Pannenkoeken berg
Smullen, smullen en nog eens smullen geblazen, deze super lekkere pannenkoek-taart! Heerlijk als ontbijt, lunch of op een verjaardagsfeest of high tea! Heerlijk en gezonder dan reguliere pannenkoeken! Geheel glutenvrij.
Dit heb je nodig:
- 200 gram volkoren boekweitmeel
- 100 gram fijn gemalen zonnebloempitten
- 15 gram bakpoeder
- twee eieren ( groot)
- 400 ml haver of andere melkvervanging
Voor de vulling + topping:
- twee bananen
- 20 gram kokosolie, op kamertemperatuur/zacht
- drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- een eetlepel stevia sweet Xtra
Voor de garnering:
Greensweet stevia Icing poedersuiker
zo maak je het:
Mix de meel en zonnebloempitten, eieren, bakpoeder en melk door elkaar met de handmixer. Het moet een lobbig beslag worden. Blijft het wat te dik, voeg er dan wat extra melk aan toe, of als de massa juist te vloeibaar is, voeg dan wat extra boekweitmeel toe. Bak mooie dikke pannenkoeken in de koekenpan in een klein erwtje kokosolie.
Maal alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine tot een romige dikke massa. Besmeer steeds een pannenkoek met de chocoladepasta en stapel zo verder de berg pannenkoeken op. Besmeer de topping met chocoladepasta en bestrooi met de poedersuiker.