pitten cake ( vegan)

Zeer eenvoudig om te maken, maar oeh, wat een smaken! Daar kan je moeilijk vanaf blijven! De havermout in het recept heeft een weektijd vooraf nodig, van ongeveer twee uur. Zet de gevraagde 125 gram havermout samen met twee/drie druppels stevia ( ik heb de amandelsmaak gebruikt) in water te weken, giet overtollig water na de weektijd af.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 150 gram pompoenpitten
  • 125 gram geweekte havermout ( zie toelichting hierboven)
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 200 ml haver of andere melkvervanging

Voor de garnering:

  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een middelmaat vierkant blik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een fijne massa. Stoer de massa in de vorm, verdeel. Tik het blik aan zodat alles goed wordt verdeeld.

SAM_6039

Bestrooi één helft met zonnebloempitten, de andere helft met pompoenpitten, druk ze licht in het beslag. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_6040

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *