Pompoen paddenstoelen

SAM_2990

Zo rond de herfst krijgen we ze zowat naar ons hoofd geslingerd: POMPOENEN! Zodra de pompoenentijd weer aanbreekt maakt mijn hart weer een sprongetje. Je maakt mij namelijk gelukkiger met een groot stuk ( kabocha) pompoen dan met een moorkop. Ik vind niets zo lekker als pompoen. Ik zie het als een heerlijk cadeau van moeder natuur. SAM_2994

Het is dan ook niet zo vreemd dat pompoen in erg veel van mijn recepten voorkomt. Ieder jaar probeer ik weer hele lekkere, verrassende, nieuwe recepten te bedenken. Zoals deze paddenstoelen. Ze zijn niet alleen super-lekker en super-cute, ze bevatten ook heel veel gezonde voedingsstoffen. Je kunt ze dan ook gerust als onderdeel van een hoofdmaaltijd eten ( ontbijt, lunch, diner, toetje) maar ze zijn natuurlijk vooral erg lekker als een gezond tussendoortje. Het vult de maag enorm, en dankzij de langzame koolhydraten heb jij voorlopig even geen honger. De paddenstoelen zijn ook zeer geschikt voor na het sporten.

Dit heb je nodig:

  • een kleine pompoen, gewassen en in de schil, in stukken, gekookt en uitgelekt
  • 15 druppels greensweet-stevia chocolade*
  • 325 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 45 ml water

Voor de topping:

(* wil je alles wat zoeter, zoet dan op smaak. Proef steeds even of alles zoet genoeg is)

SAM_2991

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de stukken pompoen in de blender. Roer door drie kwart van de pompoen-puree alle ingrediënten voor de paddenstoelen. Roer alle ingrediënten voor de topping door de rest van de pompoenpuree.

SAM_2992

Knip uit een vel bakpapier vierkante stukken. Maak propjes van de stukken bakpapier en strijk de propjes vervolgens weer glad. Zet een muffintray klaar ( als je deze niet hebt, zijn vuurvaste ronde schaaltjes ook goed) en druk steeds een papiertje in een vorm, vul deze met het paddenstoelen-beslag. Druk de massa aan. Schep met een lepel steeds beetjes van de topping erover. Bak de pompoen-paddenstoelen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen, zodat de topping kan drogen.

SAM_2993

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *