Van der Pigge ” balsem van de hoop” het gezonde alternatief op het potje Vicks!

Zodra de zomer voorbij lijkt, begint het gesnotter , geproest, hoesten en niezen. Het begint meestal met een loopneus, wat zicht verergert naar gesnotter en verstopping. Ik ben gelukkig zelden verkouden, maar weet dat dit behoorlijk vervelend en ellendig kan zijn. Not to mention doodvermoeiend. Steeds weer  je neus ophalen,  de “ pijnlijke rode randjes”, winterhanden en wintertenen, gebarsten en gesprongen lippen, snuiten, en dan die verstopping….je krijgt het sneller benauwd en in het ergste geval raak je tijdelijk je geur en smaak kwijt. 

Er zijn talloze middeltjes op de markt, die deze ,gelukkig vrij onschuldige kwaaltjes kunnen verlichten. Alleen zijn deze middelen nooit zo gezond. Ze zitten vaak voor agressieve en synthetische hulpstoffen, waardoor mensen erg snel een geïrriteerde huid of nog erger kunnen oplopen.
VICKS is zo’n enorm populair smeerseltje in de herfst en winter periode. Het is een zeer sterk ruikend smeersel die ervoor zorgt dat de neusgaten open springen wat voor een directe verlichting kan zorgen en vrijer ademen. Het wordt ook gebruikt om op de borst te smeren om zo wat vrijer te kunnen ademen. Zodra de herfst zich aandient stijgt de verkoop van deze Vicks-producten enorm. Iedereen wil een potje in huis halen voor de grootste ellende op te vangen.

 VERVELENDE STOFJES

Vicks is de meest bekende in smeersels tegen verkoudheid, maar er zijn nog veel merken op de markt die hetzelfde verkopen. De meeste inhalatie-zalven bevatten de volgende ingrediënten:
LEVOMENTHOL
Dit is een zeer sterk ruikend goedje wat voor de verlichting zorgt. Afhankelijk van hoe het wordt toegevoegd in een product en in welke vorm ( créme, zalf, gel ) kan deze stof erg irriteren. Het kan bijvoorbeeld samengesteld met andere grondstoffen worden toegevoegd, denk daarbij aan hulpstoffen als ethanol, propyleenglycol, en sorbine-zuren.
TERPETIJN-OLIE
 Terpentijn is de oorspronkelijke balsem die uit diverse pijnbomen wordt getapt en waaruit door distillatie de vluchtige terpentijnolie wordt verkregen. Chemisch gezien bestaat terpentijnolie uit verschillende zogenaamde “terpenen” en is door het goede oplossende vermogen zeer geschikt als oplosmiddel voor (olie)verf, mediums en vernissen. Door terpentijnolie nogmaals te distilleren wordt het gehalte aan harsachtige stoffen tot een minimum teruggebracht en ontstaat de nagenoeg 100% vluchtige “gerectificeerde terpentijn”.
In producten kan deze olie zeer irriterend werken. Laboratoire Zambon France heeft een productlijn van geneesmiddelen met terpentijnolie ontwikkeld onder de merknaam Ozothine. Door het risico op epileptische aanvallen zijn Ozothine zetpillen niet meer toegestaan voor kinderen onder de 30 maanden of kinderen met een geschiedenis van koortsstuipen of epileptische aanvallen.
VASELINE
IMG_5378
 

GEZOND EN NATUURLIJK ALTERNATIEF

Gelukkig zijn er gezonde en natuurlijke alternatieven. Ik vond een geweldig goed alternatief bij VAN DER PIGGE, een drogisterij in Haarlem die al sinds 1849 bestaat en nog altijd voort borduurt op de ouderwetse, klassieke geneeswijzen, en pure, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ik heb ze pas recent ontdekt en ben al direct een groot fan. De producten zijn echt puur en zuiver, zonder opsmuk, claims en andere toeters en bellen. Ik heb de eer gekregen om heel veel van hun producten te mogen testen en kreeg onlangs de serie “ huidbalans” toegestuurd. Daarbij zat BALSEM VAN DE HOOP” Op zich al een vrij opmerkelijke naam. Deze balsem is het alternatief op Vicks, maar heeft nog meer bijzonder werkingen. Zo kan het worden gebruikt alf wrijfmiddel voor stramme spieren en gewrichten, en….werkt het verwarmend bij wintervoeten en winterhanden of koude voeten en handen. Dat is toch best wel zo’n typisch vrouwenkwaaltje 😉 Ik heb daar ook iedere herfst en winter wel last van. Ik ben dus vreselijk benieuwd wat deze balsem voor mij op gebied van winterhanden en voeten komende herfst / winter gaat betekenen. Dit zal ik zeker gaan aanvullen in dit review. Maar voorlopig is het nog 25 graden buiten dus van koude voeten en handen heb ik nu nog geen last. 
IMG_5377
 
Waar ik wel erg veel last van heb, is een zeer pijnlijk been, of anders gezegd, de spieren in dat been. Ik ben een beetje over mijn grens gegaan met sporten en daarbij zijn mijn spieren vrees ik flink toegetakeld. Ik vond het direct een supermooie kans om deze balsem te gaan testen! 
 

WAT IS HET?

BALSEM VAN DE HOOP is zoals eerder gezegd een gezonder, natuurlijker en zuiver alternatief voor het bekende potje Vicks. Maar het is multifunctioneler. Het is een balsem met diverse etherische oliën met verwarmende eigenschappen die de doorbloeding bevordert. Het is een prettig wrijfmiddel bij stramme, vermoeide en koude spieren en in de winter voor koude handen en voeten. Toegepast in een stoombadje is de balsem weldadig voor de luchtwegen. Het is mild en natuurlijk en helpt om vrijer te ademen. De balsem is gemaakt op basis van wonderolie en bijenwas ( dus helaas niet geschikt voor veganisten…)  met daaraan toegevoegd menthol en de oliën van wintergroen, eucalyptus, kamfer, steranijs en lavendel. Verder vinden we carnaubawas, vitamine E, en pure fruit-oliën.
Verder niets. Geen vervelende synthetische stoffen of andere conserveermiddelen. Toch moeten we ook betreft deze natuurlijke ingrediënten wel oppassen, omdat deze ook kunnen irriteren. De balsem is bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen onder de zes jaar, en voor zwangeren en vrouwen in de lactatieperiode. Ook moet je deze balsem niet op open wonden smeren. Maar dit zijn algemene waarschuwingen die op vrijwel alle zelfzorg-producten staan ( balsem tegen verkoudheden)
De balsem komt in een glazen potje van 95 gram en kost € 11,25.
IMG_5380

DE TEST

Mijn linkerbeen heb ik gisteren tijdens het sporten waarschijnlijk behoorlijk overbelast. Afgelopen nacht waren de pijn en krampen niet van de lucht en ook nu is lopen zelfs een beetje pijnlijk. Ik heb meteen toen ik uit bed stapte vanmorgen de balsem ( wel met een handschoentje…) royaal uitgesmeerd op de pijnlijke plekken. Het geeft direct een verwarmend gevoel, maar mijn huid werd niet geïrriteerd. Als ik dit met een likje Vicks zou doen, was mijn been nu rood en prikkelend geworden. Ik was, om eerlijk te zijn, best een beetje nerveus, want je weet nooit wat zo’n balsem gaat doen op je huid, maar het vertrouwen in de producten van VAN DER PIGGE was zodanig dat ik dit wel aandurfde. Na ongeveer 25 minuten was er een duidelijke verlichting van pijn. En de krampen waren weg.
IMG_5375
Ik heb wel een handschoentje aangetrokken, want ik vermoedde dat anders de sterke geur uren aan mijn vingers zou blijven hangen. Later op de dag heb ik mijn been nog 2 x ingesmeerd.
IMG_5376
Het is inmiddels een dag later geworden en de pijn is een stuk minder. Het geeft vooral een heerlijke warmtesensatie. De balsem zelf is qua structuur ook heel prettig. Niet te hard en niet te zacht. Smeert echt heerlijk uit, en trekt snel in. Ik kon na 5 minuten wachten gewoon mijn broek aantrekken. Ik ben blij verrast. Wat een topper, echt een zeer gezond alternatief voor dat potje Vicks!
Mijn moeder ( 70) heeft vaak gewrichtspijnen in haar knieën en ook haar nek en schouders zijn pijnpunten die haar zo nu en dan flink kunnen plagen. Bij haar heb ik haar nek en schouders en knieën ingesmeerd met de balsem. Ze ervoer het als zeer prettig en de pijn in haar knieën verminderde opmerkelijk. Ze wilde meteen mijn potje houden! 😉
De geur vond zij, net als ik, heerlijk. Het is echt een “ vicks-geur” om het zo even te formuleren. Of zoals mijn moeder het beschreef “ een mix tussen tijgerbalsem en Vicks”. Let dus wel op deze geur als je je kleding aantrekt want de geur blijft dan lang om je heen hangen, maar of dit nu zo erg is…? De geur vind ik echt zalig, of ben ik daar misschien een beetje een rare in?
IMG_5382

WAAR KAN IK KOPEN EN BESTELLEN?

VAN DER PIGGE zit gevestigd aan de Gierstraat 3 in Haarlem, ze zijn daar sinds 1849 gevestigd en het pand is daarom een pracht om te gaan bekijken! De winkel is een zeer mooie belevenis om in rond te wandelen. Ze hebben ook een mooie webwinkel. Je kunt deze balsem van de Hoop bestellen door op deze link te klikken. Het mooie van VAN DER PIGGE is, dat zij ook zeer deskundig personeel rond hebben wandelen. Deze mensen zijn goed opgeleid en hebben zich gespecialiseerd  in wat zij  verkopen. Heb je dus een vraag, kun je altijd contact opnemen met hen via verschillende wegen.
Notificatie: ik kreeg deze balsem gratis toegestuurd. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten ( ook niet via kortingsacties) Het review is onafhankelijk en op basis van eigen ervaringen geschreven. 

SUPER KORTINGSACTIE!

Natuurlijk mag ik ook deze keer een mooie korting geven op dit gezonde, pure en natuurlijke alternatief op het potje Vicks! Van 18 September tot 25 September krijg je maar liefst 20% korting op deze BALSEM VAN DE HOOP! Je betaalt dus geen  € 11,25, maar  € 9 euro!!!!
Woon je in de buurt van de winkel? Dan kun je toch gebruik maken van deze korting, door te bestellen en te kiezen voor “ bestellen en afhalen” !!!!
* Zolang de voorraad strekt
* Gebruik de kortingscode “ hoop2018”
* lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van VAN DER PIGGE

3 Reacties op “Van der Pigge ” balsem van de hoop” het gezonde alternatief op het potje Vicks!

  1. Beste Monique, dank weer voor je uitgebreide informatie!
    Ik zie dat je zwarte handschoenen draagt. Zijn dit speciale handschoenen?
    Ik zie in de winkel alleen witte van latex of vinyl.
    Ben benieuwd naar je reactie.
    Groetjes Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *