Noten boterhampasta

Ik ben erg vaak aan het experimenteren met spreads voor op de boterham of als vulling/topping op mijn baksels. En soms komen daar echt verrassende dingen uit voort! Deze notenspread is zo lekker dat ik in één keer de hele pot leeg heb gegeten! Ik kon mij gewoonweg niet meer beheersen! 😉

IMG_0058

Het mooie is dat je hem zo in elkaar flanst, zeker als je een hoge snelheidsblender hebt. De verrassende ” smaaknoot” in deze spread is kokosnoot-balsamic azijn. Kokosnoot Balsamic Azijn is een universele azijn met een een authentieke hartige smaak en een heerlijke, frisse zuurheid. donker bruine kleur. Kokosnoot Balsamic Azijn bevat 17 Amino zuren en heeft een mooie donker bruine kleur.  De azijn is bereid van vers kokosbloesemsap, 100% naturel, zonder conserveringsmiddelen, chemische middelen of kunstmatige kunstmiddelen. Het is glutenvrij en GMO vrij. Helaas vrij lastig om te krijgen, maar anderzijds……het maakt het wel uniek en zeer bijzonder. Je kunt het bestellen bij STICHTING LOOP. Lees alles over deze stichting ( die ik een zeer warm hart toedraag) door hier te klikken.  Je kunt uiteraard ook andere lekkere  soorten gebruiken, zoals Aminos, andere azijn-soorten, TeriYaki saus, tamari, of soyasaus. Kijk eens rond in de webwinkel van deze bijzondere stichting.

Dit heb je nodig:

IMG_0059

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en laat kort draaien zodat de noten zijn vermalen, voeg dan al draaiend steeds wat azijn toe, tot de massa stevig en smeuïg is geworden. Bewaren in een schone glazen pot op kamertemperatuur op een donkere plaats.

IMG_0057

Heerlijk op brood, op rijstwafels, crackers, toast, maar ook als vulling of topping op tal van baksels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *