik ben groot fan van VAN DER PIGGE, dat heb ik afgelopen jaren niet onder stoelen of banken gestoken en nog steeds kan ik heel erg gelukkig worden van hun producten.¬†¬†Deze onderneming bestaat al sinds 1849 en is in Haarlem een begrip. De oude gaper hangt inog steeds aan de gevel aan de Gierstraat in Haarlem, waar de oude winkel nog altijd goed draait. VDP werkt nog op de ouderwetse manier, met de ouderwetse pure ingredi√ęnten. Dus geen chemische meuk, en andere vervelende stoffen. Daarnaast wordt zoveel als maar mogelijk is gedacht aan mens, dier en milieu. De verpakkingen zijn zoveel mogelijk plastic vrij, en ook de ingredi√ęnten worden duurzaam verbouwd en ingekocht.¬†Onlangs dragen veel producten het ¬†keurmerk NCS ( Natural Cosmetics Stansard) mogen dragen. ¬†ECO Control staat voor de controle die op de biologische ingredi√ęnten zijn gedaan. Dit keurmerk krijg je niet zomaar, daar gaat een zeer strenge keuring aan vooraf. Zo moeten producten aan bepaalde eisen voldoen. Onder andere :
·         Geen microplastics
·         Geen genetische manipulatie
·         Geen parabenen, siliconen, PEG’s of ftalates
·         Geen dierproeven
¬∑ ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Geen bestraling van ingredi√ęnten
·         Alleen gebruik van natuurlijke geurstoffen en op planten gebaseerde oplosmiddelen
·         Gebruik van gecertificeerde palm olie (minimum RSPO)
·         Verpakkingsmateriaal is doordacht, kan worden gerecycled of hergebruikt
·         Een natuurlijk cosmetica standaard wat is gebaseerd op duurzaamheid
Nog niet ALLE producten krijgen dit keurmerk.¬†Een bio keurmerk of vegan was helaas nog niet helemaal mogelijk, biologisch krijg je alleen als het 90% biologisch is. Vegan is bijvoorbeeld nog niet mogelijk, omdat ¬†in sommige¬†producten¬† xanthaangom zit van eierschalen afkomstig is. Biologisch schijnt erg moeilijk te zijn om te verkrijgen, omdat water bijvoorbeeld daar niet onder valt.¬†¬†Daarnaast zijn sommige ingredi√ęnten niet altijd biologisch verkrijgbaar. Maar het is al een¬†ongelofelijke mijlpaal om dit keurmerk op heel veel producten te mogen gebruiken! Het is mede door de pure en natuurlijke ingredi√ęnten, waarom ik VAN DER PIGGE zo hoog in het vaandel heb staan. Ik ben daar overigens zelf het beste bewijs van, omdat ik nooit last heb van de producten.

MSM SHAMPOO

Terug naar de shampoo. Ik kreeg een tijdje geleden van Pamela een probeer-pakketje thuisgestuurd met daarin verschillende producten. Daar zat ook de fles shampoo bij. Aanvankelijk dacht ik dat ik hier niet erg veel mee kon, want ik had immers zelf geen last van hoofdhuid-problematiek. Het kwartje, om de shampoo aan K. te geven om uit te proberen, die viel pas later. Ik kreeg deze ingeving pas, toen K. weer eens diep ongelukkig bij mij op de bank zat te krabben als een malle.
Laten we bij het begin beginnen. WAT is MSM? MSM is een afkorting van METHYLSULFONMETHAAN. Dit klinkt nogal alarmerend en chemisch, maar dat is gelukkig niet zo. Het betreft een in-water-oplosbare natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in iedere cel van het menselijk lichaam. We hebben deze zwavelverbindingen erg hard nodig om bijvoorbeeld bloedeiwitten en aminozuren te vormen en te maken, deze maken op hun beurt de aanmaak van keratine mogelijk. Keratine is erg belangrijk voor de conditie van je nagels, haar en de huid ( ook een orgaan)
Daarnaast speelt zwavel een zeer belangrijke rol in de productie van insuline. Ook de lever en de gal kunnen niet zonder zwavel.
Zwavel stimuleert de aanmaak van collageen, een bindweefsel in onze huid dat zorgt voor de elasticiteit We vinden ook collageen in onze botten, kraakbeen, en tanden.
Zwavel is ook essentieel voor de toevoer van zuurstof naar ons celweefsel en is daarmee een zeer belangrijke bouwstof voor onze spieren en zenuwweefsel. Zwavel zorgt ook voor een betere opname van voedingsstoffen en de combinatie van zwavel met de juiste aminozuren zorgt voor het beter afvoeren van toxische stoffen.
Deze opsomming vertelt enkel nog maar de meest belangrijkste functies. Naast  water en natrium is zwavel voor het menselijk lichaam de meest elementaire bouwstof. Je vraagt je nu vast af, of jij mogelijk zwavel tekort kan komen. Dat is goed mogelijk. We krijgen volgens diverse onderzoeken te weinig zwavel binnen dankzij de moderne voedselbereidingswijzen, en het telen van ons voedsel in kassen. Dit levert een vermindering van zwavel op. Maar ook het ouder worden kan zorgen voor zwaveltekorten.
De meeste MSM of zwaveltekortkomingen worden o.a in verband gebracht met een verslechterd immuunsysteem, reuma en artritis, acné en zelfs geheugenverlies. Maar een tekort kan zich ook uiten in onze conditie van de huid, de haren en de nagels. Dit zijn klachten als een droge en openspringende huid, broze nagels en haren, en een doffe huid. Onvoldoende zwavel kan vrij snel zorgen voor een onvoldoende herstelvermogen van kapot weefsel.
Er zijn tegenwoordig vele MSM supplementen op de markt. Het is verstandig om jezelf eerst te verzekeren of je werkelijk tekorten hebt.
Er zijn vele discussies rondom MSM. Vele aanhangers zijn heilig overtuigd van de werking. Maar vele studies laten zien dat de meeste claims ( met name gericht op het bestrijden van bepaalde ziekten en aandoeningen) niet kloppend zijn, en daardoor niet onderbouwd.¬†Zo berust de werking van MSM op het gegeven dat het supplement het lichaam voorziet van zwavel, volgens de goeroes. Studies gedaan op dieren hebben echter ontdekt dat MSM als bron van zwavel niks voorstelt. Ongeveer een procent van de zwavel in MSM wordt opgenomen door het lichaam. Meer niet. Het supplement voegt dus weinig toe aan zwavelhoudende aminozuren als cyste√Įne, die je gewoon met je voeding binnenkrijgt.Het blijft dus nogal een soort ping-pong spel betreft de gezonde claims.

MSM OP DE HUID

Terwijl de wetenschap blijft twijfelen over de werking in ons lichaam, zijn de meeste wetenschappers het WEL eens, dat MSM wat voor de huid kan betekenen. Zo blijkt het mogelijk anti-verouderend te kunnen werken, maar ook kan het diverse vervelende huidaandoeningen doen verlichten. Waaronder acn√© en‚Ķ.eczeem. Dit brengt ons terug naar de MSN shampoo van VAN DER PIGGE. Deze 100% natuurlijke ¬†shampoo bestaat o.a uit bijzondere etherische oli√ęn als menthol, kamfer, rozemarijn, lavendel, steranijs, theeboom olie ( tea tree ), wintergroen en eucalyptus . Daarnaast bevat het planten oli√ęn als alo√™ Vera en Iers mos. De shampoo bestaat in basis uit MSM. Daarnaast zijn veel ingredi√ęnten biologisch gecertificeerd. ¬†Het kan worden toegepast :
* als anti-roos shampoo ( op de meest natuurlijke manier)
* bij een droge hoofdhuid
* bij een schilferige hoofdhuid
* bij een rode en gevoelige hoofdhuid
* bij een jeukerige / kriebelige hoofdhuid
* als bijdrage voor een goede flora op de hoofdhuid
K. heeft voornamelijk erg veel last van jeuk, wat echt extreme vormen aan kan nemen, dit gaat dan over in pijn en trekkerigheid. Als hij veel krabt ( wat onvermijdelijk is‚Ķ) kan hij zich zelfs open krabben met alle gevolgen van dien. Daarnaast heeft hij erge last van droogheid en schilfers. Sinds dat hij zijn hoofdhuid wast ( want veel haar zit er niet meer op ūüėĀ ) met de MSM shampoo, verdwenen zijn klachten binnen twee weken. Hij heeft zijn hoofdhuid in het begin 4 x per week behandeld, nu wast hij zijn hoofdhuid twee x per week, wat de boel perfect onder controle houdt. K. is echt onwijs blij, en hij zweert nu bij deze shampoo, al vind hij de geur niet zo lekker. Ik was heel eerlijk gezegd in het begin sceptisch, maar het bewijs is er. Deze shampoo HELPT. Ik was echt onder de indruk. En K. kan niet blijer zijn, hij zegt me nog steeds dat hij mij dankbaar is om hem deze shampoo te hebben gegeven. De droogheid blijft uit, de schilfers en plekken zijn al maanden niet meer tevoorschijn gekomen. Omdat ik vrij veel vragen krijg over hoofdhuid-problematiek, vond ik het een goed idee om deze shampoo uit te lichten. Ik hoop dat het anderen net zo goed kan helpen als het doet bij K.
En nee….ik krijg niks betaald, ik doe dit puur spontaan uit eigen initiatief omdat ik ZIE wat het doet. K. voelt zich een stuk zekerder, zijn hoofdhuid-probleem maakte hem erg onzeker en hij meed uiteindelijk soms zelfs sociale contacten omdat hij zich zo vreselijk schaamde. Als ik iemand anders ook verder kan helpen met deze tip, dan ben ik al erg gelukkig.
Een fles van 250 ml kost ‚ā¨14,50, en nee, dat is NIET goedkoop. Maar gelukkig heb je maar weinig nodig en gaat de fles echt lang mee. Als je hoofdhuid-problemen hebt ren je hebt al van alles geprobeerd, is dit absoluut de moeite waard om ook te proberen. Ik ben er erg enthousiast over.
KLIK HIER om te bestellen.
Wil je wat meer informatie? Je kunt dan contact opnemen met VAN DER PIGGE. Daar staan ze jou deskundig te woord.

Een reactie op “Natuurlijke MSM shampoo…..voor de problematische hoofdhuid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *