Paas cupcakes ( vegan)

Wat een gezellige cupcakes! Daar leuk je iedere paastafel wel mee op! Ze zijn snel en eenvoudig om te maken. Met weinig ingrediënten.

IMG_2262

Je kunt ieder gewenste papieren cupcake vormpjes gebruiken, ik koos voor de ongebleekte en milieuvriendelijke vormpjes, deze kun je o.a hier bestellen. Havermeel kun je tegenwoordig kant en klaar kopen, maar dat vind ik een beetje onzin. Je betaalt namelijk veel extra voor deze luxe, terwijl je dit klusje zelf in nog geen minuutje kan klaren met een ( HS of gewone) blender. Je kunt goedkope havermout gebruiken, maar ook biologische havermout.

Dit heb je nodig:

Voor de topping:

Voor de chocolade ” eitjes”:

  • 150 gram havermoutmeel
  • 100 gram biologische magere cacaopoeder
  • circa 10druppels Greensweet-stevia druppels framboos
  • amandelmelk

IMG_2260

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een cupcake tray met de papieren vormpjes. als je saffraan-draadjes gebruikt, zet deze in een kommetje warm water ( klein beetje water gebruiken) Roer alle ingrediënten voor de cupcakes in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg maar nog goed stevig wordt. Schep de vormpjes vol. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf goed controleren, anders worden ze te droog. Laat afkoelen.

IMG_2263

Maak een glazuur door wat saffraanwater aan de Icing poedersuiker toe te voegen. Gebruik je kurkuma, roer dit dan eerst door de poedersuiker, en voeg kleine beetjes melk toe. Smeer het glazuur over de cupcakes.

IMG_2264

Roer alle ingrediënten voor de eitjes in een kom door elkaar en voeg beetjes melk toe tot de massa goed is te draaien. Draai er kleine eitjes van en druk deze op de cupcakes.

IMG_2261

Een reactie op “Paas cupcakes ( vegan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *