Pinda stammetjes ( Vegan)

Zeer simpel en eenvoudig, zo zou je deze heerlijke koekjes kunnen omschrijven. Want veel tijd om ze te maken kost het je niet, bovendien omvat het zeer weinig ingrediënten. Een heerlijk koekje om even snel voor onverwacht bezoek te maken, of gewoon lekker tussendoor!

Ik adviseer je om liefst biologische ongezouten ongebrande  pinda’s te kiezen. Uiteraard kun je ook voor niet-biologische ongezouten/ ongebrande pinda’s kiezen. Supermarkten hebben tegenwoordig deze ook in hun assortiment. Dit is voordeliger dan biologische.

Dit heb je nodig:

Om te garneren

  • pinda’s
  • vanille bourbon
  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 •C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de koekjes in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot er een stevige, licht smeuïge massa ontstaat. Maak ” stammetjes” uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk in ieder stammetje wat pinda’s en bestrooi deze royaal met de vanille en kaneel. Bak de stammetjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *