Review Bodyhemp CBD 400 mg balsem en 200 mg CBD+ 100 mg CBG balsem

Onlangs schreef ik een review / artikel over CBD olie van het merk MEDIHEMP. Daar ontving ik veel positieve reacties op. Ook werd ik benaderd door www.cbdland.nl die een groot leverancier zijn van medihemp. Zij vroegen mij of ik het leuk zou vinden om hun laatste nieuwe product te testen, een CBD balsem voor uitwendig gebruik. Ik kreeg twee potjes thuis gestuurd en ik ben er meteen in gedoken.

WAT IS HET?

Dat CBD olie weldadig kan werken bij tal van gezondheidsklachten heb je kunnen lezen in mijn artikel. Het gaat dan voornamelijk over inwendig gebruik ( druppels ) Dit gaat dus om iets anders, namelijk een balsem bedoeld voor uitwendig gebruik. Onze huid wordt tegenwoordig blootgesteld aan tal van schadelijke invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan luchtvervuiling, verzorgingsproducten vol met chemische bestanddelen, stress en spanning, en allergische reacties. Onze huid is ons grootste orgaan. Het is zwaarder dan ieder ander orgaan. Veel mensen denken, dat de huid onbelangrijk is, maar het is levend weefsel. En dat vraagt, net als onze organen, ook om een juiste verzorging en onderhoud. Zo’n 60% van wat we op de huid smeren wordt in de bloedbaan opgenomen. Je begrijpt nu vast ook beter waarom je je huid en de conditie daarvan niet voor lief moet nemen. Ook de belangrijke vitamine D wordt via de zon , via de huid opgenomen.
Als ik naar mezelf kijk, kamp ik al jaren met een extreem kwetsbare, overgevoelige, neigend tot droge huid. Ik moet daarom sowieso erg voorzichtig zijn met wat ik op mijn huid smeer. Ik behaal de beste papieren met 100% pure, biologische meukvrije verzorgingsproducten. Ik heb daar geen problemen mee en mocht ik specifieke huidproblemen krijgen, dan heb ik daar inmiddels zo mijn vaste hulptroepen voor in de kast staan. Bij uitslag gebruik ik bijvoorbeeld een soort SOS créme, bij spierpijn de heerlijke producten van VAN DER PIGGE enzovoort.
In de zomermaanden zweet ik meer, zeker als het echt snikheet is. Hierdoor krijg ik vaak zweet-uitslag of een jeukerige huid die ik uiteindelijk kapot kan krabben. Nu dat ik ook nog eens dit jaar de 50 hoop aan te tikken, heb ik sneller last van jeukerige huid, en rare uitslag. Ook in de koudere maanden ( als we deze nog meemaken in Nederland…. ) heeft mijn huid echt wat meer nodig dan alleen maar een créme. Vooral mijn lippen, handen en vingers kunnen behoorlijk pijnlijk worden omdat deze barsten. Ook voor deze kwaal heb ik een potje klovenzalf paraat staan. Ik ben eigenlijk al van alle markten thuis en voorzien, dus ik was best benieuwd of deze CBD balsem van enige meerwaarde kan zijn.
Qua samenstelling ziet het er goed uit. Dat stemde mij vrolijk. Ik kreeg twee verschillende soorten balsems: een balsem waarin 400 mg pure CBD olie in zat verwerkt, en een balsem waarin 200 mg CBD olie in is verwerkt + 100 mg CBG olie. Qua samenstelling zijn ze vrijwel identiek, met als uitzondering dat de CBG balsem de CBG olie als extra toevoeging heeft.  KLIK HIER om alles over CBG olie te lezen. Wat zit erin?
MANGIFERA INDICA ( MANGO ) ZAADBOTER 
Hier bestaat het balsem voor het grootste deel uit. Het wordt gemaakt van de uitgedrukte zaden ( ook wel korrels ) van de Mango indica fruitboom. De halfvette boter van deze mangozaden bevat ongeveer 50% oliezuur, 5% palmitinezuur, 8% linolzuur, en 48% stearinezuur.
LANOLINE
Daar had ik even wat problemen mee. Om te beginnen stond er in de algemene informatie dat de balsems 100% veganistisch zijn. Ik kon de lanoline ( ook wel wolvet ) dan ook niet goed plaatsen en al zeker niet als tweede ingrediënt in dit rijtje. Bij navraag blijkt het gelukkig te gaan om een PLANTAARDIGE variant. Genaamd PLANTASENS VL. Dit wordt gemaakt met sheabutter, olijfolie en glycerol rosinaat, dit is een ester van lange-keten-zuren afgeleid van plantaardige ingrediënten. De lanoline is daarom inderdaad geschikt voor veganisten.
KOKOSOLIE dat is ons allen wel bekend. Onbekend in dit geval is echter in hoeverre deze zuiver is.
CALENDULA ( goudsbloem: KLIK HIER om daar alles over te lezen
HENNEPZAAD OLIE: 100% rauw en zuiver, is mij verteld. We gaan daar dan ook van uit…
CANNABIS SATIVA ESSENTIËLE OLIE : het aandeel aan CBD olie in deze balsem.Ook 100% puur en rauw. Dit verhoogt de werking aanzienlijk.
ANTHEMIS NOBILIS BLOEM EXTRACT : ook wel kamille-extract
BORAGO ZAAD OLIE : olie uit het zaad van de Bernagie plant. Werkt zeer hydraterend.
HENNEPBLAD EXTRACT: weer een bijdrage van CBD in dit balsem.
CANNABIDIOL: ook deze verterkt de werking van de CBD aandeel in deze balsem
PUUR CITROEN ESSENTIELE OLIE: werkt naast verfrissend ook conserverend.
ROZEMARIJN BLADOLIE: KLIK HIER om alles over rozemarijn te lezen.
VITAMINE E : een weldaad voor de huid.,
Een fijn rijtje. Niets op aan te merken. Sterker: ik ben onder de indruk. De 400 mg balsem is 100% biologisch, vrij van vervelende en agressieve stoffen, bevat geen alcoholen, en bevat geen rare kleur en geurstoffen. De groene kleur van de balsem is dus echt puur en natuurlijk. Omdat de ingrediënten zo zuiver mogelijk zijn behouden, is de opneembaarheid en werking van de balsem meest optimaal. Het werkt bij de wortel, in plaats het maar oppervlakkig aan te pakken. Biologische rauwe hennepolie reactiveert de natuurlijke barrière-functie van de huid die verantwoordelijk is voor de huid te beschermen, en voldoende te hydrateren. Het balsem bevat mix van CBD  olie extracten en  een volledig spectrum van meer dan 85  andere cannabiinoîden. Daarnaast vinden we ook nog terpenen en antioxidanten die een ontstekingremmende werking hebben.  De zenuwuiteinden in de menselijke huid en huidcellen bevatten van nature receptoren. Dit balsem werkt goed samen met de huid, waardoor de probleem zones grondig worden aangepakt.
De balsem kun je beschouwen als een EHBO balsem bij tal van huidirritaties en problemen. Ik benoem er een paar :
– rode huid, geïrriteerde huid, rode vlekken op de huid
– algemeen gebruik ter onderhoud van de kwetsbare huid en aangedane huid als eczeem en psoriasis 
– vochtarme tot gortdroge huid
– prikkelende huid, stekende huid
– ruwe, schrale huid
– gesprongen huid door temperatuursverschillen / uitdroging 
– huid zuivering bij acné en puistjes
– verzorging na een insectenbeet
– luier-uitslag
– borst en tepel verzorging
– zonnebrand
– pijnlijke voeten / pijnlijke eeltplekken
– gespleten nagels / pijnlijke nagelriemen
Wat het vooral doet, is de kern van het probleem aanpakken. Het voedt, verzacht en verzorgt. De CBG + CBG is eigenlijk een nog sterkere hulptroep bij de echt aangedane huid. Denk daarbij aan eczeem, psoriasis , zeer droge / uitgedroogde huid en andere pijnlijke zaken. Deze balsem is weer wat sterker in zijn werking. De 400 mg balsem kun je beschouwen voor dagelijks onderhoud van de huid en de daarbij voorkomende kwaaltjes, de CBD  + CBG pakt het allemaal nét even wat beter aan, daar waar het meer acute hulp nodig heeft. Beide balsems hebben één zelfde structuur en smeedbaarheid. Het voelt op de vingertoppen wat vettig aan, maar na het uitsmeren trekt het vrijwel direct in de huid.
Beiden potjes ( overigens geheel BPA vrij ) bevatten een inhoud van 50 ml. De 400 mg CBD balsem kost € 37,50, de CBD + CBG balsem kost € 32,50.

DE TEST

Ik begon met de 400 mg CBD balsem. De kleur en textuur erg goed, het voelt tussen de vingers aan zoals een balsem hoort aan te voelen. Mijn kennis die even op bezoek kwam, vond de kleur nogal raar. Het is niet het “ groen” wat we gewend zijn via de vele kunstmatige / synthetische kleurstoffen. Het is de echte natuurlijke kleur van de pure extracten afgetrokken van verschillende bladsoorten. Door deze hogere concentratie is de opneembaarheid optimaal.
De geur vind ik erg neutraal. Pas als ik het op mijn huid smeer, ruik je een zeer licht, kruidige geur, maar je kunt dit ook makkelijk mislopen. Het is min of meer reukloos. Vind ik persoonlijk alleen maar een goed teken, het betekent dat er echte pure ingrediënten zijn gebruikt. Ik heb de balsem drie dagen lang gebruikt ter vervanging voor mijn bodylotion. Dus mijn hele lichaam er drie dagen mee ingesmeerd na mijn wasbeurt. Wat belangrijk is om te doen, is de lik balsem eerst tussen je handen wat uitwrijven. En zorgen dat je goed bent afgedroogd. Anders smeert de balsem nogal stroef op de huid weg. Gebruik ook niet teveel, dat is naast zonde en zinloos ook veel te vettig. Voor mijn gehele lichaam heb ik met een bamboe-spateltje een klein likje uit de pot gehaald en dit was echt ruim voldoende . Je merkt eigenlijk vanzelf, wanneer teveel teveel is en voldoende voldoende. Na een paar minuten is de balsem geheel in de huid opgenomen.
Resultaat: een heerlijk zachte perzik-huid, waanzinnig goed gehydrateerd, en goed doorbloed. Stiekempjes mis ik toch wel een lekker geurtje. Ik ben daar nogal gevoelig voor, ik ruik graag lekker na een wasbeurt. Die “ sensatie” mis ik hier wel een beetje, maar verder ben ik meer dan enthousiast. Het doet zeker zijn werk op en in de huid.
De gelegenheid bood zich spontaan aan, toen ik plots op mijn rechter dijbeen een jeukend, rood buitje kreeg, om de CBD + CBG eens te gaan uitproberen. Ik heb direct nadat ik er last van kreeg, het balsem op de plek in gemasseerd. Dit haalde vrijwel direct de ergste jeuk weg waardoor ik gelukkig stopte met krabben. Ik heb de plek later die dag nog twee x ingesmeerd. De volgende dag was het resultaat al goed zichtbaar.
Alles wat er nog zat was een vaag plekje, de jeuk / irritatie / roodheid was compleet verdwenen. Ik ben zeker onder de indruk. Maar wil deze balsem in de volgende weken als de gelegenheid zich voordoet, nog een paar x testen om te kunnen concluderen dat het echt heel effectief werkt tegen dit soort huid-aandoeningen. Ook heb ik een deel van de inhoud van het potje aan mijn kennis W. gegeven die dankzij haar allergieën vaak te kampen heeft met huidirritaties. Haar bevindingen zal ik later in dit artikel aanvullen. De eerste resultaten zijn wel erg goed. Ze heeft het inmiddels vier x gebruikt op haar rode pukkelige gezicht wat was ontstaan na een allergische reactie op een créme. Ze was erg te spreken over het voorlopige resultaat,  ook daar zijn al wat positieve geluiden hoorbaar. Sounds promising dus. 🙂 Tot nu toe ben ik meer dan enthousiast. Het product zit heel goed in elkaar en is zeker werkzaam.

ZIJN ER NADELEN?

Ik vind het jammer, dat er standaard geen bamboe spateltje is bijgeleverd. Dit is uit hygiënische overwegingen vind ik wel wenselijk. De bamboe spateltjes zijn vrij lastig te verkrijgen en voor fabrikanten ook prijzig om extra in te kopen maar ik vind echt dat het een grote bijdrage zou leveren aan deze balsem. Tip: kun je geen bamboe spateltjes vinden? Discounter ACTION heeft bamboe mesjes, voor nog geen € 50 eurocent per zakje. Je kunt deze mesjes ook prima gebruiken om je crémes en balsems hygiënisch uit potjes te halen.
Daarnaast vind ik de prijs pittig. Maar ik denk wel, dat het de investering meer dan waard is. Bovendien heb je betrekkelijk weinig nodig. Je doet, afhankelijk waarvoor je de balsems gaat gebruiken, gemiddeld drie tot vier maanden met een potje.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

CBDLAND is één van de meest grote webwinkels waar echt pure en zuivere CBD producten worden verkocht. Ze werken nauw samen met het zeer toonaangevende merk, bovendien het merk waar ik zelf ook zeer over te spreken ben, MEDIHEMP. Dit merk staat voor puurheid en zuiverheid. En daar zijn deze balsems een goed voorbeeld van. Je kunt de balsems niet overal kopen, de webwinkels zijn selectief uitgekozen.
Wil je de 400 mg CBD balsem bestellen? KLIK HIER om direct naar de bestelpagina te gaan
Wil je de CBD + CBG balsem bestellen? KLIK HIER om direct naar de bestelpagina te gaan.
Een leuk weetje: de verzendkosten zijn bij CBDLAND altijd gratis in Nederland!
Notificatie: ik kreeg de balsems gratis thuisgestuurd via Maureen Hanlon, die samenwerkt met www.cbdland.nl. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet via eventuele kortingsacties. Het review is vrijblijvend en on-afhankelijk gebleven. 

5 Reacties op “Review Bodyhemp CBD 400 mg balsem en 200 mg CBD+ 100 mg CBG balsem

  1. Ik wil graag in aanmerking komen voor een pot cbd+cbg balsem heb fybromialgie en soms zomaar rode plekken en uitslag klinkt heel positief.

  2. Zou ook graag in aanmerking komen voor een potje met cbd+100Cbg valse voor mijn pijnlijke rechter nieuwe knie sinds okt 2017.

  3. Wat een goede informatieve review. Ik zou hem heel graag aanschaffen maar de prijs houdt mij tegen. Vermits ik in België woon komen daar dus nog verzendkosten bij en dan wordt het een heel duur potje. Jammer dus dat het enkel online te verkrijgen is terwijl de oliën van Medihemp wel te verkrijgen zijn bij de drogist in Nederland.

  4. Klinkt positief. Heb poly-artrose en fibromyalgie. Pijn in benen is soms heel erg. Benieuwd of het dan ook de pezen en spieren tot rust brengt. Even wat sparen voor een pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *