Rettich/koolraap frieten met Quinoa saus

Aardappel patat/friet is ” zo 2015″ 😉 We maken ze tegenwoordig van meest bijzondere groenten, zoals rapen en knollen, zoete bataten en cassave/yam. Het grote voordeel met deze soorten is dat het erg weinig zetmeel bevat, minder calorieën, maar ontzettend voedzaam is. Dit maakt deze patat geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een koolhydraat-arm dieet volgen. Omdat je ze in de oven of airfryer bakt, bevatten ze ook weinig tot geen vet, afhankelijk wat jij toevoegt. Deze frieten zijn niet gemarineerd met olie, maar met kruiden en aminos. Je kunt alles over aminos lezen, door hier te klikken.  Je kunt uiteraard ook kiezen voor sojasaus, TeriYakisaus, of tamarisaus.

IMG_0142

Ik wilde eens een bijzondere, nieuwe saus bedenken. Ik kwam uit bij Quinoa. Quinoa kun je inmiddels overal kopen ( veelal in korrel) In de biowinkel kun je Quinoa-vlokken vinden. Deze zijn meest geschikt voor deze saus. Kun je geen vlokken vinden? Gebruik dan drie volle kopjes Quinoa, kook deze en laat goed uitlekken.

IMG_0144

Om deze saus te maken kun je het beste een HS blender gebruiken. Deze bezitten speciale programma’s die de saus verwarmen terwijl de machine draait. Dit geeft het beste resultaat. Je kunt ook een gewone blender gebruiken, verleng de tijd dan wel enkele minuten, blijf controleren of de saus dik genoeg naar wens is.

Dit heb je nodig:

Voor de frieten:

  • een rettisch, in frieten gesneden
  • een kleine koolraap, in frieten gesneden
  • een flinke scheut Aminos of tamarisaus
  • drie eetlepels kerrie Masala
  • een eetlepel rozemarijn

IMG_0147

Voor de saus:

IMG_0140

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Het is het beste, om de frieten een uurtje te laten marineren, maar dit hoeft niet. Doe de frieten in een kom en voeg de kruiden en aminos toe, schud erg goed door elkaar. Stort de frieten op de bakplaat en verdeel. Bak de frieten in het midden van de oven goudbruin gaar, in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds controleren.

IMG_0143

Doe alle ingrediënten voor de saus in de kan van de HS blender en zet de blender op soep-stand. Hou in de gaten hoe de saus indikt tijdens het draaien. Als de saus naar wens op dikte is, de machine vroegtijdig stoppen. Serveer de saus bij de frieten.

IMG_0141

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *