No oven vegan gevuld speculaas brownies

Oh yummmie! Deze zijn werkelijk onweerstaanbaar lekker! En gewoon lachwekkend hoe simpel, snel en eenvoudig dit gemaakt is! Maar toch zeer luxe in uitstraling en super-lekker en gezond.

Gezond? Echt waar? Ja! Echt waar! Want alle ingrediënten bevatten zeer voedzame en essentiële voedingsstoffen en….het bevat geen geraffineerde suikers. Ook geen zogenaamde gezonde suikervervangers, maar zuivere stevia. Deze zoete plantaardige suikervervanger bevat geen calorieën en heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. En is bovendien tandvriendelijk.

Deze brownies zijn niet gebakken in de oven. Ze bevatten daarom nog hun voedingswaarden in intacte vorm. Ze bevatten weinig ingrediënten waardoor het ook een budgetvriendelijk alternatief is op andere baksels.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout, droog
  • twee eetlepels zuivere kokosolie, zacht
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet vanille of sweet Xtra
  • twee eetlepels speculaaskruiden
  • warm water

Voor de vulling:

  • 200 gram amandelmeel
  • een halve banaan, gepureerd
  • twee eetlepels greensweet stevia sweet vanille

Voor de topping:

  • twee eetlepels greensweet stevia sweet vanille
  • vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm warer

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom samen en voeg hieraan steeds beetjes water toe toe er een smeuïge deegbal ontstaat. Halveer de deegbal. Maak een amandelspijs van de ingrediënten voor de vulling. Bekleed een brownie vorm met bakpapier. Druk hierin een deel van het deeg uit tot een platte bodem. Druk hierop de amandelspijs uit als een tweede laag..Druk tot slot het andere stuk deeg op de spijs en maak een glad geheel.

Maak een stevig glazuur van de ingrediënten voor de topping en smeer deze uit over de koek. Laat dit op een zeer koele plek ( of op de bovenste plank van de koelkast) harden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *