Review BoHo 100% natuurlijke / biologische veganistische lippenstiften

Sinds dat ik pure, natuurlijke en veganistische make up heb ontdekt is er een wereld voor mij open gegaan. Mijn huid is niet alleen maar lastig, maar echt vreselijk lastig als het aankomt op wat ik erop smeer. Een verkeerd stofje in een product, en de vlekken schieten al op mijn gelaat. In het ergste geval springt mijn huid zelfs spontaan open, dus je begrijpt dat ik zeer voorzichtig moet zijn met wat ik op mijn huid smeer. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gezondere, natuurlijke alternatieven. Ik heb eerder een uitgebreid artikel geschreven over lippenstift, en waarom de conventionele niet erg gezond zijn te noemen. KLIK HIER  om dit artikel te lezen. 

Steeds meer mensen ontdekken veganistische make up. Dit zijn niet alleen de mensen die bewuster bezig zijn met hun voeding en uiterlijke verzorging, ook de “ gemiddelde” consument lijkt er steeds meer waarde aan te hechten om tenminste dierenleed-vrije make up te gebruiken. Voor mij was en is dierenleed-vrije make up al jaren een vereiste. Maar nu dat mijn huid ouder wordt ( ik hoop dit jaar de big “ Five-zero” oftewel 50 aan te mogen tikken…) merk ik goed hoe overgevoelig deze kan reageren. Make up was jarenlang de grootste triggers voor rode vlekken, tranende en zere ogen, uitslag en een zeer onaangenaam brandend gevoel. Voor mij was het dan ook echt een feest, om na jaren weer een mascara te kunnen gebruiken die mijn ogen er niet zowat uit prikten, of een foundation die niet direct zoveel roodheid gaf en een lippenstift die mijn lippen niet direct in de kloofjes-stress liet schieten. Er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor mij open en ik ben echt heel erg gelukkig met deze ontwikkeling op de markt van make up. Veel mensen vragen zich ( best terecht) af, wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen conventionele make up en veganistische make up. Ja: natuurlijk is het wel duidelijk, dat het vrij is van dierenleed. Anders zou het predicaat “ Vegan” niet mogen worden gebruikt. Maar wat is er nog meer zo bijzonder? En waarom is het in regel duurder dan conventionele make up?

VEGANISTISCHE MAKE UP VERSUS CONVENTIONELE MAKE UP

Als je mijn artikel over lippenstiften hebt gelezen, dan snap je het eigenlijk meteen een stuk beter. Naast dat Vegan-make up vrij is van dierenleed en proeven, bevatten ze ook geen enkele vorm van dieren. Veel mensen weten niet, dat een vrij onschuldige toevoeging als honing en bijenwas ook dierlijke toevoegingen zijn. Maar ook lanoline, elastine, collageen, keratine, retinol, en hylalyronzuur  zijn allemaal ingrediënten die van dierlijke afkomst zijn, of tenminste iets van dierlijke grondstoffen bezit. Dit zijn toch allemaal vrij bekende ingrediënten die we vaak langs horen komen in reclames.
Er bestaan ook enkel dierproefvrije make up. Een bekend merk is de BODYSHOP. Zij werken dierproefvrij. Maar niet veganistisch. Want dat zijn twee verschillende dingen die erg snel worden verward. Zo bevatten veel producten van THE BODYSHOP bijenwas, en honing. En zijn ze niet geheel vrij van synthetische toevoegingen.
Ook veganistische make up is niet altijd meteen ook 100% natuurlijk en/ of vrij van synthetische stoffen. Deze make up is wel geschikt voor veganisten, en dragen een Vegan-keurmerk. Maar ze kunnen bommetje vol zitten met synthetische stoffen. Wil je dus all-the-way gaan en kiezen voor zowel natuurlijke als veganistische make up, dan kom je bij de bijzondere merken terecht. Deze merken vind je bijvoorbeeld niet zo snel in winkels, maar vooral in biologische winkels en gezondheidswinkels. Het meeste kun je online bestellen bij speciale webwinkels die zich hebben gespecialiseerd in natuurlijk, biologisch en veganistisch. Een zo’n webwinkel is www.solobiomooi.nl. Deze webwinkel specialiseert zich niet alleen op veganistisch, maar ook op zo biologisch en natuurlijk mogelijk. Dit levert unieke en bijzondere producten op. Zoals deze lippenstiften, die ik onlangs van deze weblinkel gratis ontving om vrijblijvend uit te proberen. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

BOHO NATUURLIJKE LIPSTICKS

Mijn lippen zijn ook nogal apart. Ik heb onwijs snel last van kapotte en gescheurde mondhoeken. Geen zorgen, ik kom geen vitaminen en / of mineralen tekort, daar ben ik al ruimschoots op getest. Het zijn gewoonweg overgevoelige mondhoeken. Ik moet er mee leren leven vrees ik. Ik moet erg goed oppassen met wat ik erop smeer. Een labello-stick werkt voor mij averecht. Mijn mondhoeken en ook sommige delen van mijn lippen drogen door dat spul compleet uit met alle gevolgen van dien. Barstjes, scheurtjes, die echt heel erg pijnlijk kunnen zijn. En het duurt vaak erg lang eer het een beetje heelt. Ik maak daarom vaak zelf lippenbalsem met bijvoorbeeld  amandel en kamille olie en zuivere kokosolie, of cacaoboter. Dit werkt goed. Ook betreft lippenstift moet ik oppassen. Sinds ik Vegan-natuurlijke lippenstiften heb ontdekt draag ik weer lippenstift. Ik heb jarenlang deze lippenstiften gemeden omdat ik geheid kapotte lippen eraan overhield. Als vrouw zijnde wil je gewoonweg af en toe graag wat make up gebruiken. Ook als je op werkgebied er zo nu en dan wat mooier uit moet zien ( tv opnamen, fotoshoots) is make up onmisbaar. Ik heb zo nu en dan fotoshoots. En daarbij worden standaard make up gebruikt. Ik had na zo’n shoot meestal dagenlang een knalrood en geïrriteerd gelaat, in veel gevallen ook erg veel last van mijn ogen en uitslag. Sinds ik zelf mijn eigen make up mee kan nemen gaat dit echt perfect. Door-de-week ben ik nooit zo uitbundig betreft make up. Ik vind een tintje ( foundation0 op de huid meer dan voldoende en een vleugje mascara en lippenstift maakt de boel af.
Ik ontving twee kleuren lippenstift van het ( voor mij onbekende) merk BOHO. Dit is een van oorsprong Frans merk. Het merk is opgericht door twee professionals die erg graag natuurlijk en duurzaam ook betaalbaar wilden maken. Inmiddels is er een ruim assortiment aan veganistische, natuurlijke en duurzame make up producten en kenmerken zij zich met vrolijkheid in hun patronen. Ze halen erg veel inspiratie uit de flower-power periode uit de jaren 60, dit was een stroming die zich bezighield met “ één zijn met moeder natuur”.
De lippenstiften die ik mocht testen zijn “ bourgogne mat” transparant. Ze bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten waarvan ruim 80% uit biologische ingrediënten bestaat. De basis is van 100% pure Castor-olie. Daarnaast zijn de lippenstiften rijk aan abrikozenpit-olie en rozenbottel olie, beiden zeer verzorgende oliën. De meeste lippenstiften worden gemaakt met bijenwas, in deze lippenstiften wordt gebruik gemaakt van candelila-was. De lippenstiften zijn niet alleen supermooi van kleur, ze werken ook verzorgend en hydrateren dankzij de Castor en abrikozen-oliën. Hierdoor voelen je lippen niet “ hard” aan na het aanbrengen van de lippenstiften. En verzorgt het meteen je lippen in plaats van het te beschadigen.
Er zijn in de serie “ mat transparant” verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik ontving nummer 306 en 308. Nummer 306 is een mooie bruintint, nummer 308 een zeer subtiele warme rode kleur. Er zijn in totaal zeven mat-transparante kleuren verkrijgbaar ( van 304 tot 310) Ik heb ze beiden een aantal uren getest. Ook een “ eet en drink” test gedaan, want hoe erg geven ze af?
Het aanbrengen is echt soepel. Beide lipsticks liggen lekker in de hand waardoor je moeiteloos de lipstick mooi op je lippen kunt aanbrengen. Het smeert erg mooi uit. Soms heb je wel eens, dat er klonten aan je lippen blijven hangen, erg vervelend. Daar heb je met deze lipsticks geen last van.
Ik heb na het aanbrengen wat water gedronken uit een beker. Dit was wat er achterbleef, en ik heb een beetje extra afdruk gegeven door mijn lippen iets tegen de rand te drukken. Zelfs met deze extra kracht gaf het nauwelijks wat afdruk aan de mok. Eten gaat ook perfect. De lippenstift bleef na mijn ontbijt erg mooi zitten:
Wat ik ook erg fijn vind is dat je de lippenstiften niet “ proeft”. Geen gekke smaakjes in je mond, en ook waren er geen vervelende “ lippenstift-tanden”. Ik ben werkelijk blij verrast. Ook mijn grootste uitdaging, mijn mondhoeken uitdagen, had een zeer succesvol einde. Geen sprankje last. Geen roodheid, geen trekkerige mondhoeken, geen scheurtjes.  De lippenstiften hebben een erg sterke pigmentatie zonder dat daar agressieve en synthetische goedjes aan te pas moeten komen. Wat een fijne lippenstiften! Ik ben enthousiast! Dit zijn voor mij absolute blijvertjes. Ik zal in de toekomst zeker wat andere leuke kleurtjes gaan bestellen.
Wat ik ook erg fijn vind zijn de vriendelijke prijzen. Een lippenstift kost € 10,95. Natuurlijk kun je zeggen “ dat is toch duur voor een lippen-stiffie! “ Als je het vergelijkt met de meuk die je in iedere winkel kunt kopen, wel. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn deze lippenstiften heel anders van samenstelling. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Geen plastic hulzen. Ook “ stinken” de lippenstiften niet. Dit is een aanduiding dat het bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Goede, biologische en natuurlijke make up ruikt namelijk nergens naar. Ze kunnen hooguit wat lichte zweempjes hebben van de natuurlijke oliën die zijn gebruikt. Maar ruik eens aan een gewone lippenstift en dan aan deze van BOHO. Je zult meteen een verschil merken. Boho gebruikt overduidelijk geen chemische ellende. Dat vind ik persoonlijk een veel prettiger idee om op mijn lippen te smeren.
Voor een biologische / 100% natuurlijke lippenstift is € 10,95 echt een fijne prijs. Ik persoonlijk vind het de investering dubbel en dwars waard.

WAAR KAN IK BESTELLEN?

Je kunt de besproken lippenstiften bestellen via www.solobiomooi.nl. Naast de transparante lijn kun je ook glanzende lippenstiften bestellen. Deze verschillen in prijzen.
Wil je de kleuren die ik heb getest bestellen? Of een andere kleur? KLIK DAN HIER om naar de directe bestelpagina te gaan.

MEGA KORTINGSACTIE!!!!!!

Ga er maar even goed voor zitten, want deze kortingsactie is er eentje waarvan je oren gaan suizen! Ik mag van www.solobiomooi.nl maar liefst 20% korting geven op ( let op) ALLE VEGAN MAKE UP in de webwinkel!!!!!!!!! Je leest het goed, niet alleen op de veganistische lippenstiften krijg je 20 % korting, maar ook op alle andere veganistische make up! Dat wordt hamsteren!

 

  • Zolang de voorraden strekkend zijn
  • Alleen geldig met de kortingscode ” lippen”
  • Kortingsactie is geldig van zaterdag 2 Maart tot dinsdag 5 Maart 2019
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van solo bio mooi!
Ga naar www,solobiomooi.nl voor alle producten!

2 Reacties op “Review BoHo 100% natuurlijke / biologische veganistische lippenstiften

  1. Mooie actie. Echter, toen ik mijn bestelling wilde afronden, was er alleen korting op de lippenstift en niet op de rest???? ( oa lippenstiftvulling)
    Jammer. De bestelling niet gedaan.☹️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *