Review CHARGIN VALLEY cacao butter hair balm voor droog, stug, weerbarstig en gespleten haar, is het wat?

Mijn haar……😐 tja……

Net als mijn huid is mijn haar ook een dingetje. Het is dun, vlassig en zo steil als de berlijnse muur. En wat zeggen ze altijd? Als je een hoofd vol krullen hebt wil je steil haar, heb je steil haar wil je een hoofd vol krullen. Ik heb de botte pech ook nog eens, dat ik een vrij hoog voorhoofd heb ( van mijn vader geërfd ) en een vrij ovaal gezicht. Steil haar lijkt dan snel al op een armoedig bosje stro wat zielig langs je gezicht hangt. 😬 Mijn oplossing is eens per twee jaar een permanent. Gelukkig heb ik een kapper gevonden die met meest meukvrije producten werkt, maar permanent-vloeistof blijft heftig en gemeen.
Vorige week heb ik na bijna drie jaar ( record) weer een permanent gezet. Lange zit, stinkend hoofd en geen prettig gevoel. Maar goed…de krulletjes en het volume zit er weer in en ik voel mij dan ook echt een stuk fijner, gelukkiger en beter in mijn vel steken. Haar is nu eenmaal voor veel vrouwen een dingetje. Ook voor mij.
Na iedere permanent krijgt mijn haar toch een klap, ondanks de goede voorzorg . Het is dan ook erg belangrijk voor mij om mijn haar goed na te verzorgen. Nu heb ik gelukkig “ mijn shampoo + conditioner” al gevonden en deze worden direct ingeschakeld om mijn haar extra te verzorgen. Daarnaast werk ik met een fijn serum. Maar toch dekt dit de lading niet. En ben ik op zoek gegaan naar nét dat beetje extra verzorging. Mijn haar is droog, voornamelijk in de punten, na zo’n permanent. Olie werkt bij mij niet zo goed. Ik heb verschillende soorten pure oliën geprobeerd, van kokosolie tot Castor olie. Beiden verzwaarden mijn haar alleen, wat het futloos maakt. Het toeval wilde, dat ik spontaan van www.zepig.nl een leuk pakje thuisgestuurd kreeg met daarin tal van producten, om uit te proberen. In het pakje zaten een aantal pure haarverzorgingsproducten, talk-about-the right time! 😁 Ik ben ermee aan de slag gegaan. Twee producten vielen bij mij af, deden niet echt goed hun werk. Maar één product sprong eruit: de WHIPPED HAIR BALM, ook wel geklopte haar balsem. Ik ben erin gedoken.

WAT IS HET?

Het tinnen potje ( schattig) komt van een Amerikaans merk: CHAGRIN VALLEY. Dit merk werkt alleen 100% puur en vers. En 100% meukvrij. En dan bedoel ik ook 100% meukvrij. Research leerde mij, dat dit merk vers en veelal handmatig te werk gaat. Iedere batch wordt streng gecontroleerd en ieder product uit iedere batch krijgt een nummer. Dit garandeert een 100% versheid, traceerbaarheid en afkomst.
Chagrin valley ( soap) is een klein familiebedrijf, en is opgericht door het echtpaar Howard en Ida. Inmiddels zijn er heel wat familieleden in het bedrijfje werkzaam, waaronder hun kinderen. In totaal bestaat het bedrijf uit 13 personen. Geen groot bedrijf, wat massaal produceert, maar een klein bedrijfje die liever zorg en aandacht besteed aan mens, dier en milieu dan het grote geld.
De producten zijn 100% zuiver, puur en biologisch gecertificeerd. Ze zijn een officieel USDA gecertificeerd bedrijf. Hun formules bedenken ze zelf, en testen alles ook zeer goed uit op elkaar. Ze maken gebruik van de wetenschap en laten niets aan het toeval over. Ik kan zo enorm BLIJ worden van dit soort kleine ondernemingen! In Amerika bestaan er niet zoveel, wat Chargin Valley nog unieker maakt. Op de officiële website lees je o.a hoe het bedrijf tot stand kwam. En lees je dat het allemaal in Ohio wordt geproduceerd.
Eerder sprak ik al over de strenge controle per batch. Deze worden handmatig met een stift aangegeven op het product. Daarna gaan de ertiketten pas om de potjes. De verpakkingen zijn milieuvriendelijk en de etiketten gemaakt van gerecycled papier. De potjes en flesjes zijn van gerecycled glas gemaakt. Op de etruketten zijn de keurmerkjes netjes aanwezig. Waaronder de biologische certificeringen, dierproefvrij, vegan, en vrij van genetische manipulaties.
Hun slogan luidt “ we oogsten de kracht en simpelheid van de natuur” en dat hebben ze absoluut zeer letterlijk genomen. Alles is handgemaakt en met liefde en aandacht gemaakt.

WHIPPED HAIR BALM

Terug naar mijn potje opgeklopte haar balsem. Het kan niet meer simpel zijn. Het bestaat uit maar drie ingrediënten. Drie? 😯 Ja. DRIE. Meer lijkt er niet nodig om je haar te verzorgen, te hydrateren en te voeden. De familie heeft simpelweg net zo lang gesleuteld aan de perfecte formule. En hebben dit gevonden in drie hele simpele ingrediënten die jij zelfs naar alle waarschijnlijkheid in je keukenkast hebt staan….
Zoals je ziet gaat het om biologische rauwe cacaoboter, biologische pure joboba olie en biologische babassu olie. Dit is een pure olie die wordt gewonnen uit de zaden van de babassu-palm. Deze palmen groeien in het Amazonegebied van zuid-Amerika. De olie is niet uitdrogend, waardoor het zich ideaal laat verwerken in tal van verzorgingsproducten. Babassu olie wordt ook wel ‘ het nieuwe kokosolie” genoemd. En dat is niet raar, want inhoudelijk lijken ze sterk op elkaar. Het grootste voordel wat babassu olie heeft t.o.v kokosolie is dat ze het haar niet verzwaren en de huid zeer intens voedt, maar geen olie-laag achterlaat. De noot van de babassu is overigens de sterkste noot ter wereld. De olie wordt veel gebruikt als massage olie, en wordt ook veel in de keuken gebruikt als bak-olie.

VOOR WELK HAAR?

Het gaat om een echte booster voor je haar, en is geschikt voor alle haartypen. Het is in het bijzonder echter zeer geschikt voor:
– haaruitval / haarverlies
– haar-afbraak
– chemisch behandeld haar als verf, permanent en de hete föhn
– het haar te versterken
– het haar te ontwarren, en het minder ruw te maken
– het haar meer volume te geven
– fijn en beschadigd haar
– droge en gespleten haarpunten
– moeilijk te doorkammen haar
– pluizig haar
– verbetering van de textuur van het haar
– bescherm laagje tijdens het föhnen en stylen van je haar
– geïrriteerde hoofdhuid, jeuk, schilfers
– droog tot gortdroog haar
– futloos haar ( het verzwaart het haar niet zoals bijvoorbeeld sheabutter wel doet )
De balsem is opgeklopt wat het tot een luchtige massa maakt. Het werkt vochtinbrengend en hydraterend. Het dringt diep door in de haarschacht waardoor de probleemzones goed worden aangepakt. Het verhoogt de haarsterkte en het haar krijgt meer volume. Het werkt ook verlichtend bij jeuk / schilferige hoofdhuid en irritaties op de hoofdhuid. Het vult de verloren oliën aan die bijvoorbeeld compleet worden verwoest door gebruik van verzorgingsproducten met chemicaliën ( styling, shampoo)
Omdat er geen vervelende ( conserveer) stoffen worden gebruikt, kan de balsem in de warme zomermaanden het beste worden bewaard in de koelkast. ( in de koelkastdeur) Een potje bevat 60 ml en kost € 15.99.
De textuur is zalvig ( mijn spellingscontrole maakte er zalig van, wat ook van toepassing is in dit geval 😀) En iets hard. Zodra je de balsem op je vingers schept smelt het direct dankzij je eigen lichaamswarmte. Het blijft dus niet lang hard, het smelt direct, zodat je het meteen kunt gebruiken. Je kunt het beste een erwtje tussen je handpalmen laten smelten. Je handen zijn dan meteen goed vertegenwoordigd om het in je haar te knijpen.
De geur is ZALIG ….echt verrukkelijk. Ik hou ervan. Pure cacaoboter met een vleugje zoet, waarschijnlijk van de babassu olie.

HOE GEBRUIK JE HET?

De balsem is op vele manieren te gebruiken, afhankelijk van je haarproblemen. Het is zowel op nat als droog haar te gebruiken. Wil je een intensieve haarbehandeling, kun je je ingesmeerde haar 30 minuten in een handdoek wikkelen en laten trekken Daarna kun je je haar wassen.
Wil je je droge haar tussendoor wat voeding en volume geven? Laat een erwtje in je handen smelten en knijp in de haarpunten en de droge gebieden. Je kunt het ook als LEAVE IN CONDITIONER gebruiken. Ook hier na je wasbeurt een erwtje in je handen laten smelten en met je vingers over je haar verdelen en doorkammen. Laat dit 10 minuten trekken en stijl je haar.
Fohn je je haar veel? Of gebruik je dagelijks de krultang? Smeer ook hier dan voordat je begint wat balsen in je haar. Het geeft je haar een goede bescherming tegen de hitte.
Je kunt de balsem ook als styling gebruiken. Het geeft wellicht geen rechtopstaande haar-lokken zoals gel, maar het geeft het haar zeker wat versteviging en volume. Tot slot kun je het ook op je huid smeren. Talk about een multitasken!

MIJN TEST

Mijn haar is vorige week na drie jaar gepermanent, en ook is het inmiddels ( schrijven November 2019 ) erg guur en koud buiten geworden. Daar hou ik enorm van, maar mijn haar niet. Dus ik kan gerust zeggen, dat mijn haar op dit moment niet erg blij met mij is. Ik heb het flink aangepakt. En het is dan ook niet meer dan mijn plicht om het haar te vertroetelen en extra aandacht te geven om er weer bovenop te komen. De whipped balm kwam als geroepen. Ik was erg benieuwd of zoiets simpels ( drie ingrediënten in elkaar vermengd en opgeklopt) en een zichtbaar verschil kon maken. Ik heb besloten om voor een intensive-treatment te gaan. Ik heb eerst mijn haar gewassen met mijn favoriete shampoo. Daarna heb ik ongeveer een eetlepel whipped balm in mijn handpalmen laten smelten en dit met mijn vingers zorgvuldig door mijn haar gekamd, en in mijn hoofdhuid ingemasseerd. Mijn haar vervolgens in een handdoek gewikkeld en dit 20 minuten laten intrekken.
En dit was het resultaat toen het uit de handdoek kwam zetten…..Wauw. Superzacht, goed doorkambaar, en wat ruikt het lekker! Ik heb het niet uitgespoeld, ik heb het lekker laten zitten en zo op laten drogen. Mijn krulletjes droogden zeer goed op, geen droogte! Mijn haar was echt zacht en soepel. Waar ik bang voor was, bleef uit. Het verzwaarde mijn haar totaal niet. Integendeel, het werd erg volumineus.
Ik heb de whipped balm ook gebruikt op droog haar. Een erwtje tussen de handpalmen laten smelten, en dit in de droge delen en haarpunten geknepen. Alweer een WAUW. Ook in droog haar worden de droge delen meteen gevoed en gehydrateerd. Wat een uitvinding en wat goed bedacht om kokosolie, cacaoboter en babassu olie samen te laten komen. Een top team voor probleem-haar, als je het mij vraagt. Ik ben echt blij met deze whipped balm. Wat een gaaf product, alles klopt . De achtergrond, de ingrediënten en de werking. Kijk, HIER wordt mijn kritische hart nu echt oprecht blij van! 😃❤️ Weer zo’n prachtig voorbeeld, van hoe het óók kan. Het HOEFT allemaal niet zo schadelijk en ingewikkeld te zijn. De natuur is dit ook niet. En dat is absoluut in dit potje gevangen. Ik heb er een hulptroep bij gevonden in elk geval om mijn haar te voeden en te redden van alle schadelijke invloeden van buitenaf.

NADELEN?

Ik kan geen enkel nadelig puntje vinden. Alles klopt gewoon, van verpakking tot inhoud. Van werking tot gebruiksgemak. Zelfs de prijs vind ik in het redelijke segment vallen. Natuurlijk is het niet te vergelijken met een potje haarbalsem bij het kruidvat, maar dan koop je ook vooral synthetische goedkope meuk wat in een fabriek bij elkaar wordt vermengd. Dit is zo puur, dat je het op je huid kunt smeren. En ja € 16 is best even een uitgave maar het is zuinig in gebruik. Want teveel gebruiken werkt alleen maar averecht. Een erwtje is meer als genoeg voor lang haar, voor kort haar wellicht nog veel minder. Wat jammer is, is dat het uit Amerika komt. Minder goed voor het milieu, maar anderzijds ook fijn omdat er zo geen wildgroei kan ontstaan op deze prachtige zuivere en pure producten.Het kan maar zeer matig produceren, omdat het maar een kleine plantage is met ongeveer 7-9 medewerkers. Dit maakt deze kokosolie puur, zuiver en met zorg n aandacht gemaakt. Het zijn de krentjes in de pap, en zo’n krentje is deze whipped balm absoluut!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Goed, zoals je hebt kunnen lezen is het geen massaproductie. Het is dan ook zeer karig verkrijgbaar in Nederland. De verkooppunten zijn zorgvuldig uitgezocht. Een van de verkooppunten is www.zepig.nl, één van mijn grote favoriete webwinkels. Zepig heeft een ruim assortiment van CHARGIN VALLEY in hun assortiment opgenomen, waaronder deze whipped balm.
Wil je deze whipped hair balm ook uitproberen? KLIK DAN HIER om het direct te bestellen. Het kost € 15.99 voor 60 ml.
Notificatie: ik kreeg de whipped hair balm gratis n vrijblijvend thuisgestuurd. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele vorm / ben van inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Het review / artikel is vrijblijvend op mijn eigen initiatief geschreven en on-afhankelijk. 

MEGA KORTINGSACTIE!

Van zondag 17 November 2019 tot maandag 18 November mag ik een 48 uurs kortingsactie houden van maar liefst 25% ! Je betaalt dus geen € 15.99 maar € 11.99!

  • LET OP: de voorraad is zeer beperkt. Er zijn speciaal voor deze 48 uurs-kortingsactie bestellingen geplaatst, maar dit moet uit Amerika komen wat gemiddeld zo’n 10 -12 dagen kan duren. We verwachten dat de aanwezige kleine voorraad binnen no-time zal zijn uitverkocht. Je kunt ook dan gebruiken maken van deze korting, alleen zal het dus iets langer duren eer je je potje in huis hebt.  Hou hier rekening mee. De eersten die zich melden krijgen hun bestelling binnen een dag / twee dagen ( afhankelijk van de drukte bij post NL ) binnen, anderen moeten helaas heel even geduld hebben.
  • Geen kortingscode nodig, je kunt direct bestellen
  • Lukt het bestellen niet of zijn er vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van www.zepig.nl ( klik hier )

4 Reacties op “Review CHARGIN VALLEY cacao butter hair balm voor droog, stug, weerbarstig en gespleten haar, is het wat?

  1. Helpt het ook tegen statisch haar?
    Dat vind ik in de winter zo vervelend!
    Mijn lange haar staat dan helemaal wijduit.

  2. Is helaas uitverkocht, had het graag willen proberen. Monique, mag ik vragen welke shampoo jij gebruikt? Kan het niet vinden op de website🙄. Dank je wel

  3. Ik vind het een veel te sterkte cacao-geur hebben, ik gebruik het daardoor bijna nooit, zo jammer. De geur van kokos was veel fijner geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *