Paas cross buns
Cross buns zijn in Engeland een jaarlijks terugkerend populaire paas-lekkernij. . Het zijn verrukkelijke kruidige broodjes, met een kruis erop. Ik bedacht er zo mijn eigen variant op! En of hij lekker is? Proef het zelf maar! Ik vind ze zo lekker dat ik ze voortaan het gehele jaar door regelmatig ga maken! Kinderen zullen er verrukt van zijn!
Dit heb je nodig:
Voor de broodjes:
- 250 gram biologische havermout ( droog)
- 100 gram bruine teffmeel ( amandelmeel is ook goed)
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- twee flinke eetlepels speculaas kruiden ( biowinkel of klik hier voor recept)
- een kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 250 ml warme amandel of haver of andere melkvervanging
Voor het kruis * :
- 150 gram volkoren boekweitmeel
- 1 gram psylium of fiberfin
- een halve banaan
- twee flinke eetlepels avocado olie, of gesmolten zuivere kokosolie
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 75 ml haver of amandelmelk of andere melkvervanging
- twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
( * je kunt dit ook achterwege laten!!!!!!!!)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes stevig door elkaar. Draai er mooie ronde bollen van en leg op de bakplaat.
Pureer de banaan, en voeg de rest van alle ingrediënten voor het kruis toe en roer flink. Draai er tussen je handen lange slierten van en leg deze steeds kruislings op de broodjes. Sluit de uiteinden goed aan. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.