Perzik donuts

Super eenvoudig, en knettergezond, deze variant op de moddervette suikerbommen, ook wel ” donuts” genoemd. Ze zijn gemaakt van platte wilde perziken en havermout. Dit geeft een heerlijke traktatie voor ieder moment van de dag!

Dit heb je nodig:

SAM_1514

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ik heb een zeer slim trucje bedacht, om die vervelende pitten uit perziken te halen. Je hebt daarvoor niets meer nodig dan een appelboortje! Zet de appelboor in het midden van de perzik en zoek een klein beetje op waar de pit zich bevindt en druk de boor een klein beetje aan. Draai de perzik om en doe hetzelfde. Nu kun je de pit er met je duim zo uit drukken! En hou je een hele perzik over met in het midden een gat: de welbekende ” donut-gat”.

SAM_1512

Roer alle ingrediënten stevig door elkaar. Schep telkens wat van het beslag op een perzik en ” vouw” de massa eromheen, druk het gat in het midden met je vinger door en leg op de bakplaat. Bak de perzik-donuts in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren.

BON APETITE!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *