Prachtige collectors item RVS D-BOTTLE beschilderd door kunstenaar Jacques Tange, een cadeau voor jezelf en het milieu!

Ik heb niet zoveel met kunst. Eigenlijk kan ik beter zeggen dat ik totaal NIETS heb met kunst. Ik heb nooit zo begrepen wat er nu leuk is aan het uren staren naar een doek, maar ik snap inmiddels wel wat beter dat veel mensen hier zoveel meer in kunnen zien dan ik.

Toch kan ik inmiddels sommige kunststukken wel waarderen. Het zijn dan wel kleurrijke , speelse en inspirerende stukken. Ik hou niet zo erg van die ” recht-toe-recht-aan” kunst werken, maar  wel van werken van sommige artiesten. Zo heb ik al heel wat jaartjes twee schilderwerken van “ de dikke dames “ boven mijn bed hangen. Dat vind ik dan wel weer heel erg geinig. In dat genre ligt dan ook mijn aantrekking tot kunst.
Onlangs kwam Rosa, een echte Schiedamse, aanzetten met wel heel iets bijzonders, namelijk beschilderde RVS drinkflessen. Wat een BRILJANT idee! Ik ben heus wel wat beschilderde / geïllustreerde drinkflessen tegengekomen als echte RVS flessen-freak, maar een fles wat is beschilderd door een echte kunstenaar? Nee, dat was nieuw voor mij.
Rosa scheen deze kunstenaar te kennen, sterker, het is haar buurman. Toen zij naar een leuk, mooi, origineel en passend cadeau zocht om de gasten op de openingsdag van onze concept store te verwelkomen, stuitte zij op deze unieke RVS flessen. We hebben ze direct ingekocht en hebben deze aangeboden aan de gasten, die blij verrast waren. Net zo blij verrast als ik. Toen ik mijn enthousiasme op mijn socials deelde, met foto, ontving ik meteen een tsunami aan vragen waar deze fles te koop was. We hebben meteen aan deze vraag voldaan, de RVS fles is vanaf nu verkrijgbaar bij Puur & Fit!
Naast dat het een collectors item is, en een must-have voor de RVS fles-lover, heeft de fles een mooi verhaal. En die wil ik erg graag vertellen!

DE ARTIST

Laat ik beginnen met de Artist himself, JACQUES TANGE. Ik mocht hem op onze openingsdag even kort ontmoeten. Een man met een zeer fijn charisma. De van origine in Vlissingen geboren Schiedammer is werkelijk opgegroeid met penselen in zijn hand. Vanaf zijn veertiende ambieerde hij om een echte professionele artiest te worden, en dat heeft hij meer dan waargemaakt. Hij heeft een opleiding gevolgd aan de Academy of arts in Rotterdam maar vond de regels voor hem al snel te verstikkend. Hij is zijn eigen weg gaan volgen om zijn eigen identiteit in zijn werken te bewerkstelligen. Inmiddels is hij internationaal bekend en geroemd om zijn zeer kleurrijke, speelse manier van werken. Hij werkt noodzakelijk met olieverf en pastel, maar ook op keramiek. Met zijn pastels creëert hij met brede passe-partout warme en blauwe kleuren wat je het gevoel geeft door een venster te kijken of in een theater te zitten. Het is echt een gave om met beperkte en vooral zeer eenvoudige middelen de juiste sferen op te kunnen roepen. Hij levert zoveel verrassend werk op dat hij niet in een bepaald hokje is te plaatsen. En dat is nu precies waar ik van hou. Wil je meer zien van zijn werk? Bezoek dan zijn website, KLIK HIER. 
Jacques krijgt veel internationale aandacht en hij is ook al eens tot kunstenaar van het jaar verheven. Hij exposeert vanaf 1992 en heeft werk in verschillende stedelijke collecties en musea.
Jacques woont en werkt tegenwoordig in Schiedam. En hij wilde erg graag iets voor zijn stad doen. Dit zijn deze unieke beschilderde RVS drinkflessen geworden. Eigenlijk is dit een project wat is geboren uit een ander project voor de stad Delft in Delftsblauw.  Net als de stad Delft DELFTS BLAUW verkoopt aan toeristen, verkoopt Schiedam SCHIEDAMS BLAUW. Toen Jacques voor Delft de kandelaar aan het beschilderen was, raakte zijn verf op. Hij had geen zin om naar de winkel te gaan, en is toen maar zelf wat gaan mengen. Hij fabriceerde een blauwe kleur die enigszins op de Delfstblauwe kleur leek maar door toevoeging van een puntje rood een veel mooiere uitstraling kreeg. Dit heeft hij meteen verworven tot SCHIEDAMS BLAUW / voor de toerist SCHIEDAMS BLUE. Later kwam hij erachter, dat Schiedams blauw in het verleden korte tijd al eens heeft bestaan. Jacques heeft dit dus een nieuw leven ingeblazen.
Het merk D-BOTTLE is van origine afkomstig uit Curacao maar heeft ook een vestiging in Nederland / Schiedam. Eén + één was al snel twee, en D-BOTTLE richte in Juni 2020 een uniek WATER REFILL “ programma op, om hun missie, het verminderen van de plastic flessen in de wereld, kracht bij te zetten. Zij schakelden Jacques in om een wel heel bijzondere fles te produceren, die zowel als unieke collectors item verkocht kan worden, als voor toerisme in Schiedam om ook hen te stimuleren tijdens hun bezoek aan de stad geen plastic flessen te kopen, maar de RVS fles te gebruiken. De speciale editie fles is alleen in Schiedam verkrijgbaar op diverse verkooppunten in de stad verspreid, plekken waar veel toeristen komen. Ze worden daar gevuld met water.
De fles heeft exact dezelfde specificaties als de gewone D-BOTTLES. Daarnaast doneert D-BOTTLE 5% van de opbrengst aan STICHTING DICHTBIJ / NME SCHIEDAM. Deze stichting zet zich in voor educatie over het milieu aan Schiedamse scholen. Als je in Schiedam bent kun je via een app de “ tap-plekken” vinden waar je gratis je fles kunt laten vullen met vers water. Meer info vind je door HIER TE KLIKKEN. 
De D-BOTTLES zijn in Nederland al aardig populair. Het zijn mooie, degelijke RVS flessen in redelijke prijsklassen. Ze zijn gemaakt uit high Grade 18/8 RVS zowel van binnen als van buiten. De fles is voorzien van een dubbelwandige vacuüm insulatie, en 100% lekvrij dankzij de speciale dop. Het is in staat om koude dranken maar liefst 24 uur lang koud en “ chilled” te houden, en tot 12 uur je warme drankjes warm te houden. Een super degelijke fles die ook eenvoudig is te onderhouden. Je kunt je fles met een heet sopje reinigen. De flessen zijn NIET geschikt voor de vaatwasser en je kunt ze beter ook niet voor een lange tijd in de koelkast zetten . Dit vermindert de thermo werking aanzienlijk. Je kunt de fles ook niet in de vriezer stoppen om deze reden. Gebruik ook geen ruwe borstels die helemaal niet geschikt zijn voor flessen. Er zijn tegenwoordig overal speciale borstels verkrijgbaar, gebruik deze,
De fles geeft geen vervelende smaakjes en geurtjes, bij normaal onderhoud. Meer info over het onderhouden van drinkflessen? KLIK HIER. 

LIMITED EDITION

De SCHIEDAM BLUE BOTTLE is dus echt een zeer bijzondere drinkfles met een verhaal. Er is een beperkte oplage, en als je deze fles aanschaft doe je niet alleen jezelf een groot plezier, ook het milieu. En je ondersteunt goede doelen om het milieu een beetje beter te maken. Ik heb hem zelf inmiddels al een poosje in gebruik en hij bevalt mij meer dan prima. Ik trek er buiten ook aardig wat bekijks mee. 😁  En krijg dan ook veel “ de waar-kan-ik-hem-kopen” vraag toegespeeld. Daar heb ik meteen op geanticipeerd, want hey…..ik heb nu tenslotte een waanzinnig platform bij Puur & Fit!😊 En deze fles past in alle mogelijke puzzel gaten bij onze standaarden. Bovendien komen we zelf ook uit Schiedam! Hoe leuk is het om ons stadje te kunnen ondersteunen!

WAAR KAN IK BESTELLEN?

De fles kost € 21,95. En is dus ( met gepaste trots) als één van de exclusieve verkooppunten te bestellen via www.puurenfit.nl/ Je kunt uiteraard in onze concept store aan de Sydneystraat 152 te Rotterdam op werkdagen tussen 9.00 / 17.00 terecht om je fles met water te vullen. En je kunt je fles ook daar kopen, scheelt je verzendkosten als je toch in de buurt bent  😀
Wil je de fles on line bestellen? KLIK DAN HIER
Namens mij en Jacques Tange ontzettend bedankt voor jullie steun !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *