Review biologische natuurlijke shampoo’s + conditioners voor divers ” probleem” haar en hoofdhuid!

Alhoewel ik zeer blij ben met mijn huidige shampoo + conditioner, ben ik altijd weer op zoek naar iets nieuws. Dit heeft vooral te maken met de geurbeleving. Ik ben om te beginnen ontzettend gevoelig voor geuren. Ik vind dat gewoonweg belangrijk. Als iets lekker fris en fruitig ruikt heb je mij al snel in je zak zitten. Natuurlijk kijk ik niet alleen maar naar hoe iets ruikt of is dit meest bepalend, want het moet uiteraard wel zijn werk doen en aan mijn meukvrije eisen voldoen. Maar ik zou liegen, als ik zou vertellen dat geuren voor mij geen belangrijk punt zijn. 

Zo kreeg ik onlangs een blikje handcréme toegestuurd. Qua samenstelling zag het er tip-top uit. Maar de geur…..het was zo erg, dat ik er serieus licht misselijk van werd. Het had een “ limoen” geur, maar dat kwam er wat mij betreft niet zo uit.. Het stonk werkelijk vreselijk , het rook nog het meest naar die vieze geur aan je handen als je te lang plastic handschoentjes hebt gedragen. Ik heb het blikje dan ook snel weg gegeven aan iemand die dat helemaal niet erg vond. Maar zelfs zij zei mij ook na wat dagen in gebruik, dat het “ best een raar geurtje” had. 😉
Geuren zijn dus voor mij best belangrijk. Ik kan dan ook best een beetje “ uitgeroken” raken op bepaalde producten die ik standaard gebruik. Het is niet zo dat ik continu van verzorgingsproduct moet wisselen, maar het gebeurt wel eens dat ik “ toe” ben aan wat anders. Ik heb gemerkt, dat ik dit voornamelijk met haarverzorging heb. Als ik daarom wat thuis krijg gestuurd om te reviewen, ben ik enorm nieuwsgierig of zo’n product lekker ruikt, maar ook aan mijn eisen-pakket voldoet. Veel flessen schuif ik door naar mijn vrienden en familie, omdat de geur mij niet bevalt of de samenstelling niet OK is voor mijn haar. Als je mij een tijdje volgt, weet je ook, dat ik naast een extreem gevoelige huid ook “ probleem” haar heb. Met name dun, zeer snel neigend naar droog. Voor mij moet een samenstelling dus 100% puur, liefst biologisch en natuurlijk zijn gehouden. Twee x wassen met Andrelon shampoo en ik loopt met een irriterende hoofdhuid wat jeukt als een tierelier, dof en stro-achtig haar. Niet onbelangrijk dus, dat een samenstelling voor mij moet kloppen. Geur is belangrijk, maar de samenstelling het meest belangrijkste.

LASAPONARIA

Ik ontving via importeur www.mygreenuniverse.eu onlangs een aantal nieuwe producten, of nou ja, niet nieuw op de markt, maar wel op de Nederlandse markt. Het gaat om een Italiaans merk, wat nog vrij weinig verkrijgbaar is in Nederland. Er zijn enkele webwinkels die wat producten verkopen, maar veel zijn het er nog niet. Daar hoopt importeur MY GREEN UNIVERSE verandering in te gaan brengen.  Dit merk werkt zo nauw mogelijk samen met mens, milieu en de natuur. Ze verkopen producten die geen chemische stoffen bevatten, veel wordt zelfs nog handmatig gemaakt. Het merk houdt tevens zeer veel rekening met bepaalde arbeidsomstandigheden , die hun gebruikte ingrediënten met zich meebrengen. Alles moet fair trade zijn en liefst zoveel mogelijk afkomstig zijn van ethische ketens. Dit houdt in, dat er zoveel mogelijk wordt samengewerkt met kleine bedrijven, en bedrijven die sociale die werk-inclusieprojecten  bevorderen. Ook werken zij geheel diervriendelijk. Er wordt gezorgd voor zoveel mogelijk certificering, natuurlijkheid en bioactiviteit. Dat klinkt voor mij heel goed en aantrekkelijk. Ik kreeg o.a een aantal flessen shampoo + conditioner thuisgestuurd om uit te proberen. Ik ben daarmee aan de slag gegaan.
Ik ontving een shampoo + conditioner voor chemisch behandeld haar ( denk aan haarverf, permanentvloeistof ) een “ elke dag” shampoo en een conditioner voor het haar meer volume te geven, en te ontwarren. Ik ontving ook een shampoo voor vet haar, deze heb ik voor deze test wel een keertje gebruikt, maar dat was geen goed idee…… Mijn haar veranderde in een soort pluis-paardenbloem. Ik had gelukkig geen last van mijn hoofdhuid, maar mijn haar was er absoluut niet blij mee.

BIOLOGISCHE SHAMPOO + CONDITIONER VOOR CHEMISCH BEHANDELD HAAR

Laat ik meteen even onthullen, dat mijn krulletjes niet van mezelf zijn……juist, ik moet mijn haar, om het meer volumineus te laten lijken en minder op een zielig bosje stro op mijn hoofd, om de twee / drie jaar permanenten. Nee, daar ben ik geen fan van. Maar ik heb wel een zeer lange zoektocht gemaakt naar de juiste kapper die met het meest “ vriendelijkste” permanentvloeistof werkt. Deze vloeistof is en blijft chemische troep, maar mijn hoofdhuid reageert hier amper op en mijn haar wordt maar beperkt beschadigd. Ik zie het net zoals de tandarts: noodzakelijk kwaad, eens in de zoveel tijd. Gelukkig blijven mijn krulletjes erg lang zitten en is het soms na drie jaar pas weer nodig om een nieuwe permanent te zetten. Daar kan ik mee leven. Maar linksom of rechtsom: mijn haar krijgt er een klap van. En ik heb dan ook zeker verzorgingsproducten nodig die hierop zijn ingespeeld. Daar lijkt de eerste set die ik heb getest aan te voldoen.
Laat ik beginnen te vertellen dat ik de flessen ontzettend leuk vind om te zien. Ze maken mijn badkamertje een stukje vrolijker met al die geinige kleurtjes. En geen zorgen: de fles is 100% milieuvriendelijk. De shampoo is in basis gemaakt van aloë Vera sap,  moringa-extract, lijnzaadolie en zonnebloempitten. De ingrediënten zijn 100% gecertificeerd biologisch. Wat zit er nog meer in?
– zonnebloem olie
– sinaasappel schil
– rozen perlargponium olie
– coco glucoside ( milde oppervlakte actieve stof , gemaakt van het gedroogde kokosnoot vruchtvlees)
Hoera! De shampoo geurt lekker! De fabrikant belooft dat deze shampoo weldadig en verzorgend werkt op :
– chemisch behandeld haar 
– droog haar
– dof haar
– futloos haar
– verzwakt haar
– broos haar
– snel splijtend haar
De shampoo belooft je haar vitaliteit en glans te geven. Dat wilde ik natuurlijk graag zien. De shampoo is overigens zeer fijn geprijsd: € 9,95 voor 200 ml. Dat is i.v.m andere biologische / natuurlijke shampoo’s een zeer fijn geprijsde shampoo.  Omdat ik altijd na een shampoo-wasbeurt een conditioner moet gebruiken om mijn haar een beetje doorkambaar te maken, heb ik meteen na mijn wasbeurt de bijhorende conditioner gebruikt.
Deze conditioner sluit inderdaad qua samenstelling perfect aan op de shampoo. Nu geloof ik persoonlijk niet zo in het “ moeten” combineren van één zelfde lijn, maar in dit geval wilde ik het proberen. Ook de conditioner bestaat uit 100% biologisch gecertificeerde ingrediënten, en veel van hetzelfde als in de shampoo. Het gaat om een geconcentreerde formule om droog tot zeer droog en beschadigd haar te “ repareren” en te herstellen. Het heeft een voedende, hydraterende en herstructurerende werking. Ook hier zien we ingrediënten als moringa, aloê Vera, lijnzaadolie, zonnebloempitten en sinaasappelschil. Deze conditioner kost € 9,95 ( 150 ml) wat ook zeer fijn is geprijsd.
De shampoo is erg prettig van structuur. Het komt er niet meteen uit gespoten, wat ik persoonlijk erg prettig vind, omdat dit ook meteen veel spaarzamer werkt en je veel langer met je shampoo doet. Wist je, dat veel shampoo-fabrikanten hun shampoo’s zodanig vloeibaar maken dat er onbewust en automatisch veel méér van wordt gebruikt? Dit zijn slimme trucjes om jou meer shampoo te laten kopen. Ik vind het daarom fijn als de inhoud van een fles shampoo niet meteen op de vloer ligt zodra je wat op je hand wilt spuiten. Daar heb je met deze producten in ieder geval geen last van.
De wasbeurt ging top. Het schuimt redelijk ( niet optimaal, maar dat is bij alle natuurlijke shampoo die in basis ECHT natuurlijk zijn, het geval) en ik kreeg er echt een “ gewassen” gevoel bij. Mijn haar voelde goed aan na de wasbeurt en het droog knijpen. Ik heb vervolgens twee “ erwtjes” conditioner over mijn haar verdeeld. Ik laat een conditioner meestal zo’n 5 minuten intrekken. Mijn haar werd vrijwel direct zacht bij het aanbrengen. Ik knijp altijd wat extra’s in mijn haarpunten. Ik hen de conditioner na zo’n 5 minuten zorgvuldig uitgespoeld, Mijn haar voelt echt supergoed. Ik kreeg mijn vingers makkelijk door mijn haar ( ik gebruik mijn vingers als kam…) en mijn haar kreeg inderdaad meer vitaliteit. Na mijn “ vinger-kammen” heb ik een beetje haargel in mijn haren geknepen en dit aan de lucht laten drogen. En dit is het resultaat!
Ik ben er supertevreden over. Mijn haar valt de rest van de dag perfect, het heeft veel glans en volume. Daar ga ik in de toekomst meer van bestellen! Ik durf zelfs te zeggen dat het mijn andere favorieten een beetje van hun troon heeft verstoten…..het is echt enorm fijne shampoo en conditioner. En vooral: het WERKT En de geur? Heerlijk! 😉
Wat vooral zeer opmerkelijk was, was de ultieme glans. Mijn haar schitterde gewoon in de zon. En ook de haarpunten waren zacht en flexibel. Echt ZO fijn!

BIOLOGISCHE EXTRA VIERGE OLIJF-SHAMPOO EN CONDITIONER VOOR VOLUME EN ONTWARRING/ ONTKLITTING

Ik ontving tevens een shampoo, die zeer geschikt is voor mensen die graag elke dag hun haar wassen en voor mensen met een zeer gevoelige hoofdhuid. Het haar wordt gereinigd zonder het te beschadigen, Veel mensen “ moeten” hun haren dagelijks wassen. Denk aan een beroep waarbij de haren snel en sterker worden bevuild, of beroepen waar een specifieke geur “ in het haar gaat hangen”. Als je bijvoorbeeld in een viswinkel werkt, of in een snackbar, dan kunnen de frituurluchten in je haar gaan hangen. Dan is een elke-dag-shampoo geschikter dan een shampoo voor regelmatiger gebruik. Ik was mijn haren om de vier/ vijf dagen. Ik was het dus niet dagelijks omdat ik niet in een viswinkel werk 😉 Voor mij zou deze elke-dag-shampoo dus niet echt hoognodig zijn, maar waar het wat mij betreft wel enorm geschikt voor is, is mijn gevoelige hoofdhuid. Want deze shampoo is zo delicaat, dat zelfs de meest gevoelige hoofdhuid er blij mee zal zijn. De basis is biologische extra vierde olijfolie. Daar is inderdaad van bekend dat het weldadig is voor huid en haar. Deze shampoo is geschikt voor het hele gezin, dus ook voor baby-hoofdjes. Dit tekent, hoe delicaat deze shampoo van samenstelling is. Het is ( net als de andere besproken shampoo’s en conditioners overigens…) vrij van parabenen. SLES, GMO en PEG’s Ook deze shampoo is weer erg prettig geprijsd: € 9,95 per 200 ml.. Wat zit er naast de olijfolie nog meer in?
– aloë Vera
– kokos glucoside
– lijnzaad olie
– moringa extracten
De shampoo is parfum vrij. Als je allergisch of overgevoelig reageert op parfums, dan is deze shampoo ook uitermate geschikt. Maar ja, ik hou juist wel van een geurtje…….Dit kun je zeer eenvoudig oplossen. Door er enkele druppels pure etherische olie ( of oliën) aan toe te voegen krijgt je shampoo een lekkere geur. Daar moet ik wel even wat genuanceerder op ingaan. Er wordt namelijk hier en daar  geschreven over etherische oliën en de nadelige effecten op haar. Dit is gelukkig een broodje-aap verhaal. Sterker nog, als je etherische olie op de juiste ( en dus verstandige…) manieren gebruikt is het erg heilzaam voor het haar. In natuurlijke haarverzorgingsproducten worden niet voor niets meestal etherische oliën gebruikt, niet alleen voor een lekkere geur, maar ook voor werkzaamheid.
Als een etherische olie op de juiste wijze wordt gemaakt ( via distillatie via stoom of water of door koude persing )  is deze 100% puur. Je moet ervoor zorgen dat je een olie koopt die 100% puur is. Pas dan spreek je van een etherische olie. Er zijn ontzettend veel namaak-oliën in de omloop, deze worden meestal chemisch geproduceerd en heeft eigenlijk niets met etherische olie te maken en kan ook inderdaad meer slecht dan goed doen voor je haar. Er zijn bepaalde oliën die zeer weldadig zijn voor ons haar. Dit zijn o.a:
LAVENDEL OLIE
Naast dat lavendel een ontspannende werking heeft, verbetert het tevens de bloedsomloop op de hoofdhuid. Dit kan weer gunstig zijn tegen haarverlies. Lavendel versnelt de haargroei, en heeft een hydraterende werking, met name in de haarpunten. Mensen met roos hebben bijvoorbeeld ook veel baat bij een shampoo met lavendel olie.
ROZEMARIJN OLIE
Niet direct een geur die je zou koppelen aan shampoo, maar omdat het ontzettend werkzaam is voor haar en hoofdhuid wordt het vrij veel toegepast in shampoo’s. In de etherische pure olie zitten veel antioxidanten die dunner wordend haar tegen kunnen gaan. Het bevordert de bloedcirculatie wat ervoor zorgt dat de haargroei en de haarzakjes worden gestimuleerd. Het verwijderd poriën op de hoofdhuid wat het zeer geschikt maakt voor mensen die last hebben van een jeukende hoofdhuid.
PEPERMUNT OLIE
Ik ben er dol op, en heb dan ook standaard altijd een flesje pure etherische pepermuntolie in huis. Het is goed voor heel veel dingen, maar ook voor het haar. De olie verhoogt de bloedstroom en verjongt de haarzakjes die de haargroei stimuleren. Zeker als je last hebt van een droge hoofdhuid, is pure etherische pepermuntolie geschikt. Het heeft een goede reinigende werking.
Gebruik etherische olie NOOIT PUUR OP HUID EN HAAR. Meng het ALTIJD met een 100% pure biologische olie, zoals olijfolie, amandelolie, joboba olie, kamille olie en argon olie. Je kunt per 100 ml olie zo’n 15-20 druppels etherische olie aanhouden als richtlijn. Hou het aandeel van etherische olie in elk geval onder de 1%.
Ik heb in mijn fles parfumerie shampoo enkele druppels rozemarijn olie gedruppeld. Dat gaf de shampoo meteen een zeer fijne geur.
Ook het wassen met deze shampoo ging geweldig. Ik moet wel zeggen dat ik meer tevreden was met de vorige shampoo uit dit review, maar dat ligt denk ik ook aan mijn haartype. Ik heb deze shampoo voornamelijk getest om te zien hoe mijn hoofdhuid erop reageert, en hoe mijn haar reageert op de shampoo met de etherische olie erin. Nou…meer dan prima, wat vind jij?
Ook de conditioner die ik na mijn wasbeurt gebruikte beviel me goed. Maar ook hier zeg ik dat de vorige conditioner mij veel beter bevalt en dat dit ook hier te maken heeft met mijn haartype. Deze conditioner is in het bijzonder geschikt voor mensen met moeilijk te doorkammen haren, haren die vrij snel klitten, en voor wat meer volume.
Ht is opvallend, hoeveel dezelfde ingrediënten er worden gebruikt in de shampoo’s en conditioners. Het wijkt hier en daar iets af van elkaar met een ander puur ingrediënt, maar dat ligt aan de werkzaamheid. Ook in deze conditioner ligt de basis in aloë Vera, moringa extracten, lijnzaad olie en zonnebloempitten. Maar wat we in deze conditioner ook tegenkomen, is het hierboven besproken etherische rozemarijn olie. Je ziet: het wordt erg veel in  natuurlijke haarverzorgingsproducten gebruikt. De conditioner kost € 9,95 en bevat 150 ml.
Na mijn intrektijd en zorgvuldig uitspoelen was mijn haar zacht en had het opvallend veel volume. Mijn vingers gingen erdoor als door een pakje boter. Prima conditioner! De geur vind ik wat sterker dan de andere conditioner. Erg fris!

EINDOORDEEL:

Tja, mijn voorkeur lijkt duidelijk 😉 Ik ben zeer te spreken over de bio-shampoo en conditioner voor chemisch behandeld haar. Daar ben ik erg enthousiast over! De olijf ( parfumerie) shampoo bevalt ook uitstekend, al vond ik mijn haar wat minder fijn vallen na de beurt. De conditioner voor kambaar haar maakt zijn belofte waar, ik kreeg mijn vingers sneller door mijn haren dan de conditioner voor chemisch behandeld haar. Het haar is inderdaad zeer zacht.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

Het merk maakt op dit moment zijn intrede in Nederland en is dus nog niet op zoveel plaatsen verkrijgbaar. Ik ontving de producten  via www.mygreenuniverse.eu, een toonaangevende website waar ik eerder wat producten voor heb beoordeeld. Zij zijn de officiële importeur voor de Benelux van dit merk.
Wil je de bio-shampoo voor chemisch behandeld haar bestellen?  KLIK HIER
Wil je de conditioner voor chemisch behandeld haar bestellen?     KLIK HIER
Wil je de parfumvrije olijf shampoo bestellen?   KLIK HIER
Wil je de conditioner voor klitvrij en volumineus haar bestellen?   KLIK HIER
Wil je de pure etherische oliën bestellen? Dit kan meteen bij www.mygreenuniverse.eu, want zij zijn naast officiële importeur van LASAPONARIA ook officieel importeur van TISSERAND, het meest toonaangevende kwaliteitsmerk voor etherische oliën. Kijk eens rond op de website. Mijn zegen heb je 😉 
Notificatie; ik ontving de beoordeelde producten gratis en vrijblijvend. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele inkomsten. Ook niet via kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 

MEGA KORTINGSACTIE!!!!

Je ontvangt van woensdag 24 April 2019 tot dinsdag 30 April 2019 OP ALLE SHAMPOO EN CONDITIONER van LASAPONARIA een korting van maar liefst 20% !!!!!! Je betaalt dus geen € 9,95 per fles, maar € 7,96 per fles!

  • LET OP: zolang de voorraden strekkend zijn
  • alleen geldig met de kortingscode ” MONIQUE20 ” in hoofdletters
  • lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van my green universe

klik hier om naar de algemene bestelpagina te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *