Pompoen bites ( no oven, vegan)

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Ieder jaar zien we steeds meer feesten en ook de commercie stijgt ieder jaar. Ik beleefde mijn eerste echte halloween feest in Amerika. Dat was in 1991. Wat een geweldige ervaring. De pompoenen waren levensgroot bij alle deuren, en ” trick or treat” is daar echt big. Ook hier zien we ieder jaar steeds meer versierde huizen. Ik vind dat echt geweldig leuk, want wat hou ik van halloween! Het grote pompoenfeest! 😉

DSC_0631

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit feest. Ik heb het dan over het vele snoepgoed wat omgaat. Gelukkig kunnen we de kinderen aan de deur ook verblijden met gezonde alternatieven, zoals deze zachte bites in de vorm van pompoentjes. Uiteraard zijn ze ook voor volwassenen verrukkelijk. Ze zijn zeer snel te maken en…je hebt geen oven nodig!

Je kunt pompoen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook wortel Zorg wel dat de wortels schoon zijn. Gebruik liefst een halve flespompoen voor deze bites, deze hebben een mooie oranje kleur (  vruchtvlees)

 

Dit heb je nodig:

  • een groot stuk flespompoen, in stukken gesneden ( schil zoveel mogelijk verwijderen, gooi deze niet weg, maar kook deze zacht om lekker op te smikkelen als tussendoortje!) of 100 gram schoongemaakte worteltjes
  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram havermout
  • twee flinke eetlepels biologische eryjthritol + 3 druppels zuivere stevia
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
  • enkele verse takjes munt

DSC_0629

zo maak je het:

Pureer de pompoen of wortel in de ( liefst HS) blender tot een fijne massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed dit tot een stevige, maar smeuïge bal. Draai er rondjes uit en vorm er pompoentjes van. Steek in het midden een klein takje munt.

 

DSC_0627

DSC_0632

 

Een reactie op “Pompoen bites ( no oven, vegan)

  1. Top! Deze ga ik zeker maken! Ik ben dol op Limonchello, dus daar ga ik het stiekem mee proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *