Pindakaas ijsbonbons ( vegan )

OEH! Wat zijn deze lekker! Zeker in de zomermaanden een ware traktatie voor bijvoorbeeld topsporters. Een pindakaas ijsbonbon vult direct de verloren gegane mineralen weer aan terwijl je geniet van een verkoelend stukje ” ijs”.

Ook voor de niet-sporters zijn deze ijsbonbons een ware traktatie, In het bijzonder voor alle pindakaas-monsters onder ons šŸ˜‰ Ze bevatten maar vier ingrediĆ«nten, maar het zijn wel meteen ingrediĆ«nten die voor een zeer VOEDZAAM geheel zorgen. Als je een halve bonbon hebt opgesnoept kan je al behoorlijk vol zitten, en dit voor langere tijd ook blijven. Her is enorm verzadigend.

Dit heb je nodig:

( voor ongeveer zes ijsbonbons)

  • 200 gram ( liefst homemade) pindakaas ( indien niet zelf gemaakt, zorg er dan voor dat de pindakaas alleen bestaat uit pinda’s )
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een halve banaan, gepureerd
  • een vol koffiekopje gepofte boekwit of Quinoa ( verkrijgbaar bij de AH )

Extra nodig:

papieren bakvormpjes

Zo maak je het:

Roer alle ingrediƫnten in een kom goed door elkaar. Vul de vormpjes met het mengsel en laat tenminste 3-4 uur in de vriezer hard worden. Bewaar ze in de vriezer en haal ze na 24 uur vriezen, ongeveer 10 minuten van tevoren uit de vriezer voor consumeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *