Pompoen rots ( vegan) uit de airfryer

Van pompoenen krijg ik nooit genoeg, en ik gebruik ze daarom ook veel in mijn recepten. Er zijn zoveel soorten, dat het zeker leuk is om ook met deze soorten te experimenteren . Neem nu de SPAGHETTI POMPOEN .  Deze pompoenen hebben een andere textuur aan vruchtvlees. Dit levert verrassende baksels op.

DSC_0598

In de airfryer maak je bovendien supersnel de lekkerste pompoen-baksels. Ik bedacht bijvoorbeeld dit leuke taartje wat lijkt op een rots, vandaar de naam. Het bestaat uit zeer weinig ingrediënten. En is in nog geen half uurtje gemaakt in je fryer!

 

Dit heb je nodig:

  • een spaghetti pompoen, gekookt en uit de schil
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 4 gram Agar Agar
  • drie flinke eetlepels lucuma poeder *
  • ( * je kunt ook cacaopoeder gebruiken)

Voor de bodem en deksel:

DSC_0599

Zo maak je het:

Roer de lucuma, Agar en stevia door de pompoen en maal dit fijn in een keukenmachine of blender, of staafmixer of gewoon met de hand. Kneed de stevia door de havermout en voeg steeds beetjes water toe tot er een stevige bal is te kneden. Haal drie kwart van de bal. Bekleed een kleine ronde springvorm met bakpapier. Druk de deegbal op de bodem uit en schenk de pompoen massa erop. Maak van het kwart van de deegbal een plat deksel en leg dit op de pompoen massa.

DSC_0600

Zet de airfryer op 175 graden en bak 15 minuten. Laat daarna goed afkoelen.

 

Je kunt uiteraard ook ieder andere pompoensoort gebruiken!

 

 

 

Een reactie op “Pompoen rots ( vegan) uit de airfryer

  1. Monique ik heb enkel nog 2 glazen schalen die in de fryer passen.
    Zou deze koek daarin wel lukken? En moet ik ‘m er aan het eind vd baktijd ook uithalen en los in de fryer nog een paar min bakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *