Peertaart met geitenkaas

Het is al een poosje bekend, dat peer zich perfect laat combineren met geitenkaas. Ik besloot dus onlangs om deze eens in een verrukkelijke taart te gaan combineren. Ik heb daarmee express even gewacht tot de ” perentijd” weer aanbrak. Die is nu volop aan de gang en dus kon ik met mijn idee aan de slag! Dit is het geworden en ik kan niets meer of minder zeggen dat het meteen tot één van mijn grootste favorieten behoort!

IMG_0086

Het leuke van deze taart is dat hij onwijs snel en eenvoudig is om te maken, en je erg weinig ingrediënten of zeer ingewikkelde of moeilijk te krijgen ingrediënten nodig hebt. Dit maakt deze taart niet alleen toegankelijker voor iedereen, maar ook budget-vriendelijker!

Dit heb je nodig;

  • Drie grote conference peren, gewassen en in de schil, in de blender fijn vermalen
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 475 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen) + 100 gram havermout
  • een stukje biologische geitenkaas ( aan stuk)
  • ceylon kaneelpoeder

IMG_0087

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde lage bakvorm ( 20 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten behalve de kaas en kaneel in een kom door elkaar. Voeg een beetje extra water toe als de massa wat te droog en los in de kom blijft. Afhankelijk van het sap van de peren kan dit nogal verschillen. De massa moet lekker smeuïg zijn. Stort in de vorm en verdeel. Snij de kaas in blokjes en verdeel over de taart. Bestrooi met kaneel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0084

Je kunt de taart in plaats van kaneel ook met vanille bourbon bestrooien!

IMG_0088

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *