Review Barefoot SOS lichaamsverzorging voor de gevoelige huid

Laat ik met de welbekende deur in huis vallen: ik heb een zeer gevoelige tot droge huid. Dit geeft mij al jaren stress. Stress in de zin van het vinden van een juiste crème voor mijn gezicht en voor reiniging en algehele verzorging. Sinds kort maak ik veel zelf, en op zich vind mijn huid dit allemaal wel goed, tot een bepaald punt dat het lijkt te zeggen” ik heb er nu wel weer even genoeg van”. Gevolg: trekkerig gevoel, warm en rood, met in het ergste geval wat uitslag/rode vlekken.  Er rest dan niets anders voor mij dan ( zucht…) weer opnieuw op zoek te gaan naar een crème die hopelijk wat langer mee zal gaan. Onlangs heb ik wel een heerlijke homemade crème bedacht waar mijn huid wel tevreden blijft, maar….om dat te maken kost aardig wat tijd ( met name in het schoonmaken van je blender….dievenwerk!)  Dat stel je dus best wel uit. Tot het punt dat je crème echt opraakt..

Nu wilde het toeval dat, nét toen ik de bodem van mijn potje crème begon te zien, ik werd benaderd door www.mygreenuniverse.eu. Deze webwinkel verkoopt werkelijk alles wat 100% puur en zuiver is. Eerder heb ik de essentiële oliën van Tisserand al beoordeeld en hadden zij er een groot fan bij. Afijn, er werd me gevraagd of ik BAREFOOT SOS producten al kon. Nee….die kon ik niet. Hans van www.mygreenuniverse.eu had mijn verhalen ook gelezen over mijn  strubbel met het vinden van de juiste crèmes en dacht direct aan BAREFOOT SOS. Ik was uiteraard ontzettend nieuwsgierig, en mocht een aantal producten gaan uitproberen.

SAM_2485

WAT IS BAREFOOT SOS?

BAREFOOT SOS is een lijn van natuurlijke producten, die in het bijzonder zeer geschikt zijn voor mensen met een gevoelige tot zeer gevoelige en droge huid. Daarnaast is het ook erg geschikt voor mensen met een probleemhuid, zoals eczeem en psoriasis. De crème is zo natuurlijk, dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden, dus ook voor baby’s en bejaarden. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Ze combineren natuurlijke ingrediënten,  botanische extracten, pure moisturises, en de beste etherische oliën,  waardoor de producten zo zacht en vriendelijk zijn voor de huid, dat zelfs tere babyhuidjes verzorgd kunnen worden. De producten zijn vrij van paraffine, parabenen, SLS, kunstmatige meuk ( bijvoorbeeld kleur en geurstoffen) en, interessant voor veganisten, ze bevatten geen dierlijke ingrediënten! Ze zijn ook niet getest op dieren. 

De producten zijn geïnspireerd door de oude Chinese traditie dat artsen “ barefoot” ( blootsvoets) van dorp naar dorp trokken om hun kennis te delen en natuurlijke geneesmiddelen te verstrekken. Barefoot SOS is in 1997 opgericht. Ze hebben als missie, de meest effectieve en krachtige plantenextracten in de wereld te verkrijgen zonder in te boeten aan ethische integriteit. 

SOS DRY+SENSITIVE

Barefoot heeft een speciale “ reddingslijn” voor de dagelijkse verzorging. Deze lijn is er voor mensen zoals ik. Ik kreeg drie producten uit deze lijn:

– FACE & BODY RESCUE CREAM

– SOOTHING FACE & BODYWASH

– DAILY RICH BODY LOTION

Ik heb de producten twee weken lang getest. Daarnaast heb ik geen andere producten gebruikt, om de resultaten goed te kunnen beoordelen. 

SAM_2483

FACE & BODY RESCUE CREAM

Alhoewel je de crème voor je hele lijf kunt gebruiken, heb ik deze crème alleen voor mijn gezicht gehouden. Wat zit er zoal in? 

– botanische extracten van Stellaria ( Vogelmuur) en Arctium Lappa ( Grote Klis) . Dit kalmeert een geïrriteerde huid direct.

– Macadamia en Teunisbloem olie. Dit voedt de huid intensief en geeft verlichting bij een schrale huid.

– Postelein biofermentaat. Dit is een bron van glutathion, wat beschermt tegen vrije radicalen.

– Zuivere etherische oliën van Neroli en kamille . Dit voedt de huid en geeft een aangename zachte geur. 

SAM_2484

Ik kreeg 100 ml. De tube is zeer prettig, en hygiënisch. Door de speciale dop kun je niet snel een te grote klodder op je vinger zetten. Je hebt maar erg weinig nodig, de crème is zeer compact en zalvig, maar smeert heel erg prettig uit, en trekt DIRECT in. Je houdt geen witte vegen over in je gezicht. De crème is niet vet, wat ik persoonlijk heerlijk vind. Ik ben “ van-de-snelle” en wil graag verder als ik mijn gezicht in heb gesmeerd met crème. Het blijft niet vet aan de vingers, Mijn huid reageerde al direct na de eerste smeerbeurten fantastisch . Het zuigt de crème in als een spons en ik heb een frisse gloed. De crème ruikt ook heel erg licht, ontzettend aangenaam. Je hebt van die crèmes die je nog ruikt na uren en het zelfs je eetlust kan bederven. YEACHHHIIE! De geur doet mij nog het meest denken aan lichte magnolia met citronella. Ik ben na twee weken echt dol-enthousiast over deze crème. Ongelooflijk lekkere crème, smeert fijn uit, past helemaal in mijn snelle leven, waar ik nooit stilsta, en het heeft een waanzinnig goede uitwerking op mijn huid. WAT EEN TOP CREME! 

SAM_2481

SOOTHING FACE & BODYWASH

Deze wascreme heb ik weer niet voor mijn gezicht gebruikt, maar voor mijn lichaam. Met name mijn kuiten en schenen zijn vaak gortdroog. Ik ben gezegend met haar-vrije benen ( ik heb nog nooit in mijn leven mijn benen geschoren, een geschenk) maar daar in tegen zijn ze vaak droog tot gortdroog. Als ik ze een dag niet insmeer gaat het jeuken en irriteren. Ook veel crèmes en zeep leveren erg veel irritaties op, zoals rode bultjes, vlekjes en droge plekken wat zelfs kan gaan schilferen. GRIEZEL!!!!!! Ik heb mij twee weken lang enkel gewassen met deze body wash. Wat zit er zoal in?

– Teunisbloem en Joboba olie. Deze voeden en verzachten de huid.

– Panthenol ( Vitamine B5) en Allantione. Dit is voor behoud van de vochtigheidsgraad van de huid.

– Botanische extracten van Stellaria ( Vogelmuur) en Arctuim Lappa ( Grote Klis) . Voor verkoeling en verzachting.

– Zuivere etherische oliën van Geranium en Citroen tea-tree. Geeft een heerlijk frisse geur. 

SAM_2482

Ik kreeg een tube van 200 ml. Weer zo’n fijne dop, waardoor je én hygiënisch, én zeer zuinig te werk kunt gaan. De geur valt meteen op, heerlijk fris en niet indringend of penetrant. De textuur is licht vloeibaar en schuimt heel licht. Waar ik erg blij mee ben overigens, want veel was/douchegels schuimen erg dat je er bijna van gaat schuimbekken en niet meer boven het schuim uit komt met je neus. Ik vond/vind vooral de geur ontzettend aangenaam. Het blijft ook na de wasbeurt als een soort lichte waas op je huid ruiken. De gel wast de huid zorgvuldig, geeft geen trekkerig gevoel en maakt het zacht en soepel. Weer niets op aan te merken, alleen maar lof! SUPER PRODUCT! 

SAM_2479

DAILY RICH BODYLOTION

Ik hou erg van body lotions dus ik was ontzettend nieuwsgierig naar deze. Ik kreeg een tube van 100 ml. Wat zit er zoal in?

– Botanische extracten van Stellaria ( Vogelmuur) en Malva Sylvestris ( Groot Kaasjeskruid) . Dit verkoelt en kalmeert de huid.

– Sheabutter. Verzacht en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

– Joboba, Argan en Macadamia oliën. Voeden en reguleren de huid.

– Zuivere etherische oliën van sinaasappelbloesem en Lavendel. Rustgevend en kalmerend.

SAM_2480

Ik val waarschijnlijk een beetje in herhaling maar ik kan ook hier werkelijk niets negatiefs aan ontdekken. Integendeel. De geur vind ik zalig, en rustgevend. Mijn huid is er superblij mee. Zeker de drogere gedeelten als de kuiten en schenen. Na een klein likje lotion zijn deze de hele dag gehydrateerd, terwijl ik met andere crèmes vaak twee tot drie x per dag ( afhankelijk van de droogheid) moet smeren. 

WAT VIND IK ERVAN?

Na twee weken alleen deze producten te hebben gebruikt is mijn huid in optimale conditie. Geen last gehad van irritaties, droogheid, overgevoeligheid-reacties, of andere trekkerige vervelende plekken.

21146348_10213726238580508_131110124_o

( styling en fotografie: Linda Cook)

Ik had vorige week een fotoshoot, en mijn gezicht is hierbij minimaal opgemaakt, mijn huid was zo mooi en glad en soepel, dat er niet veel aan te pas hoefde te komen. Na de shoot heb ik mijn gezicht direct gereinigd met de bodywash omdat mij dat het beste leek om de make-up te verwijderen, en dat werkte perfect. Daarna een likje remcue cream erop en klaar was ik. Meestal heb ik na een laag make up op mijn smoel dagenlang uitslag. Dit keer bleef dit uit! Geen grap, het bleef rustig in mijn gezicht! BLIJ VERRAST! Needless to say, dat ik dol enthousiast ben over deze producten! TIEN DIKKE THUMBS UP!!!!

De producten van BAREFOOT SOS zijn verkrijgbaar bij www.mygreenuniverse.eu. Om direct te bestellen: klik hier.

3 Reacties op “Review Barefoot SOS lichaamsverzorging voor de gevoelige huid

  1. Ik heb m’n hele kast vol staan met producten die dit beweren en telkens weer werkt het niet bij mij en krijg ik nog meer jeuk nog meer uitgedroogde benen en zo…..ik zou het wel willen proberen maar is er een probeersetje te verkrijgen van dit merk?

    • Dag Carla, dat weet ik niet, je zou de klantenservice van http://www.mygreenuniverse.eu eens kunnen contacteren. Ik herken heel veel in wat je schrijft en daarom ben ik ook zo blij verrast met deze producten, ze doen ECHT wat ze beloven. Ik ben heel kritisch, en dit spul is ECHT fantastisch. Succes en warme groet!

  2. Ik heb hier ook een kleine verpakking van de crème en een tijdje gebruikt, maar nu toch weer terug bij de sealine mineralen face en bodytreatment. Lekker makkelijk ook alles in 1. Gebruik m al jaren en is voor mij toch t beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *